Česká golfová federace

Aktuality

Češi na mezinárodní scéně – týden 25

Češi na mezinárodní scéně – týden 25

Petr Šavrda, Středa 22. června 2022

Čeká nás další nabitý týden. Ve středu začíná Mistrovství Evropy mužů ve Španělsku s tříčlenným českým zastoupením. Bača, Hrubý a Tichý svedou souboj s evropskou amatérskou špičkou. Od pátku budeme s napětím sledovat výsledky šestnácti českých hráček na Tipsport Czech Ladies Open v Berouně.

Ve středu startuje nejprestižnější a nejsilnější individuální amatérský turnaj sezóny na našem kontinentu – Mistrovství Evropy mužů (2022 European Amateur Championship). V letošním roce je místem konání španělské hřiště Parador de El Saler poblíž Valencie. Startovní pole čítající 144 hráčů ze 42 zemí (včetně několika mimoevropských hráčů, kteří si pozvánku zajistili v regionálních mistrovstvích aj.) zahrnuje i tři česká jména. Matěj Bača, Petr Hrubý a Václav Tichý se utkají s nejlepšími ve čtyřkolovém turnaji na rány. Z ostatních předních českých hráčů bohužel chybějí hlavně Jiří Zuska, který zůstává ve Spojených státech, a také nedávno nejlépe umístěný Čech na European Challenge Tour na Kaskádě Filip Jakubčík. Pro toho by však start na obou akcích byl logisticky i fyzicky náročný. Na místě je s hráči kouč ČGF David Carter.

V pátek 24. června historicky nejvyšší počet českých hráček vstoupí do turnaje z nejvyšší profesionální série Ladies European Tour. Celkem šestnáct profesionálek a amatérek zabojuje o cut a možná i něco víc na Tipsport Czech Ladies Open v Berouně. V loňském roce se podařilo projít do finálového dne čtyřem Češkám. Nejlépe, na děleném 17. místě, se umístila tehdy ještě amatérka Sára Kousková. Ta bude určitě spolu s dalšími profesionálkami Klárou Spilkovou, Kristýnou Napoleaovou a Terezou Meleckou patřit mezi naše největší naděje. Formu mají také amatérky Jana Melichová a Patricie Macková. Diváci se mohou těšit i na sedmnáctiletou českou naději Denisu Vodičkovou, pro niž to bude první start na turnaji této kategorie. Přímé přenosy ze všech tří hracích dnů můžete sledovat na O2 TV Sport.

Na turnaji BMW International Open v Mnichově, podniku ze série DP World Tour, se měl od čtvrtka představit Ondřej Lieser. Přetrvávající bolest ruky ho však do turnaje nepustila a musel se na poslední chvíli odhlásit. Lieser k tomu na svém Facebooku uvedl: „Mrzí mě to, ale bolest ruky, která od zranění nejen přetrvává, ale bohužel se i stupňuje, mě limituje natolik, že nemohu naplno hrát a nejsem schopen lepších výsledků. Nicméně aktivně to řeším. Momentálně jsem nucen vynechat turnaj v Německu, ale rád bych, kdyby vynechaných turnajů bylo co nejméně, pokud to jen trochu půjde hodlám to zkoušet a bojovat (samozřejmě po dohodě s lékařem).“ Budeme Ondřejovi držet palce, aby byl co nejdřív schopen podávat stoprocentní výkony.

Paralelně s DP World Tour se hraje turnaj European Challenge Tour ve Francii. Na Blot Open de Bretagne startuje z českých hráčů jen Gordan Brixi. Ten ukázal minulý týden na Kaskádě velmi dobrou formu a byl mezi trojicí Čechů, kteří na Kaskada Golf Challenge prošli cutem. Jak mu bude vyhovovat hřiště v Pléneuf, bude možné sledovat od 23. do 26. června.

 

Odkazy:

Leaderboard turnaje European Amateur Championship

Leaderboard turnaje Tipsport Czech Ladies Challenge

Leaderboard turnaje Blot Open de Bretagne

Autor: Petr Šavrda 
Datum: Středa 22. června 2022
Všechny články autora
Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde