Česká golfová federace

Aktuality

Konference EGA: Nový hendikepový systém bude připraven na start v roce 2020

Konference EGA: Nový hendikepový systém bude připraven na start v roce 2020

Petr Halaburda, Sobota 17. listopadu 2018

Annual General Meeting Evropské golfové asociace (EGA) měl na Maltě klidný průběh. V sudých letech není shromáždění 48 členských zemí volební, a tak hlavním tématem byla především implementace nově připravovaného celosvětového hendikepového systému.

Jednání se zúčastnila tříčlenná delegace České golfové federace: prezident Zdeněk Kodejš, generální sekretář Aleš Libecajt a sportovní ředitel Luboš Klikar. „Především na téma nového hendikepového systému měli delegáti řadu otázek, ale většina byla zodpovězena už během pátečních workshopů, a tak dnešní hlavní část kongresu byla poměrně rychlá a konala se tradičně v klidné atmosféře,“ referoval po skončení třídenního programu Libecajt.

Členové exekutivy EGA vysvětlili zástupcům členských zemí, co všechno je třeba ještě zajistit, aby došlo k dohodě s R&A a USGA, tedy dvou organizací, které společně na přípravě nového celosvětového hendikepového systému spolupracují.

„Následně bude podepsána licenční smlouva mezi EGA a jednotlivými národními federacemi,“ přiblížil český generální sekretář administrativní proces, který se odehraje před přechodem na nový hendikepový systém. „Zatím se zdá, že Evropa bude připravena zavést nový systém hned od roku 2020,“ dodal Libecajt.

Úvodní rok svého působení ve funkci šéfa Centrální zóny EGA završil Zdeněk Kodejš, který na stejném postu pokračuje i nadále. A Luboši Klikarovi byla na středomořském ostrově prodloužena o dva roky jeho působnost v komisi R&A pro amatérský status. „Diskuse nad možnými změnami pravidel amatérského statusu se dají očekávat v horizontu dalších dvou let,“ naznačil Libecajt, na co se R&A hodlá zaměřit poté, co byly dokončeny práce na nových pravidlech golfu.

Datum: Sobota 17. listopadu 2018
Všechny články autora
Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde