Česká golfová federace

Aktuality

MS družstev, 4. kolo – Češi na závěr vytáhli nejlepší výkon

MS družstev, 4. kolo – Češi na závěr vytáhli nejlepší výkon

Petr Halaburda, Sobota 8. září 2018

Nejlepší výkon předvedl český tým na závěr Mistrovství světa družstev mužů v Irsku. Po dnešním 4. kole (-7) má na svém kontě výsledek -18 a obsadil konečné 22. místo. Nejlepší skóre zaznamenal Jiří Zuska (-4), činil se Šimon Zach (-3), další výsledek v paru si připsal Petr Hrubý. Titul slaví Dánsko.

Češi se na závěr šampionátu vydali na O‘ Meara Course a opět dokázali výrazně skórovat. Jiří Zuska přidal k šesti birdie dvakrát bogey a obsadil konečné dělené 41. místo, Šimon Zach čtyřikrát zapisoval birdie, jednou bogey (T56), Petr Hrubý už tradičně dokázal zabojovat a výsledkem je par a 94. příčka v individuálním hodnocení hráčů.

Sportovní ředitel ČGF Luboš Klikar, který v dějišti MS družstev mužů působil v roli kapitána týmu, s rozsáhlejšími závěry chce ještě počkat. „Na celkové hodnocení našeho vystoupení v Irsku je ještě příliš brzo. První reakce jsou však velmi pozitivní. Podařilo se dát dohromady trojici skvělých hráčů, kteří si rozuměli, kteří se hecovali a kteří za všech okolností drželi spolu. Umístění v TOP 20 byl jen zdánlivě heroický cíl,“ míní Klikar.

Během čtyřkolového turnaje hráči poznali, že dokáží držet krok se světovou špičkou. „Český golf už na to dnes i na světové úrovni má. Šimon po čtyřech startech na MS družstev mužů dospěl v přirozeného a hlavně spolehlivého lídra týmu. Jako hráč i jako člověk. Jiří po prvních dvou "hubených" kolech naplnil naše očekávání a potvrdil, že má před sebou skvělou budoucnost nejen na americké univerzitě. A co je nejdůležitější – sedmnáctiletý Petr při své premiéře na MS vůbec nezklamal - ba naopak! Jeho úkolem bylo hrát v paru a získávat zkušenosti do příštích let. Svou misi v Carton House splnil měrou vrchovatou,“ dodal kapitán české výběru, který hned po dohrání finálového kola poděkoval trojici hráčů i koučovi Staffanu Johanssonovi za skvělou reprezentaci českého golfu.

LEADERBOARD týmy

LEADERBOARD jednotlivci

Datum: Sobota 8. září 2018
Všechny články autora
Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde