Česká golfová federace

Aktuality

Startuje golfový maratón Golf Circus: Sedm hřišť za 24 hodin

Startuje golfový maratón Golf Circus: Sedm hřišť za 24 hodin

Petr Halaburda, Pondělí 23. července 2018

Sedm hřišť za čtyřiadvacet hodin chtějí zdolat herci Pavel Nečas a David Suchařípa, kteří dnes v pravé poledne vyrazili za neobvyklým golfovým zážitkem. Na hřišti v Berouně odstartovali maratón, který bude končit v ideálním případě po absolvování 126 jamek v úterý v Mladé Boleslavi.

Před dvěma lety absolvovali úspěšně oba umělci první golfovou propagační akci, během které obešli 105 českých hřišť za 80 dnů. „A po skončení jsme zjistili, že nám další podobná výzva chybí. Ano, dál jsme hráli golf, dokonce hned po skončení celé akce jsme vyrazili na turnaj, ale chtěli jsme znovu pomáhat zpopularizovat tento krásný sport v té jeho základní, rekreační podobě,“ vysvětlil dnes před startem dalšího rekordního pokusu Pavel Nečas.

Golf Circus nejsou dávno už pouze rekordy, ale také série charitativních turnajů ve prospěch Nadace Jakuba Horáčka a další aktivity, a také tentokrát se dvojice golfových nadšenců najít další možnost k propagaci golfu. „Nejsme žádní trénovaní sportovci, máme svoje limity. Ale jsme rádi, že máme ohlasy od lidí, že kvůli naší akci před dvěma lety začali hrát golf. A platí to i o řadě našich kolegů – s golfem začal například velký sportovec Pavel Zedníček, první golfové pokusy už má za sebou třeba Vašek Kopta a další,“ vyjmenoval Nečas kolegy z branže, které už také svět greenů pohltil.

Jak si svůj rekordní pokus, který bude hlídat kvůli zápisu i zástupce pelhřimovské agentury Dobrý den, naplánovali? Postupně projdou sedm hřišť, dvě z nich za tmy v noci. „Využijeme svítící míčky a forecaddie, já budu hrát jen sedmičkou. Tam půjde především o to, abychom se moc nezdržovali,“ poodhalil svoje plány David Suchařípa, který z bagu na náročnou zkoušku vyřadil pět holí. „Pojedu v úsporném režimu,“ žertoval herec, ale upozornil, že na všech hřištích budou oba rekordní aspiranti hrát na rány.

Celý den bude nejen pokusem o rekordní zápis, ale také podporu platformy Bav se golfem. „Jsme rádi, že jsme mohli spojit síly s Českou golfovou federací a projektem Bav se golfem. Máme společný cíl: přilákat ke hře rekreační hráče, rodiny a pomáhat rozvíjet ten krásný sport v České republice,“ prohlásil Nečas před berounským startem.

Generální sekretář ČGF Aleš Libecajt přiznal, že ho rekordní pokus zaujal hned po ohlášení. A federace je partnerem celé akce. „Nevím, zda se budou na konci pokusu oba pánově ještě dobře bavit, ale jejich pokus zapadá do naší strategie popularizovat sport jako zábavu pro všechny aktivní lidi. Budeme držet palce, aby jim jejich pokus 24/7 přesně vyšel 24.7., jak mají v plánu,“ dodal Libecajt.

Zcela přesvědčeni, že svůj pokus dokončí, ale oba herci nejsou. „Já si moc nevěřím, obávám se, že nám kondice nestačí,“ byl skeptický Suchařípa, ale slíbil, že bude bojovat, co mu síly stačí. „A třeba náš pokus vyhecuje další hráče, aby náš zápis brzy překonali,“ přeje si Nečas.

Rekordní pokus 24/7 podporují nejen samotná hřiště, ale také partneři projektu Golf Circus, kterými jsou dlouhodobě Golf Arts, Loex a vinařství Vican.

Předběžný program startů během rekordního pokusu:

12:00, Beroun Golf Club
15:30, Albatross Golf Club
19:00, Prague City Golf
22:30, Golf resort Black Bridge
02:00, Golf Resort Mstětice
05:30, Golf Resort Benátky nad Jizerou
09:00, Golf Mladá Boleslav

 

Datum: Pondělí 23. července 2018
Všechny články autora
Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde