Česká golfová federace

Aktuality

Šampionát na jamky se rychle blíží

Šampionát na jamky se rychle blíží

Luboš Klikar, Úterý 10. května 2022

První mistrovství ČR v golfu už rázně klepe na dveře. Severomoravské Šilheřovice budou od soboty 28. do úterý 31. května hostit mezinárodní šampionát ve hře na jamky. Znovu po sedmi letech a znovu s tehdejším vítězem Tomášem Sokolovským ve startovním poli (na snímku s Kateřinou Vlašínovou).

Pětačtyřicetiletý Tomáš Sokolovský si dlouhé roky udržuje výtečnou sportovní výkonnost – je stále hráčem s plusovým hendikepem. A byť už nebude patřit k favoritům, v jamkové hře se může stát cokoliv. Motivaci uspět na domácím hřišti bude Tomáš mít obrovskou – jedním z jeho potenciálních soupeřů totiž může být jeho 19letý syn Viktor. Vítězka tohoto šampionátu z roku 2015 Kateřina Vlašínová se mezitím profesionalizovala.
 
Stejně jako vloni na Dýšině je mistrovství plánováno na čtyři dny s tím, že v sobotu 28. května se hraje jednokolová kvalifikace na rány, poté následuje jamková hra v pavoucích pro 64 mužů a 32 žen. A tady hrozí kámen úrazu. Do turnaje je zatím přihlášeno velmi málo hráčů a hráček na to, aby takovéto pavouky mohly být naplněny. A to přesto, že hendikepový limit je nastaven na poměrně vysoké hodnoty - 7,0 pro muže a 11,0 pro ženy! Také startovné do turnaje je velmi vstřícné – 1.200 Kč. 
 
Tomáš Sokolovský
 
Uzávěrka přihlášek byla prodloužena do středy 25. května do 18 hod. Využijte příležitost zahrát si na nejstarším golfovém hřišti na Moravě a prověřit svou sílu v královské jamkové hře. 
 
Ředitelem šampionátu je Petr Čuraj, hlavním rozhodčím Ivo Pavlík.
 
Foto: Zdeněk Sluka
 
Odkazy:
Autor: Luboš Klikar 
Datum: Úterý 10. května 2022
Všechny články autora

Související články

Letošními mistry ČR ve hře na rány se stali Hana ...
Letošními mistry ČR ve hře na rány se stali Hana ...

10.08.2019 | Na karlovarském hřišti dnes skončilo MMČR na rány. Novými mistry se po skvělých závěrečných kolech stali Hana Ryšková a v mužské rozehrávce si skvělým chip-inem do eaglu zlato zajistil Němec Leon Breimer...

Amatérskými mistry ČR mezi Midy se stali Silvie ...
Amatérskými mistry ČR mezi Midy se stali Silvie ...

20.07.2019 | Stylem start-cíl si pro tituly z Mezinárodního mistrovství ČR v kategorii MID došli Silvie Dittertová a Petr Chajda. Třídenní boje dnes byly zakončeny v Golf Resortu Panorama.

Mezinárodní mistrovství ČR v roce 2024
Mezinárodní mistrovství ČR v roce 2024

12.01.2024 | Mezinárodní mistrovství České republiky (MM ČR) patří k vrcholům amatérské turnajové sezóny. V roce 2024 se pod vlajkou ČGF znovu uskuteční pět mezinárodních šampionátů. Technický úsek STK ČGF už určil jejich termíny a dějiště, takže můžeme uvést kompletní přehled.

Highlights českého golfu v roce 2024
Highlights českého golfu v roce 2024

07.01.2024 | Rok 2024 je nabitý sportovními událostmi, které natěšeně vyhlíží celá naše sportovní veřejnost včetně golfových fanoušků. Událostí č. 1 bude olympijský golfový turnaj s českým zastoupením. Vrcholy domácí scény obstarají mj. zastávky nejvyšších evropských okruhů DP World Tour, LET a Challenge Tour.

Jan Hovězák obhájil vítězství v Prezident Trophy
Jan Hovězák obhájil vítězství v Prezident Trophy

14.10.2023 | Turnaj prezidentů golfových klubů se odehrál na jednom z nejstarších hřišť v České republice, na Svratce. Nejlepší brutto výsledek si opět odváží Jan Hovězák z Golf Klubu Automotodrom Brno. Kategorii netto ovládl Antonín Jízdný z Golf Clubu Brno.

Mistry mistrů na rány jsou Dědek a Sionková
Mistry mistrů na rány jsou Dědek a Sionková

09.10.2023 | 19. ročník turnaje Tipsport Pohár Mistrů 2023 pořádaný agenturou Czech Golf Production se v neděli odehrál na Konopišti. Po skvělých vzájemných soubojích, kdy do poslední jamky nebylo rozhodnuto, si vítězství odváží Petr Dědek a Klára Sionková.

Grand finále Czech PGA 2023
Grand finále Czech PGA 2023

02.10.2023 | Vyvrcholení české profesionální golfové tour se o víkendu uskutečnilo na brněnské Kaskádě. Dvoudenní turnaj se odehrál za účasti českých i zahraničních profesionálních hráčů a nejlepších amatérů. Trofej putuje do Slovinska. Dělené druhé místo získala Tereza Koželuhová a Jan Pololáník.

Mistrovství ČR družstev chlapců do 18 let ovládl ...
Mistrovství ČR družstev chlapců do 18 let ovládl ...

24.09.2023 | Poslední letošní finále družstev se odehrálo na hřišti Svobodné Hamry. Na Mistrovství ČR družstev chlapců do 18 let zvítězili hráči z Albatross Golf Clubu Praha, kteří si ve finálovém boji poradili se zástupci RGA Greensgate.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde