Česká golfová federace

Aktuality

Šampionát na jamky se rychle blíží

Šampionát na jamky se rychle blíží

Luboš Klikar, Úterý 10. května 2022

První mistrovství ČR v golfu už rázně klepe na dveře. Severomoravské Šilheřovice budou od soboty 28. do úterý 31. května hostit mezinárodní šampionát ve hře na jamky. Znovu po sedmi letech a znovu s tehdejším vítězem Tomášem Sokolovským ve startovním poli (na snímku s Kateřinou Vlašínovou).

Pětačtyřicetiletý Tomáš Sokolovský si dlouhé roky udržuje výtečnou sportovní výkonnost – je stále hráčem s plusovým hendikepem. A byť už nebude patřit k favoritům, v jamkové hře se může stát cokoliv. Motivaci uspět na domácím hřišti bude Tomáš mít obrovskou – jedním z jeho potenciálních soupeřů totiž může být jeho 19letý syn Viktor. Vítězka tohoto šampionátu z roku 2015 Kateřina Vlašínová se mezitím profesionalizovala.
 
Stejně jako vloni na Dýšině je mistrovství plánováno na čtyři dny s tím, že v sobotu 28. května se hraje jednokolová kvalifikace na rány, poté následuje jamková hra v pavoucích pro 64 mužů a 32 žen. A tady hrozí kámen úrazu. Do turnaje je zatím přihlášeno velmi málo hráčů a hráček na to, aby takovéto pavouky mohly být naplněny. A to přesto, že hendikepový limit je nastaven na poměrně vysoké hodnoty - 7,0 pro muže a 11,0 pro ženy! Také startovné do turnaje je velmi vstřícné – 1.200 Kč. 
 
Tomáš Sokolovský
 
Uzávěrka přihlášek byla prodloužena do středy 25. května do 18 hod. Využijte příležitost zahrát si na nejstarším golfovém hřišti na Moravě a prověřit svou sílu v královské jamkové hře. 
 
Ředitelem šampionátu je Petr Čuraj, hlavním rozhodčím Ivo Pavlík.
 
Foto: Zdeněk Sluka
 
Odkazy:
Autor: Luboš Klikar 
Datum: Úterý 10. května 2022
Všechny články autora

Související články

Letošními mistry ČR ve hře na rány se stali Hana ...
Letošními mistry ČR ve hře na rány se stali Hana ...

10.08.2019 | Na karlovarském hřišti dnes skončilo MMČR na rány. Novými mistry se po skvělých závěrečných kolech stali Hana Ryšková a v mužské rozehrávce si skvělým chip-inem do eaglu zlato zajistil Němec Leon Breimer...

Amatérskými mistry ČR mezi Midy se stali Silvie ...
Amatérskými mistry ČR mezi Midy se stali Silvie ...

20.07.2019 | Stylem start-cíl si pro tituly z Mezinárodního mistrovství ČR v kategorii MID došli Silvie Dittertová a Petr Chajda. Třídenní boje dnes byly zakončeny v Golf Resortu Panorama.

Do Mezinárodního mistrovství ČR na rány se lze ...
Do Mezinárodního mistrovství ČR na rány se lze ...

26.07.2024 | Czech International Amateur Championship 2024 pro výkonnostní golfisty a golfistky má svůj termín 7.-10.8. Pro přihlášení do tohoto mezinárodního čtyřdenního turnaje na rány v Golf Resortu Karlovy Vary se lze přihlásit do 30. července do 12 hodin. ...

Mezinárodní šampionát MIDů připomněl amatérské ...
Mezinárodní šampionát MIDů připomněl amatérské ...

21.07.2024 | Třídenní mezinárodní šampionát Czech International MID–Amateur Championship 2024 presented by Pilsner Urquell dospěl v sobotu 20. 7. ve Mstěticích ke svému finále a předání medailí a trofejí v šesti amatérských kategoriích. Všech šest zlatých medailí uhájili domácí hráči a hráčky.

Titul mezinárodního mistra U18 putuje do Německa, ...
Titul mezinárodního mistra U18 putuje do Německa, ...

20.07.2024 | Vrcholný domácí turnaj pro hráče a hráčky do 18 let, Czech International Boys & Girls Championship 2024 proběhl 18.-20.7. na hřišti Greensgate na Dýšině. Kategorii Boys ovládl Němec Michael Mayer, stupně vítězek Girls byly ryze českou záležitostí, nejvýše vystoupala Kristýna Malinová.

Mezinárodní mistrovství ČR dorostenců na jubilující ...
Mezinárodní mistrovství ČR dorostenců na jubilující ...

17.07.2024 | Vycházející golfové hvězdy do 18 let z šesti zemí Evropy se od 18. do 20. července utkají na Czech International Boys & Girls Championship. Prestižní mezinárodní turnaj pořádaný ČGF hostí Greensgate Golf & Leisure Resort Dýšina slavící letos 20 let od svého založení!...

Mezinárodní šampionát MID-amatérů s rekordní účastí
Mezinárodní šampionát MID-amatérů s rekordní účastí

16.07.2024 | V kalendáři mezinárodních mistrovství ČR pořádaných Českou golfovou federací je od čtvrtka 18.7. na pořadu Czech International MID–Amateur Championship 2024 presented by Pilsner Urquell. Třídenní šampionát ve Mstěticích se letos těší z mimořádného zájmu 133 hráčů, z nichž 12 dorazilo ze zahraničí.

NMČR žáků a kadetů ozdobily ve Slavkově skvělé ...
NMČR žáků a kadetů ozdobily ve Slavkově skvělé ...

05.07.2024 | Nela Herynková a Marek Šmerda v nejmladší kategorii a Veronika Černá s Hugo Miklem v kategorii kadetů ovládli národní mistrovství hrané na hřišti Austerlitz. Zvláště v kadetech to byl boj do poslední jamky. V závěrečném kole zahrál vítěz Hugo Mikl skvělých 65 ran a urval pro sebe vítězství.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde