Česká golfová federace

Aktuality

Letošní turnajová sezóna ČGF začne na Kaskádě

Letošní turnajová sezóna ČGF začne na Kaskádě

Luboš Klikar, Středa 27. dubna 2022

Czech Open Golf Tour startuje! Po dvou pilotních turnajích v loňském roce přichází jako plnohodnotná túra pro nejlepší české hráče a hráčky a se silným a tradičním partnerem v zádech, kterým je Raiffeisenbank. První ze čtyř turnajů základní části se hraje od pátku 6. do neděle 8. května.

Na rozdíl od dvou loňských testovacích turnajů jen pro muže se na Kaskádu a další hřiště vydají i ženy. Plné startovní pole tvoří 99 hráčů a 51 hráček. Open v názvu túry znamená, že startovat v ní mohou amatérští i profesionální hráči a hráčky. Golf je jen jeden a první úplný květnový víkend na jižní Moravě to určitě potvrdí. Titul z loňského roku v kategorii mužů bude obhajovat profesionál Aleš Kořínek (na snímku). Kromě něj je na Kaskádu přihlášeno dalších 20 profesionálů zvučných jmen. Namátkou Filip Mrůzek, Stanislav Matuš, Jan Cafourek, Šimon Zach, Jakub Bareš a další. Mezi elitními amatérskými hráči nechybějí Matěj Bača, Stanislav Nestrašil, Timotej Formánek, bratři Jandové i řada mladých nadějí. Mezi ženami je přihlášena jen jedna profesionálka - Kateřina Vlašínová. Papírovými favoritkami jsou dále Denisa Vodičková, Barbora Bujáková, Gabriela Roberta Vítů, Veronika Kedroňová a další ostřílené hráčky a reprezentantky.

Tříkolový turnaj s cutem po dvou kolech se započítává do Světového amatérského žebříčku (WAGR) i do Celkového Order of Merit PGA Czech. Mezi 10 nejlepších hráčů a pět nejlepších hráček bude rozdělena dotace ve výši 300 tis. Kč, přičemž na finanční výhry až do limitu povoleného Pravidly amatérského statusu (22.500 Kč/turnaj) se od letošního roku mohou těšit i nejlepší amatéři. Vypsána je i velmi atraktivní speciální cena – dva nejlepší amatéři-muži v konečném pořadí turnaje na Kaskádě získají divokou kartu na profesionální turnaj D+D REAL Czech Challenge na Kunětické Hoře (2.-5.6.). Další podrobnosti najdete ve Všeobecných propozicích Raiffeisenbank COGT.

Kaskáda je na zahájení turnajové sezóny ČGF připravena. Tým greenkeeperů pod vedením Jiřího Kapeše odvádí skvělou práci, aby devítky Kamenná a Dřevěná důkladně prověřily českou golfovou špičku. Koneckonců jen o měsíc později se tu sejdou i špičkoví evropští profesionálové při turnaji Kaskáda Golf Challenge ze série European Challenge Tour (16.-19. června).

Uzávěrka přihlášek do prvního turnaje RB COGT na Kaskádě je v pátek 29. dubna ve 12 hod

Ředitelem turnaje je Luboš Klikar, hlavním rozhodčím Jiří Milfajt, rozhodčími Josef Slezák a Petr Vávrů. Raiffeisenbank COGT pokračuje turnaji v Beřovicích, na Kunětické Hoře a Karlštejně. Grand Finále bude v polovině září hostit Casa Serena.

Foto: Martin Žilka

Odkazy:
Všeobecné propozice Raiffeisenbank COGT 2022
Bodové tabulky individuálních túr ČGF 2022
Přihlášení do turnaje

 

Raiffeisen Bank - Partner České Golfové Reprezentace

Autor: Luboš Klikar 
Datum: Středa 27. dubna 2022
Všechny články autora

Související články

Matuš se po rychlém návratu z European Tour stal ...
Matuš se po rychlém návratu z European Tour stal ...

03.06.2019 | Stanislav Matuš se stal profesionálním mistrem ČR ve hře na rány. A to i přesto, že ještě v pátek se zdálo, že po postupu na turnaji European Tour se domácího šampionátu nezúčastní. V ženské kategorii se radovala při neúčasti dalších předních hráček s velkou převahou Lucie Hinnerová.

Mezinárodní mistrovství ČR v roce 2024
Mezinárodní mistrovství ČR v roce 2024

12.01.2024 | Mezinárodní mistrovství České republiky (MM ČR) patří k vrcholům amatérské turnajové sezóny. V roce 2024 se pod vlajkou ČGF znovu uskuteční pět mezinárodních šampionátů. Technický úsek STK ČGF už určil jejich termíny a dějiště, takže můžeme uvést kompletní přehled.

Highlights českého golfu v roce 2024
Highlights českého golfu v roce 2024

07.01.2024 | Rok 2024 je nabitý sportovními událostmi, které natěšeně vyhlíží celá naše sportovní veřejnost včetně golfových fanoušků. Událostí č. 1 bude olympijský golfový turnaj s českým zastoupením. Vrcholy domácí scény obstarají mj. zastávky nejvyšších evropských okruhů DP World Tour, LET a Challenge Tour.

Jan Hovězák obhájil vítězství v Prezident Trophy
Jan Hovězák obhájil vítězství v Prezident Trophy

14.10.2023 | Turnaj prezidentů golfových klubů se odehrál na jednom z nejstarších hřišť v České republice, na Svratce. Nejlepší brutto výsledek si opět odváží Jan Hovězák z Golf Klubu Automotodrom Brno. Kategorii netto ovládl Antonín Jízdný z Golf Clubu Brno.

Mistry mistrů na rány jsou Dědek a Sionková
Mistry mistrů na rány jsou Dědek a Sionková

09.10.2023 | 19. ročník turnaje Tipsport Pohár Mistrů 2023 pořádaný agenturou Czech Golf Production se v neděli odehrál na Konopišti. Po skvělých vzájemných soubojích, kdy do poslední jamky nebylo rozhodnuto, si vítězství odváží Petr Dědek a Klára Sionková.

Grand finále Czech PGA 2023
Grand finále Czech PGA 2023

02.10.2023 | Vyvrcholení české profesionální golfové tour se o víkendu uskutečnilo na brněnské Kaskádě. Dvoudenní turnaj se odehrál za účasti českých i zahraničních profesionálních hráčů a nejlepších amatérů. Trofej putuje do Slovinska. Dělené druhé místo získala Tereza Koželuhová a Jan Pololáník.

Mistrovství ČR družstev chlapců do 18 let ovládl ...
Mistrovství ČR družstev chlapců do 18 let ovládl ...

24.09.2023 | Poslední letošní finále družstev se odehrálo na hřišti Svobodné Hamry. Na Mistrovství ČR družstev chlapců do 18 let zvítězili hráči z Albatross Golf Clubu Praha, kteří si ve finálovém boji poradili se zástupci RGA Greensgate.

Tipsport Pohár Mistrů 2023 zve letošní mistry klubů
Tipsport Pohár Mistrů 2023 zve letošní mistry klubů

22.09.2023 | Tradičně ve druhém říjnovém víkendu 7. – 8. října 2023 proběhne v Golf Resortu Konopiště již 19. ročník setkání Mistrů a Mistryň z klubů České republiky ve hře na rány brutto. Celkový vítěz s nejnižším skóre získá finanční příspěvek ve výši 50.000 Kč na mládežnický golf ve svém klubu. ...

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde