Česká golfová federace

Aktuality

Matuš se po rychlém návratu z European Tour stal domácím šampiónem

Matuš se po rychlém návratu z European Tour stal domácím šampiónem

Petr Halaburda, Pondělí 3. června 2019

Stanislav Matuš se stal profesionálním mistrem ČR ve hře na rány. A to i přesto, že ještě v pátek se zdálo, že po postupu na turnaji European Tour se domácího šampionátu nezúčastní. V ženské kategorii se radovala při neúčasti dalších předních hráček s velkou převahou Lucie Hinnerová.

Stanislav Matuš ještě v sobotu dopoledne bojoval u Antverp o šanci projít z první vyřazovací fáze turnaje European Tour, ale když byl již dopoledne ze hry, sednul do auta a v neděli už stál na startu Czech PGA Strokeplay Championship.

Rázem se při účasti Filipa Mrůzka stal jeho spolufavoritem a potvrdil současnou formu – dvě shodná kola za 68 ran (celkem -8) mu přinesla vítězství s náskokem jednoho úderu před skvěle finišujícím Lukášem Tintěrou (70+67) a Michalem Brezovským (69+68) ze Slovenska, kteří se podělili o druhé místo.

Po prvním nedělním kole byl suverénně v čele Rudolf Nechanický (65), ale výkon z druhého dne (76) ho srazil ve výsledkové listině na osmé místo. Filip Mrůzek (75+68) obsadil jedenácté místo, o ránu za ním skončil nejlepší amatér Filip Ráža (71+73), který hrál ještě v sobotu na German Open.

Česká mistryně Lucie Hinnerová prošla cutem v průběhu minulého týdne na turnaji LETAS a svoji formu potvrdila i na domácí půdě (73+68) a porazila druhou nejlepší profesionálku Kateřinu Krásovou (80+78), která obsadila v absolutním pořadí třetí místo, o 17 ran. Druhá skončila amatérka Kristýna Makovská (78+76), profesionální bronz brala Eva Koželuhová (86+80).

Turnaje se nezúčastnili nejlepší české hráčky podle světového žebříčku Klára Spilková a Karolína Vlčková, které působí v USA, turnaj vynechala rovněž Kateřina Vlašínová.

Výsledky

FOTO Ivan Paggio/PGAC

Datum: Pondělí 3. června 2019
Všechny články autora

Související články

Elita mladých profesionálů v bublině na Kunětické ...
Elita mladých profesionálů v bublině na Kunětické ...

02.06.2021 | Za normálních okolností by to byl svátek minimálně pro golfové nadšence ze širokého okolí, ale letošní turnaj ze série Challenge Tour na Kunětické Hoře bude bez divácké podpory. Dají se očekávat skvělé výkony, vytáhnout se bude chtít i patnáct Čechů, ale fanoušci na hřiště dorazit nemohou.

Před rokem stříbrný, letos Ondřej Lieser na Penati ...
Před rokem stříbrný, letos Ondřej Lieser na Penati ...

15.09.2020 | Před rokem Ondřej Lieser na turnaji Penati Slovak Open Championship prohrál v play-off s Rorym Sabbatinim, letos při neúčastí největší slovenské hvězdy dokázal profesionální turnaj v Penati Golf Resortu vyhrát. Na děleném druhém místě skončili tři Češi včetně amatéra Filipa Ráži.

Silné české zastoupení na Slovak Open Championship
Silné české zastoupení na Slovak Open Championship

14.09.2020 | Osmnáct českých golfistů a golfistek včetně amatérů startuje na dvoudenním turnaji Penati Slovak Open Championship, který začíná dnes na hřišti Legend Course v Penati Golf Resortu. Ambasadorem turnaje je Rory Sabbatini, který loňský turnaj vyhrál v play-off s Ondřejem Lieserem.

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...
Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...

22.07.2020 | Zatímco profesionální sezóna se teprve rozjíždí, amatéři se chystají na domácí vrchol sezóny. V čele českých hráčů a hráček ve světových žebříčcích jsou amatéři Sára Kousková a Jiří Zuska a profesionálové Klára Spilková s Ondřejem Lieserem. Jakub Janda je dokonce v čele evropského pořadí nadějí.

V druhém díle Czech PGA Tour na Kácově se představí ...
V druhém díle Czech PGA Tour na Kácově se představí ...

24.06.2020 | Na jedné straně přední čeští profesionálové, na druhé pak talentovaní mladí amatéři. Druhý díl Czech PGA Tour v kácovském Panorama Golf Resortu přinese v pátek zajímavé srovnání špičkových českých golfistů.

Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění
Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění

29.02.2020 | Nový systém ve světovém amatérském žebříčku WAGR způsobil výrazné změny, ale od té chvíle k velkým výkyvům nedošlo. Dlouhodobě nejlepší Klára Spilková a Ondřej Lieser i nadále vládnou českým profesionálům, v čele amatérů zůstávají Jiří Zuska a Tereza Melecká.

Češi lámou osobní rekordy ve světových žebříčcích
Češi lámou osobní rekordy ve světových žebříčcích

05.12.2019 | V závěru roku se už příliš turnajů nehraje ani v zahraničí, ohlédnutí za postavením českých reprezentantů na světových žebříčcích se tak letos už výrazně nezmění. Jména nejlepších amatérů i profesionálů zůstávají sice bez velkých změn, ovšem letošní posun řady z nich si zaslouží velkou pozornost.

České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné
České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné

21.09.2019 | Konec domácí sezóny výkonnostních hráčů klepe na dveře a jména nejlepších Čechů se během roku ani jednou nezměnila. Těmi nejvýše postavenými jsou i nadále Klára Spilková s Ondřejem Liesere mezi profesionály a Sára Kousková s Jiřím Zuskou mezi amatéry.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde