Česká golfová federace

Aktuality

Filip Mrůzek potvrdil formu titulem z Penati

Filip Mrůzek potvrdil formu titulem z Penati

Petr Halaburda, Úterý 14. září 2021

Již druhé letošní Open vyhrál Filip Mrůzek. Před měsícem kraloval na GolfAdvisor.golf Czech Open v Berouně, dnes dotáhl k vítězství dvoudenní Penati Slovak Open. Také další pozice obsadili Češi: druhý byl Stanislav Matuš, dělený třetí Michal Pospíšil.

Před rokem ovládl turnaj na slovenském hřišti Legend v Golf Resortu Penati Ondřej Lieser, letos šek na 10 tisíc eur odváží znovu český golfista.

Filip Mrůzek tak završil skvělý měsíc, během kterého vyhrál nejen v Berouně a na Slovensku, ale přidal také dvanácté místo na D+D REAL Czech Masters, minulý týden byl čtvrtý a zaznamenal premiérové životní eso během karlštejnského Platon Life Karlštejn Open by Czech Golf Federation. To vše týden před svými 30. narozeninami.

Mrůzek je spokojen, jak mu tři dny na Penati Slovak Open Championship vyšly, vždyť už během Pro-Am zapisoval -6. „Vydržet hrát celé tři dny takové výsledky na Penati, ale i výkony z celého měsíce, to vše svědčí o tom, že hraju dobře a vrací se mi veškerá tréninková dřina. Stále však věřím, že takové výkony dokážu jednou prodat i na turnajích vyšší úrovně a snad jsem na dobré cestě,“ svěřil se už během zpáteční cesty do vlasti.

Ve středu totiž život golfového profesionála pokračuje rychlým tempem. „Letím do Francie, kde mě čeká turnaj Challenge Tour. Hřiště sice neznám, ale budu se snažit udržet tu pohodu i v dalších dnech.“

Český profesionál o svém slovenském titulu rozhodl už v prvním kole, v druhém si udržoval jistý náskok a jeho skóre -15 (64+67) bylo dominantní.

Druhý Stanislav Matuš měl lepší druhé kolo a výsledek -11 (70+65) mu přinesl stříbro, dělená třetí pozice připadla Michalovi Pospíšilovi -8 (70+68).

V turnaji startovalo i dalších 18 českých hráčů včetně amatéra Matěje Bači, který obsadil se skóre +3 dělené osmnácté místo.

Konečné výsledky

FOTO archív Filipa Mrůzka

Datum: Úterý 14. září 2021
Všechny články autora

Související články

Silné české zastoupení na Slovak Open Championship
Silné české zastoupení na Slovak Open Championship

14.09.2020 | Osmnáct českých golfistů a golfistek včetně amatérů startuje na dvoudenním turnaji Penati Slovak Open Championship, který začíná dnes na hřišti Legend Course v Penati Golf Resortu. Ambasadorem turnaje je Rory Sabbatini, který loňský turnaj vyhrál v play-off s Ondřejem Lieserem.

Bareš s Lieserem berou páté místo na Pro Golf Tour
Bareš s Lieserem berou páté místo na Pro Golf Tour

31.07.2020 | Dva čeští profesionálové do desátého místa, vítězem golfista trénující na Albatrossu a žijící v Praze. Výraznou českou stopu měl dnes zakončený turnaj Pro Golf Tour nedaleko polské Wroclavi. Jakub Bareš a Ondřej Lieser se dělí o páté místo, vítězem je Julien Brun z Francie.

Q-School zakončil Matuš pohodovým kolem
Q-School zakončil Matuš pohodovým kolem

20.11.2019 | Pohodovým kolem (67) zakončil Stanislav Matuš turnaj Final Stage Q-School European Tour ve španělské Tarragoně. Přes velmi vydařený den se ve výsledkové listině sice už směrem vzhůru příliš neposunul, přesto bude odjíždět spokojen.

Q-School, 5. kolo: Matuš polevil, TOP 25 už je ...
Q-School, 5. kolo: Matuš polevil, TOP 25 už je ...

19.11.2019 | Horší den prožil Stanislav Matuš v předposledním pátém kole finálové kvalifikace European Tour ve Španělsku. Zapisoval 75 ran (+4) a v celkovém hodnocení poklesl na dělené 69. místo, umístění v TOP 25 je daleko.

Q-School, 4. kolo: Matuš si splnil základní cíl, ...
Q-School, 4. kolo: Matuš si splnil základní cíl, ...

18.11.2019 | Základní cíl pro finále kvalifikace European Tour si splnil Stanislav Matuš, který prošel cutem do závěrečných dvou kol a současně si tak zajistil plnou kartu pro nadcházející sezónu Challenge Tour. V dalších dnech bude bojovat o TOP 25 a cestu do European Tour.

Q-School, 3. kolo: Čeští golfisté se derou nahoru ...
Q-School, 3. kolo: Čeští golfisté se derou nahoru ...

17.11.2019 | Velmi nadějný den mají za sebou čeští golfisté na Final Stage Q-School European Tour ve španělské Tarragoně. Stanislav Matuš (dnes 68) vystoupal po třetím kole už do druhé desítky leaderboardu a Filip Mrůzek (67) se vrátil znovu do hry o postup do závěrečných dvou kol soutěže.

Q-School, 2. kolo: Matuš zůstává v lepší skupině, ...
Q-School, 2. kolo: Matuš zůstává v lepší skupině, ...

16.11.2019 | Stanislav Matuš i po druhém kole kvalifikační školy European Tour zůstává na pozici, která by mu přinesla kýžený postup do dvou finálových kol, zatímco Filip Mrůzek má na hranici cutu stále odstup.

Q-School, 1. kolo: Matuš začal výborně, Mrůzek ...
Q-School, 1. kolo: Matuš začal výborně, Mrůzek ...

15.11.2019 | Znovu výborný vstup zaznamenal Stanislav Matuš (-2) do kvalifikačního turnaje European Tour v jeho finálové fázi, která dnes byla zahájena ve španělské Tarragoně. Hůře si na úvod šestikolové soutěže vedl Filip Mrůzek (+3).

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde