Česká golfová federace

Aktuality

Kaskáda počtvrté v řadě hostí Challenge Tour

Kaskáda počtvrté v řadě hostí Challenge Tour

Tomáš Přikryl, Úterý 11. června 2024

Druhá nejvyšší evropská liga Challenge Tour zavítá 13.-16.6. do České republiky turnajem Kaskáda Golf Challenge. Na Road To Mallorka půjde o první ze dvou českých zastávek v roce 2024. Golf Resort Kaskáda se vrací do programu Challenge Tour už počtvrté v řadě a vyzve i dvanáct českých hráčů.

Ve 156členném startovním poli turnaje si o podíl na prize money 270.000 euro zahraje díky domácímu pořadatelství i dvanáct českých golfistů, přičemž dvě místa jsou rezervována pro brněnské hráče. Pod českou vlaječkou uvidíme např. zkušené profesionály Filipa Mrůzka, Jana Cafourka, Aleše Kořínka, Šimona Zacha nebo Matyáše Zapletala, dále amatéry Maxe Jelínka, Matouše Zacha, Timoteje Formánka, Matěje Baču a nechybí ani Louis Klein. Stále ještě 14letý golfista se před rokem právě na Kaskádě zapsal do historie Challenge Tour, když ve věku 13 let, 9 měsíců a 24 dní prošel jako nejmladší hráč v historii tour cutem. Klein i letos pokračuje ve výborných výkonech a dokazuje, že právě Kaskáda mu sedí. V březnu se zaskvěl druhým místem na prestižním turnaji Junior Invitational v americkém Sage Valley, které je považováno za juniorské Masters. Vyhrál i první letošní turnaj série Czech Golf Open Tour, který se hrál na začátku května opět na Kaskádě.

Ze tří devítijamkových hřišť Kaskády přivítají tento týden hráče dvě náročné devítky „Dřevěná“ a „Kamenná“. Úzké fairwaye s náročnými roughy a nerovným terénem, hřiště lemované několika jezery, to vše prověří především přesnost hráčů. Loňský šampion Kaskáda Golf Challenge Ital Lorenzo Scalise zahrál výsledek 12 ran pod par jen díky své dobré formě z odpaliště a letošní vítěz bude muset udělat nejspíš totéž.

Z českých hráčů byl před rokem nejlepší Michal Pospíšil, který se skóre -4 obsadil dělené 15. místo.

V pátek 14. června po dvou odehraných kolech budeme znát šťastlivce, kteří projdou cutem a podívají se do víkendových finálových kol, věřme se zajímavou českou účastí.

Výsledky Kaskáda Golf Challenge série Challenge Tour sledujte zde.

Připravil: -vrk-
Foto: Zdeněk Sluka

Datum: Úterý 11. června 2024
Všechny články autora

Související články

V Berouně česká špička nezklamala
V Berouně česká špička nezklamala

05.10.2024 | Přesunutí turnaje Challenge tour z května na říjen bylo skvělou volbou. Hráči si pochvalovali kvalitu Berouna. Jiří Zuska bojoval o prodloužení turnajové sezony. Nejlepším Čechem se stal Filip Mrůzek. Amatér Matouš Zach se v šestnácti letech vyrovnal profesionálům.

Challenge Tour přivítá skvěle připravené hřiště ...
Challenge Tour přivítá skvěle připravené hřiště ...

01.10.2024 | Road to Mallorca se tento týden vrací do České republiky, kde se letos koná již podruhé. Po odložení květnového termínu se přiblížil start D+D Real Czech Challenge, který se od 2. do 5. října koná v Royal Beroun Golf Clubu. Domácím fanouškům se představí hned desítka českých golfistů.

Jiří Zuska zazářil na Challenge Tour děleným šestým ...
Jiří Zuska zazářil na Challenge Tour děleným šestým ...

16.09.2024 | Nejen že se Jiřímu Zuskovi o víkendu na Open de Portugal už podruhé během září podařilo na Challenge Tour projít cutem, svoji skvělou hru na Royal Óbidos navíc vyšperkoval český profesionál umístěním v TOP 10 na dělené šesté pozici. To Zusku zároveň posouvá na další turnaj Challenge Tour do Itálie.

Češi o víkendu dobývali TOP 5 na LETAS a Challenge ...
Češi o víkendu dobývali TOP 5 na LETAS a Challenge ...

08.09.2024 | Filip Mrůzek a Patricie Macková o víkendu vynášeli vysoko české vlaječky na leaderboardech druhých nejvyšších evropských soutěží. Mrůzek vystoupal v průběhu 4. kola Challenge Tour až na 5. příčku a končil dělený 21. Macková odváží z LETAS skvělé 11. místo, když neudržela dělenou 3.

Filip Mrůzek a Jiří Zuska prošli cutem na Challenge ...
Filip Mrůzek a Jiří Zuska prošli cutem na Challenge ...

02.09.2024 | Jediný letošní podnik Challenge Tour v Polsku byl na programu druhé nejvyšší evropské série 29.8. až 1.9. Dvěma ze čtyř českých profesionálů se na turnaji podařilo projít cutem. Obě víkendová kola si na hřišti Rosa Golf zahráli Filip Mrůzek a Jiří Zuska, celkově turnaj oba zakončili v páté desítce.

Šimon Zach na vlně z Czech Masters uhrál TOP 10 ...
Šimon Zach na vlně z Czech Masters uhrál TOP 10 ...

26.08.2024 | O tomto víkendu pokračoval Šimon Zach ve skvělých výkonech i na turnaji Indoor Golf Group Challenge ve Švédsku, kde těsně prošel cutem a poté postupně leaderboardem vystoupal až do TOP 10 na dělené deváté místo. To mu zároveň zajistilo další start na Challenge Tour v Rosa Golf Clubu v Polsku.

Jiří Zuska po Kaskádě zpět na Challenge Tour v ...
Jiří Zuska po Kaskádě zpět na Challenge Tour v ...

08.05.2024 | Od čtvrtka 9.5. do neděle 12.5. oslaví Challenge de España jubilejní 25. ročník, kdy je součástí programu Challenge Tour. Podnik hostí jedno z nejkrásnějších hřišť Španělska Real Club Sevilla Golf a jako jediný Čech u toho bude profesionál Jiří Zuska.

Zuska i Brixi prošli cutem na Challenge Tour v ...
Zuska i Brixi prošli cutem na Challenge Tour v ...

24.03.2024 | Druhá nejvyšší evropská série Challenge Tour završila v neděli 24.3. druhý ze dvou březnových turnajů v Indii. Na Kolkata Challenge na hřišti Royal Calcutta prošli do finálových kol i oba čeští zástupci. Lépe skončil Gordan Brixi na dělené 26. příčce, Jiří Zuska přes dobrý začátek dělil 38.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde