Česká golfová federace

Aktuality

Regionální soutěže – Dětská Tour Západ A

Regionální soutěže – Dětská Tour Západ A

Tomáš Přikryl, Pátek 27. října 2023

Regionálními soutěžemi mládeže rozvíjí Česká golfová federace odspodu a od útlého věku hráčskou základnu v ČR. V roce 2023 přišla ČGF se změnou regionálního uspořádání a s pozitivními novinkami vstoupily do sezony čtyři regionální mládežnické okruhy. Dětská Tour Západ A vyhlásila v září své vítěze.

Na začátku sezóny 2023 ČGF přistoupila k novému členění regionů, tak aby došlo k lepší poměrové vyváženosti počtu klubů. Původní region Západ A (Karlovarský, Plzeňský a Jihočeský kraj) byl nahrazen regionem A (kraj Karlovarský, Plzeňský, Ústecký a část Středočeského kraje). Dětská Tour ZÁPAD A 2023 tak vstoupila do svého 14. ročníku s velkými změnami.

Hned první dva turnaje na konci dubna se odehrály na hřištích, která regionu A připadla díky novému rozložení. Tour odstartovala nejprve na Botanice a následně se ještě v dubnu přesunula do Terezína. Nově region A získal pod svá křídla také turnaj na Karlštejně, oblíbenou destinaci ve Vysokém Újezdě – Albatross – a další hřiště v blízkosti Prahy – Beřovice. Region profitoval i ze svých zvyklostí a opět uspořádal dva turnaje v jednom víkendu v Karlových Varech a Mariánských Lázních. Hráči se rozjeli i do Janova, Podbořánek, Hořehled a další hřiště, aby celou sérii ukončil dvoudenní turnaj na Darovanském dvoře.

Děti rozdělené v Dětské Tour ZÁPAD A do několika kategorií odehrály 23 turnajů, z toho třináct na osmnáctijamkových hřištích a deset na hřištích devítijamkových. Letošní sezonu plnou změn hodnotí ředitel soutěže Radek Běláč: „Pro nás to znamenalo určitou zkoušku. Někteří hráči čelili novým výzvám v podobě hřišť, která hráli vůbec poprvé. Jednotlivé kategorie pro hodnocení celoročního žebříčku zůstaly, narostl však výrazně počet turnajů. Počet startujících, kteří odehráli alespoň jeden turnaj, vzrostl na 328 a odehráli 1127 kol.“

Do finálového dvoudenního turnaje 23. –24. září se podle propozic kvalifikovali hráči a hráčky, kteří se umístili v průběžném žebříčku své kategorie na prvním až 15. místě včetně.

V kategorii A – Mladší žáci a žákyně (do 12 let) – se zapojilo do soutěže celkem 40 hráčů. Na prvních třech místech se umístili reprezentanti akademie RGA Greensgate. Největší počet bodů získala 10letá Adéla Vávrová, na druhém místě skončila Anna Lukavská a třetí se umístil Šimon Macek.

Kategorie B – Starší žáci a žákyně (13–14 let) – ovládl z 52 hráčů Jan Filip Balák z Royal Golf Club Mariánské Lázně následovaný Petrem Jurášem z Hořehled a Martinem Zimermanem z Podbořánek.

Titul v kategorii C – Kadeti a kadetky (15–16 let), kde startovalo 81 hráčů, putuje do Karlových Varů 15letému Christianu Zídkovi z tamního Golf Clubu Karlovy Vary. Druhý bodový zisk patří Daniele Vaníkové z Podbořánek a za ní se umístila Adéla Hrdonková z Mariánských Lázní.

Kategorii D – Dorostenci a dorostenky – ovládl z 68 hráčů Filip Jan Balák z Royal Golf Club Mariánské Lázně, který tak napodobil svého mladšího bratra z kategorie B. Na dalších místech následoval Jonáš Chorvat z Karlových Varů a Anna Slavíková z Mariánských Lázní.

Společnou kategorii E pro hráče a hráčky s HCP nad 28 vyhrál z 87 hráčů Andrej Bečvář z Golf Clubu Hořehledy.

„Je skvělé, že díky podpoře ČGF a dohodám s hřišti mají děti a mládež široké možnosti účastnit se za dostupných podmínek turnajů ve svých kategoriích. Tím, že se jejich výsledky sčítají za celou sezonu, jsou děti motivovány odehrát co nejvíce turnajů, a to je samozřejmě výrazně posouvá ve výkonnosti,“ uzavírá své hodnocení sezóny ředitel soutěže Radek Běláč a poukazuje na fakt, že cena mládežnických turnajů se ani pro rok 2023 nezměnila a zůstala na 400 Kč za jedno turnajové kolo.

Více informací o DT ZÁPAD A včetně kompletní výsledkové listiny najdete zde.

Konečné žebříčky jednotlivých kategorií naleznete zde.

Připravil: -vrk-

 

Datum: Pátek 27. října 2023
Všechny články autora

Související články

1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 ...
1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 ...

26.04.2024 | Vrcholná domácí soutěž pro golfové naděje vstupuje do nového ročníku s významnou podporou nového titulárního partnera, finanční společnosti Dimension. Série odstartuje svoji základní část již v sobotu 4. května 2024 v pražské Vinoři. Možnost podat přihlášku do turnaje končí v sobotu 27.

Nadace Hanuše Goldscheidera pomáhá autistickým dětem
Nadace Hanuše Goldscheidera pomáhá autistickým dětem

20.04.2024 | V pražském golfovém resortu GC Hodkovičky proběhla nebývalá akce na podporu dětí s autismem. Své síly ve snaze zapojit golf do dlouhodobého programu pomoci takto postiženým dětem spojily Nadace Hanuše Goldscheidera a pražský Rotary Klub. Výsledkem pilotní akce bylo nadšení dětí a dojetí rodičů.

Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku
Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku

09.04.2024 | Postavení českých amatérských golfistů na světovém žebříčku WAGR si udržuje za poslední rok vzestupnou tendenci. Stále více českých golfových nadějí, ať už se připravují v podmínkách českých klubových zázemí nebo na univerzitách v zámoří, prokazují výkonnost na úrovni minimálně širší světové špičky.

Petr Juráš z GC Hořehledy byl oceněn cenou fair play
Petr Juráš z GC Hořehledy byl oceněn cenou fair play

29.03.2024 | Český klub fair play a Český olympijský výbor ocenil v pražské Písecké věži mladého golfového hráče Petra Juráše z Golf Clubu Hořehledy cenou fair play. Cenu mu předal dvojnásobný olympijský vítěz, kanoista Martin Doktor.

Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena
Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena

03.01.2024 | Na konci minulého roku byly na webu a v mobilní aplikaci ČGF publikovány oba kalendáře akcí ČGF na rok 2024. V případě kalendáře hlavních akcí to je čtvrtá pracovní verze, kalendář akcí mládeže byl publikován poprvé.

Národní mistrovství ČR žáků a kadetů očima vítěze ...
Národní mistrovství ČR žáků a kadetů očima vítěze ...

21.11.2023 | Většina mládežnických hráčů má vedle vítězství v turnaji také za cíl vstoupit do světového amatérského žebříčku WAGR. Filip Lukáš si tento úkol splnil na NMČR žáků a kadetů. Jak prožíval chvíle na hřišti? Pojďte se společně s ním vrátit do červencového turnaje na hřišti Kunětická Hora.

Regionální Moravská Tour Mládeže – Region D
Regionální Moravská Tour Mládeže – Region D

17.11.2023 | Regionální Moravská Tour Mládeže (RMTM) vstupovala do nového ročníku 2023 po ukončení spolupráce s dlouholetým promotérem turnajů. Počáteční obavy se nenaplnily, letošní RMTM přinesla sérii 24 atraktivních turnajů na nejlepších moravských hřištích a také nového partnera pro novou vloženou minisérii...

Regionální Dětská Tour Severovýchod - REGION C
Regionální Dětská Tour Severovýchod - REGION C

10.11.2023 | Dětská Tour Severovýchod (DTSV) vstoupila letošním ročníkem do třetí dekády své existence posílena změnami. Hlavní dětská a mládežnická soutěž pro nově definovaný REGION C nabídla větší počet hřišť, atraktivnější turnajový kalendář a zaznamenala nárůst hráčského startovního pole.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde