Česká golfová federace

Aktuality

Juniorky vezou domů bronz, Vodičková vyhrála nade všemi

Juniorky vezou domů bronz, Vodičková vyhrála nade všemi

Tomáš Přikryl, Neděle 8. října 2023

České juniorky ve složení Denisa Vodičková, Sofie Hlinomazová a Tiphani Knight vezou z Kanady bronz. Denisa Vodičková zahrála nejlepší individuální výsledek a porazila celé startovní pole rozdílem tří ran. Ve svém třetím kole navíc výsledkem 66 ran vyrovnala rekord hřiště.

V kanadském Brampton Golf Club nedaleko Toronta se sešly výběry juniorek do 18 let z 21 států na World Junior Girls Golf Championship. Z 66 hráček z celého světa je nejlepší naše Denisa Vodičková, která obešla čtyřikrát hřiště s parem 71 za 72, 68, 66 a 71 ran (277). Zvláště její třetí kolo se zapíše i do historie hřiště, protože svým výsledkem vyrovnala rekord hřiště kanadské profesionálky Brooke Henderson.

Naše dívky se dokázaly skvěle doplňovat. Denisa Vodičková byla jasným tahounem týmu, ale měla v zádech skvělé výsledky i svých spoluhráček. Ze tří výsledků týmu se započítaly do týmového výsledku vždy dva nejlepší. V prvních třech kolech týmu pomohla Sofie Hlinomazová (73, 74, 76, 74), která v celkovém součtu obsadila dělenou 23. příčku. V posledním kole byl důležitý výsledek Tiphani Knight (74, 82, 78, 72). Ten pomohl českému týmu dosáhnout o jednu ránu na bronzové medaile. České hráčky za sebou nechaly právě o tuto jednu ránu favorizované Švédky, dále s dalším odstupem hráčky Mexika, Spojených států, ale i další velké evropské konkurenty – Španělky, Italky, Angličanky. Nestačily pouze na místní tým Kanady, který v závěru sesadil z trůnu tým z Jižní Koreje.

Výjezd českých hráček přitom nezačal úplně nejlépe. První cvičné kolo musely české reprezentantky odehrát se zapůjčenými holemi, protože po problémech na letišti jim dorazila zavazadla později. To se možná odrazilo i v prvním kole, kdy zvláště Tiphani na šesté jamce trefila vodní překážku a následně se jí míč zabořil těsně za hranou bunkeru. Sofie si v prvním kole připsala sérii smolných bogey a Denisa sice trefovala greeny v regulaci, ale ne tak blízko, aby mohla skórovat.

Ve druhém kole se již Denisa Vodičková nastartovala. Zahrála nejlepší druhé kolo z celého startovního pole. V celkovém součtu všech kol do svých skóre karet zapsala 14 birdie, 52 parů, 5 bogey a jedno double bogey, které přišlo až na 17. jamce závěrečného kola, kdy získala informaci, že je v čele turnaje o pět ran. Udržela však pevné nervy a parem na poslední jamce potvrdila skvělý český výsledek.

„Denisa hrála od druhého kola skvěle. Začala hrát výborně do greenu a putter byl po celou dobu její silnou stránkou. Od té doby si šla cílevědomě za zaslouženým vítězstvím,“ dodává kapitán týmu Petr Němeček.

„Jsem moc ráda, že jsem svojí hrou mohla přispět k týmovému třetímu místu a zároveň se mi podařilo udržet první místo. Na posledních jamkách jsem byla hodně nervózní, takže jsem dala double bogey na 17. Ale 18. jamku jsem už zvládla. Jsem ráda, že předturnajová příprava a změny v tréninku se projevily na mojí hře a hlavně puttovaní,“ komentovala Denisa Vodičková své individuální vítězství.

Výsledky turnaje naleznete zde


Foto: Christian Bender/Golf Canada

Raiffeisen Bank - Partner České Golfové Reprezentace

Datum: Neděle 8. října 2023
Všechny články autora

Související články

V Sotogrande táhl Čechy výsledkově Louis Klein
V Sotogrande táhl Čechy výsledkově Louis Klein

21.04.2024 | Reprezentační amatérské týmy mužů a žen vezou z čtyřdenního European Nations Championship v Sotogrande především cenné zkušenosti. Na startu sezony a s nejmladšími hráčkami v poli skončil tým žen na chvostu žebříčku, mužský tým na 15. místě táhl svým individuálním výkonem celkově devátý Louis Klein.

Sezonu reprezentačních výjezdů 2024 otevírá European ...
Sezonu reprezentačních výjezdů 2024 otevírá European ...

16.04.2024 | České amatérské týmy mužů a žen odehrají ve dnech 17.-20.4. další ročník jednoho z vrcholů evropského amatérského golfového kalendáře – European Nations Championship. Na tradičně pořadatelském hřišti ve španělském Real Club de Golf Sotogrande se utkají v týmových i individuálních soutěžích.

Únor otevírá sérii tréninkových kempů v Turecku
Únor otevírá sérii tréninkových kempů v Turecku

16.02.2024 | Jednou z prvních velkých výzev nové sportovní manažerky ČGF Adély Koukalové je organizace tréninkových kempů pro hráče a hráčky Národních tréninkových skupin. Série pěti týdenních kempů nasměrovaných do prověřených golfových resortů v Turecku startuje již v neděli 18.

Fanshop národního týmu – ideální dárek pro fanouška ...
Fanshop národního týmu – ideální dárek pro fanouška ...

23.11.2023 | Na začátku srpna spustila ČGF ve spolupráci s českou firmou Tony Trevis fanshop českého národního týmu. Pod hlavičkou Czechia Golf může golfový hráč získat totožné oblečení jako reprezentanti Czech Golf Teamu. Necelý rok před LOH se český golfový fanoušek oblékne do barev české reprezentace.

Ohlédnutí Filipa Jakubčíka za WATC
Ohlédnutí Filipa Jakubčíka za WATC

31.10.2023 | Na amatérském mistrovství světa družstev mužů v Abú Dhabí byl Filip Jakubčík nejlepším hráčem našeho tříčlenného týmu. V silné konkurenci obsadil osmé místo, chvíli figuroval na dělené první pozici. On sám říká: „Mám z toho radost, je to úžasný pocit.

Češky na World Amateur Team Championship neuspěly
Češky na World Amateur Team Championship neuspěly

28.10.2023 | Český reprezentační výběr žen má za sebou vystoupení na amatérském mistrovství světa družstev (WATC). Jubilejní 30. Espirito Santo Trophy Češkám zůstala vzdálená více, než by odpovídalo jejich možnostem. Týmovou soutěž uzavřely na 30. příčce a individuálně figurovaly ve druhé polovině leaderboardu.

Český tým žen s ambicemi na World Amateur Team ...
Český tým žen s ambicemi na World Amateur Team ...

24.10.2023 | Silný reprezentační výběr nejlepších českých amatérských golfistek se pokusí navázat na týden starý historický úspěch mužů na amatérském mistrovství světa družstev (WATC). Boje o jubilejní 30. Espirito Santo Trophy se odehrají ve dnech 25.-28. října v Abú Dhabí ve Spojených arabských emirátech.

Česká reprezentace odjíždí z WATC se skvělým osmým ...
Česká reprezentace odjíždí z WATC se skvělým osmým ...

21.10.2023 | Amatérské mistrovství světa družstev mužů v Abú Dhabí skončilo nejlepším umístěním českého týmu v historii šampionátu. Jen sedm týmů zahrálo lépe než Češi, kteří skončili dělení osmí. Během turnaje dokonce figurovali na medialové pozici a Filip Jakubčík na první příčce v individuální soutěži.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde