Česká golfová federace

Aktuality

Přichází Týčko – nový portál pro rezervaci golfové hry

Přichází Týčko – nový portál pro rezervaci golfové hry

Tomáš Přikryl, Neděle 23. dubna 2023

Přesně po 20 letech vstupuje na golfový trh nový rezervační systém Týčko. Hráči si proto budou muset zvyknout, že spolu s TeeTimem, který byl spuštěn již v roce 2003, budou rezervovat hru na dvou různých místech. Zhruba 20 hřišť si pro rezervaci hracího času v nové sezóně vybralo novou platformu.

Zvyk je železná košile, tak by se dala komentovat situace, kdy po 20 let golfisté využívali jeden rezervační systém na většině golfových hřišť v České republice, ale i na Slovensku. Právě díky TeeTimu patří českému golfu privilegium technicky zdatného prostředí, které je v Evropě ojedinělé. Nic není věčné a popravdě řečeno právě konkurenční prostředí vyvolává nutnosti změn a vytržení z letargie.

Už v roce 2016 golfový nadšenec Tomáš Vrbický začal programovat pro golfový klub v Kořenci jednoduchý nástroj na sledování členské základy. V roce 2020 přišel do již zaběhlé společnosti GolferIS na pozici CEO Jiří Novosad, který měl jako bývalý manažer na hřištích v Čeladné a na Loretě mnoho vizí, kam GolferIS posunout. Začalo se tvořit prostředí, ve kterém si golfová hřiště mohla vybrat ze dvou různých českých technologických řešení, jak odbavit hráče. Je nutno podotknout, že na trh se snažili vstoupit i další, třeba americký Golf Genius, ale právě vyspělost českého golfu jim nedala příležitost.

Současná situace se může golfistům zdát rozpolcená. Budou se muset zorientovat, zda hrací čas rezervovat na platformě TeeTime, nebo nově na Týčku.

„Projekt golfového rezervačního systému Týčko pro nás začal ve chvíli, kdy nás několik desítek hřišť oslovilo s žádostí o dodání systému pro správu provozu golfového hřiště. V tu chvíli bylo jasné, že pokud hřiště přejdou na náš nový systém, musí vzniknout i samostatná platforma pro rezervaci golfové hry. Tak vznikl webový portál Týčko,“ představuje nový portál Jiří Novosad a dodává: „Dlouho jsme si s našimi partnery na hřištích lámali hlavu nad tím, jak to provést, abychom golfistům neznepříjemnili přechod hřišť na nový systém. Až v posledních týdnech jsme na to přišli a připravili jsme rezervační portál, kde si může každý hráč vybrat z kompletní nabídky všech golfových hřišť v České republice a na Slovensku. Nehledě na tom, jaký rezervační systém hřiště používá nebo zda umožňuje rezervaci hry jen off-line.“ Portál Týčko se tak stává zároveň i určitým rozcestníkem pro rezervaci hry.

Je možné, že GolferIS využil chvíle, kdy se TeeTime rozhodl významným způsobem modernizovat své prostředí. Dlouholetý obchodní nástroj OPS měl být nahrazen slibovanou dvojkou, ale její vývoj se postupně zpomaloval, až byl zastaven úplně. Na konci roku 2022 došlo ve firmě TeeTime SE ke změnám na nejvyšších místech a do čela společnosti vstoupila ředitelka Sára Kubelková.

„TeeTime a já osobně přejeme firmě GolferIS hodně štěstí a doufáme, že tříštění trhu a vytváření nových aplikací a prostředí pro golfisty neovlivní jejich jinak příjemný zážitek z golfové hry,“ komentuje Sára Kubelková start nového portálu.

Do jaké míry se v budoucnu podaří propojit obě vznikající aktivity a kam se posune modernizace českého golfu, se uvidí až po této sezóně. Na hodnocení je příliš brzo. Jisté je, že český golf má opět náskok před zbytkem Evropy, naopak obě firmy se snaží svoji obchodní činnost přenést i za naše hranice.

Rezervační portál Týčko najdete na adrese tycko.cz

Datum: Neděle 23. dubna 2023
Všechny články autora
Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde