Česká golfová federace

Aktuality

15. innogy SKI&GOLF CZECH CHAMPIONSHIP 2023 vyhrál Tomáš Sobotka

15. innogy SKI&GOLF CZECH CHAMPIONSHIP 2023 vyhrál Tomáš Sobotka

Tomáš Přikryl, Pondělí 3. dubna 2023

15. ročník sportovního klání, které spojuje dvě disciplíny lyžování a golf, se uskutečnil v termínu 1. a 2. dubna 2023, „na červené“ ve Skiareálu Špindlerův Mlýn a na golfovém hřišti Golf & Spa Kunětická Hora.

Sobotní ráno ve "Špindlu" připravilo pro závodníky deštivé počasí a náročnou trať. „Letošní zima nám připravila více jak 60 deštivých dnů, ale tradiční závod mistrovství republiky ve SKI&GOLF, je pro nás posledním velkým závodem na konci zimní sezony“, doplňuje René Hroneš, ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn.

Lyžařské závody proběhly, v šesti kategoriích – MASTER II.,MASTER I., WOMEN, JUNIOR, MID, MAIN. Závod, v kategorii WOMEN, ovládla a obhájila talentovaná Julie Knoblochová a mužům kralovali Tomáš Sobotka, Tomáš Rada a Adam Provazník. Do golfového turnaje nastupovali hráči s počtem bodů, který se rovnal dvojnásobku jejich času z lyžařské soutěže.  

Titul absolutního vítěze v Mistrovství ČR v kombinaci SKI&GOLF získal, poprvé Tomáš Sobotka (Junior), který potvrdil vynikající výkon na lyžích 37,17 sec i na golfu, velmi slušným výsledkem 79 ran a stal se celkovým vítězem. Nejlepší výsledek v golfu zapsali i Jiří Janda a Adam Provazník. „Rozhodovalo se opravdu až na 18 jamce“, upřesňuje Adam Provazník. „Na květnové Mistrovství světa v kombinaci SKI&GOLF do Rakouska se opravdu těším. Mám velkou radost, lyžařská část se mi povedla, přestože jsem poprvé vyzkoušel lyže KÄSTLE. Golf byl dlouho vyrovnaný, představovali jsme si, že zahrajeme v lepších číslech, ale silný studený vítr nám nedal šanci“, uzavírá Tomáš Sobotka.

Letošní ročník byl ve znamení velmi vyrovnaných výsledků, v kategorii WOMEN, potvrdila roli favoritky Julie Knoblochová. Kategorii MAIN vyhrál Adam Provazník. V kategorii MASTER I se radoval Jiří Janda a v kategorii MASTER II zvítězil Josef Novák. Kategorie MID zvítězil Jan Schovánek. Celkové výsledky najdete na www.czgp.cz nebo www.skigolf.cz

Vítězové innogy SKI&GOLF CZECH CHAMPIONSHIP 2023:

  • Kategorie WOMEN: Julie Knoblochová 168,08; Sára Svinková 169,3, Darina Jettmarová 191,58
  • Kategorie MASTER I: Jiří Janda 173,76, Petr Jirásek 176,7, Martin Beránek 178,32
  • Kategorie MASTER II: Josef Novák 176,44, Pavel Zavaďák 191,8, Petr Svinka 194,04,
  • Kategorie MID: Jan Schovánek 165,98 Dalibor Manďák 168,58, Martin Škopek 174,24
  • Kategorie MAIN: Adam Provazník 158,06, Tomáš Rada 158,54, Kamil Klejna 172,88
  • Kategorie JUNIOR: Tomáš Sobotka 153,34, Matyáš Jirásek 183,46, Alan Pátek 210,14

Vítězové jednotlivých kategorií budou reprezentovat Českou republiku na Mistrovství světa SKI&GOLF v rakouském Kaprunu na začátku května.

Dlouhodobě je největším partnerem mistrovství skupina innogy. „Máme rádi vždy výjimečné, jedinečné a zároveň odvážné akce, proto jsme už léta partnerem českého mistrovství Ski and Golf. Je to pro nás skvělá možnost pro bilancování uplynulé lyžařské sezóny, kdy vždy hodnotíme náš projekt innogy – energie českého lyžování, jehož součástí je podpora lyžařské veřejnosti a systematická péče o bezpečnost lyžařů v jednotlivých lyžařských areálech. Pomyslně a symbolicky tento víkend ukončíme veškeré letošní lyžařské aktivity a s prvními drivy na zdejším hřišti otevíráme golfové jaro. Letošní zima přála energetickým úsporám a na lyžaře tolik nepamatovala. To je v době energetické krize určitě dobře. Snad i na jaře bude trend úspor energií nadále pokračovat, což vůbec nebude bránit veškerým golfovým a dalším sportovním aktivitám“, uvedl Martin Chalupský, ředitel komunikace skupiny innogy.

Skvělá parta lidí, … letos jsme opravdu měli náročné podmínky, jak na sobotním lyžařském závodě, tak i v neděli nás potrápil studený vítr na golfu. Máme velikou radost, že se opět rozrostl počet nových tváří, a nová konkurence. Bavili nás i vyrovnané výsledky. A samozřejmě Tomáš Sobotka bude velkou posilou reprezentačního týmu v Rakousku “, doplňuje Ladislav Bien z pořádající agentury Czech Golf Production.

Celkové výsledky zde

Termín 16. ročníku innogy SKI&GOLF Czech Championship 2024 bude 5. – 6. dubna 2024.

Text: Czech Golf Production
Foto: Ota Mrákota

 

Datum: Pondělí 3. dubna 2023
Všechny články autora
Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde