Česká golfová federace

Aktuality

Šampionát seniorů v Karlových Varech: zlatý hattrick Martiny Fulínové

Šampionát seniorů v Karlových Varech: zlatý hattrick Martiny Fulínové

Luboš Klikar, Čtvrtek 11. srpna 2022

Mezinárodní mistrovství České republiky seniorů v Karlových Varech je minulostí. Dva ze čtyř titulů putují do Švédska, jeden do Německa. Jedno cenné zlato však přesto zůstává doma, neboť titul mezi seniorkami úspěšně obhájila Martina Fulínová. Blahopřejeme!

Čeští medailisté s vedením turnaje

Tři čeští medailisté z letošního MM ČR seniorů s vedením turnaje - zleva hlavní rozhodčí Dalibor Procházka, Martina Fulínová, Petr Chajda, Vlasta Peterková, ředitelka šampionátu Maria Stilerová a prezident ČGF Vratislav Janda.

Senioři
Švéd Peter Mortimer své vedení po dvou kolech udržel a raduje se z titulu. Na druhé místo se probojoval Petr Chajda, který se taky raduje z titulu – národního seniorského mistra. Třetí skončil Rakušan Karl Bauer.


Seniorky
Švédce Djup Anette, která těsně vedla po dvou kolech, se finále nepovedlo a musela vítězství přenechat Martině Fulínové. Ta po dosažení seniorského věku slaví už třetí titul v řadě, což je parádní bilance. Bronz rovněž do Švédska odváží Eva Östensson.


Master senioři
Všechny tři medaile mají švédské majitele. Pořadí na stupních vítězů bylo Olle Strand, Matts Andersson a Ulf Bergstrand. Bramborovou medaili, nicméně titul národního mistra mezi master seniory vybojoval Josef Novák. O vítězi rozhodla rozehrávka, Josef Novák na titul ztratil pouhé čtyři údery. Tak byla tato kategorie vyrovnaná.

Master seniorky
Z vítězství se raduje Němka Cornelia Fischer, která až dosud vedoucí Švédku Elisabeth Wilander odsunula na druhé místo. Třetí skončila Vlasta Peterková, které patří titul národní šampionky mezi master seniorkami.


Jeden z dramatických okamžiků finálového dne popisuje hlavní rozhodčí Dalibor Procházka: „Play-off mezi master seniory bylo rychlé a neuvěřitelné. Vítěz hrál na jamce č. 1 drajv do stromů vlevo za vodárnu, vyklepl se na fervej, zahrál ránu těsně před grýn a proměnil asi 14metrový pat. Poražený hrál hybrid na 110 metrů do grýnu, přihrál si na osm metrů, první pat nechal asi metr krátký a ten neproměnil... Nikdy není konec, dokud není konec!“


Ředitelka šampionátu Maria Stilerová: „Mistrovství se už tradičně konalo ve velmi přátelské atmosféře za slunečného počasí a ideálních podmínek. Už teď se můžeme těšit na další ročník v Karlových Varech.“


Co do počtu získaných medailí to bylo spíš švédské než české mistrovství. Takováto je konečná medailová bilance: 1. Švédsko 2 – 3 – 2; 2. ČR 1 – 1 – 1; 3. Německo 1 – 0 – 0, 4. Rakousko 0 – 0 – 1.


Foto: Tomáš Fiala


Odkazy:
Oficiální stránky Czech International Senior Amateur Championship
Konečné výsledky ve všech čtyřech kategoriích

Fotogalerie Tomáše Fialy z finálového dne

Autor: Luboš Klikar 
Datum: Čtvrtek 11. srpna 2022
Všechny články autora

Související články

Mezinárodní mistrovství ČR v roce 2024
Mezinárodní mistrovství ČR v roce 2024

12.01.2024 | Mezinárodní mistrovství České republiky (MM ČR) patří k vrcholům amatérské turnajové sezóny. V roce 2024 se pod vlajkou ČGF znovu uskuteční pět mezinárodních šampionátů. Technický úsek STK ČGF už určil jejich termíny a dějiště, takže můžeme uvést kompletní přehled.

Highlights českého golfu v roce 2024
Highlights českého golfu v roce 2024

07.01.2024 | Rok 2024 je nabitý sportovními událostmi, které natěšeně vyhlíží celá naše sportovní veřejnost včetně golfových fanoušků. Událostí č. 1 bude olympijský golfový turnaj s českým zastoupením. Vrcholy domácí scény obstarají mj. zastávky nejvyšších evropských okruhů DP World Tour, LET a Challenge Tour.

Jan Hovězák obhájil vítězství v Prezident Trophy
Jan Hovězák obhájil vítězství v Prezident Trophy

14.10.2023 | Turnaj prezidentů golfových klubů se odehrál na jednom z nejstarších hřišť v České republice, na Svratce. Nejlepší brutto výsledek si opět odváží Jan Hovězák z Golf Klubu Automotodrom Brno. Kategorii netto ovládl Antonín Jízdný z Golf Clubu Brno.

Mistry mistrů na rány jsou Dědek a Sionková
Mistry mistrů na rány jsou Dědek a Sionková

09.10.2023 | 19. ročník turnaje Tipsport Pohár Mistrů 2023 pořádaný agenturou Czech Golf Production se v neděli odehrál na Konopišti. Po skvělých vzájemných soubojích, kdy do poslední jamky nebylo rozhodnuto, si vítězství odváží Petr Dědek a Klára Sionková.

Grand finále Czech PGA 2023
Grand finále Czech PGA 2023

02.10.2023 | Vyvrcholení české profesionální golfové tour se o víkendu uskutečnilo na brněnské Kaskádě. Dvoudenní turnaj se odehrál za účasti českých i zahraničních profesionálních hráčů a nejlepších amatérů. Trofej putuje do Slovinska. Dělené druhé místo získala Tereza Koželuhová a Jan Pololáník.

Mistrovství ČR družstev chlapců do 18 let ovládl ...
Mistrovství ČR družstev chlapců do 18 let ovládl ...

24.09.2023 | Poslední letošní finále družstev se odehrálo na hřišti Svobodné Hamry. Na Mistrovství ČR družstev chlapců do 18 let zvítězili hráči z Albatross Golf Clubu Praha, kteří si ve finálovém boji poradili se zástupci RGA Greensgate.

Tipsport Pohár Mistrů 2023 zve letošní mistry klubů
Tipsport Pohár Mistrů 2023 zve letošní mistry klubů

22.09.2023 | Tradičně ve druhém říjnovém víkendu 7. – 8. října 2023 proběhne v Golf Resortu Konopiště již 19. ročník setkání Mistrů a Mistryň z klubů České republiky ve hře na rány brutto. Celkový vítěz s nejnižším skóre získá finanční příspěvek ve výši 50.000 Kč na mládežnický golf ve svém klubu. ...

European Golf Association se vrátila do České ...
European Golf Association se vrátila do České ...

11.09.2023 | Tři roky čekala Česká republika, aby mohla uspořádat další vrcholný amatérský evropský turnaj. Mariánské Lázně hostily Evropské mistrovství družstev seniorů a reprezentovaly celý český golf v té nejvyšší kvalitě. Nadšené ohlasy zahraničních hráčů korunovaly fantastickou akci.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde