Česká golfová federace

Aktuality

Výkonnostní amatéři v pilné přípravě (6.)

Výkonnostní amatéři v pilné přípravě (6.)

redakce, Sobota 25. dubna 2020

V pátek měla během 1. Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour odstartovat tuzemská sezóna, ale soutěžní golf ještě povolen není. Přední čeští amatéři přesto pokračují v pilné přípravě, ale jak se svěřují v naší anketě, už by chtěli být ve víru turnajů.

Hráči a hráčky odpovídali na dvě otázky:

Jak jste se vyrovnal(a) s tréninkovou pauzou v době, kdy byla hřiště zavřená?
Na co jste se vrhnul(a) poté, co už lze začít se speciální golfovou přípravou?

Lenka Nebeská
Když nebylo možné hrát golf, věnovala jsem se fyzické přípravě podle plánu kondičního kouče. A protože jsem neměla možnost tréninku na zahradě, z golfu mi zbylo jen puttování.

Ale hned jak to šlo, tak jsem vyrazila na hřiště a jsem na něm každý den, abych tu pauzu dohnala. Hodně hraju a také znovu pracuji na technice.

Kryštof Růčka
Zaměřoval jsem se na dynamický fyzický trénink, využíval jsem různé parky, kde to bylo možné, přidával jsem cviky s využitím vlastní váhy. A došlo také na puttování v omezených podmínkách.

Teď hodně času trávím na drivingu, kde srovnávám švih po zranění ramene, které se se mnou táhlo od závěru sezóny až do konce února. Na hřiště se bohužel ještě nedostanu kvůli vysokému vytížení ve škole, protože letos maturuji. Ale už se nemohu dočkat, až se všechno uvolní a začneme hrát turnaje.

Sofie Dimitrova/Sára Dimitrova
Využívaly jsme SuperSpeed (pozn. tréninková pomůcka) a každý den pracovaly na fyzické kondici. Pálily jsme do tréninkové sítě, večery patřily puttovacímu koberci.

Od otevření se snažíme být co nejvíce na karlovarském hřišti. Výhodu vidíme v tom, že trénujeme spolu, navzájem se motivujeme k lepším výsledkům. Hrajeme různé soutěže, navozujeme si tak soutěžní atmosféru, ale turnaje nám samozřejmě moc chybí, stejně jako všichni golfoví kamarádi.

Karolína Krásová
Kondiční příprava se odehrávala s trenérem po skypu, na zahradním „drivingu“ jsem trénovala tempo švihu a krátkou hru.

Po otevření hřišť se samozřejmě moc snažím být ve hře a užívat si to na maximum. A přála bych si, aby se opatření brzy zmírnila tak, abychom mohli hrát soutěže a rozjet naplno sezónu.

Tereza Chlostová
Puttování, využití SAM PuttLab, různé drily a po dvoutýdenním doručování došlo také na tréninkovou síť. Během pauzy jsem se snažila maximálně využívat omezených možností přípravy, ale došlo samozřejmě také na fyzičku.

Teď ten „ztracený čas“ doháním co se dá přímo na hřišti, s trenéry i během několikahodinového individuálního tréninku. A každým dnem si stále více uvědomuji, co pro nás golfisty ten náš krásný sport v životě znamená.

FOTO Zdeněk Sluka

 

Raiffeisen Bank - Partner České Golfové Reprezentace

Autor: redakce 
Datum: Sobota 25. dubna 2020
Všechny články autora

Související články

Výkonnostní amatéři v pilné přípravě (5.)
Výkonnostní amatéři v pilné přípravě (5.)

23.04.2020 | V pátek měla během 1. Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour odstartovat tuzemská sezóna, ale soutěžní golf si ještě musí počkat. Přední čeští amatéři přesto pokračují v pilné přípravě, aby byli připraveni, až padne zelená i pro turnajové akce.

Výkonnostní amatéři v pilné přípravě (4.)
Výkonnostní amatéři v pilné přípravě (4.)

22.04.2020 | Tento týden měla turnajem 1. Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour odstartovat naplno tuzemská sezóna, ale její premiéra se kvůli pandemii nekoná. Přední čeští amatéři přesto pokračují v pilné přípravě, aby byli připraveni na to, až se turnajový kolotoč znovu rozjede.

Profesionálové i přední amatéři v pilné přípravě (3.
Profesionálové i přední amatéři v pilné přípravě (3.

17.04.2020 | Sezóna bude po dalších opatřeních kratší, přesto se přední čeští amatéři a profesionálové vrhli do usilovné přípravy, aby byli připraveni na start turnajů. V naší anketě se vracejí také k tomu, jak se připravovali během nucené pauzy. ...

Profesionálové i přední amatéři v pilné přípravě (2.
Profesionálové i přední amatéři v pilné přípravě (2.

15.04.2020 | Po otevření hřišť se vrhli do pilného tréninku, byť ještě netuší, kdy vstoupí do svých soutěží. Přední čeští profesionálové i amatéři se v pokračování naší ankety svěřují, jak se připravovali během vynucené pauzy a jak trénují nyní.

Profesionálové i přední amatéři v pilné přípravě (1.
Profesionálové i přední amatéři v pilné přípravě (1.

14.04.2020 | Na otevření hřišť čekali s nadějí všichni golfisté. Ale asi nejvíce ho ocenili výkonnostní hráči, kteří se připravují na sezónu, byť ještě netuší, kdy vstoupí do soutěží. Přední čeští profesionálové i amatéři se v naší anketě svěřují, jak se připravovali během vynucené pauzy a jak trénují nyní.

Jan Jedlička si nedokáže představit celý rok bez ...
Jan Jedlička si nedokáže představit celý rok bez ...

31.03.2020 | Golfista Jan Jedlička, studující na Missouri Valley College, se rozhodl zůstat během pandemických opatření v USA. Golf si český hráč sice zahraje, ale stejně jako pro všechny ostatní také pro něj turnaje i týmové tréninky pro tuto sezónu končí. Do Česka by se rád vrátil alespoň na léto.

CLGA-JUST Ladies 2024 se rozrůstá na osm turnajů
CLGA-JUST Ladies 2024 se rozrůstá na osm turnajů

29.04.2024 | Czech Ladies Golf Association na prahu nové sezóny těší nárůst počtu členek i zvýšený zájem amatérských golfistek o svůj program. Hlavní soutěž CLGA-JUST Ladies, hraná na prémiových hřištích ČR, startuje 30.4. na hřišti Royal Beroun GC. Tento i další turnaj na Karlštejně už hlásí naplněnou kapacitu.

CLGA – sportovně založené golfistky našly svoji ...
CLGA – sportovně založené golfistky našly svoji ...

28.11.2023 | Czech Ladies Golf Association naplnila v roce 2023 své poslání. Vytvořila zázemí amatérským golfistkám, které mají zájem se navzájem potkávat a sdílet radost z aktivního života. Během jediné sezóny má asociace více než 140 členek. ČGF stejně jako letos podporuje aktivity CLGA i v roce 2024.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde