Česká golfová federace

Aktuality

Výkonnostní amatéři v pilné přípravě (5.)

Výkonnostní amatéři v pilné přípravě (5.)

redakce, Čtvrtek 23. dubna 2020

V pátek měla během 1. Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour odstartovat tuzemská sezóna, ale soutěžní golf si ještě musí počkat. Přední čeští amatéři přesto pokračují v pilné přípravě, aby byli připraveni, až padne zelená i pro turnajové akce.

Hráči odpovídali na dvě stejné otázky:

Jak jste se vyrovnal(a) s tréninkovou pauzou v době, kdy byla hřiště zavřená?
Na co jste se vrhnul(a) poté, co už lze začít se speciální golfovou přípravou?

Natálie Saint Germain
V den vyhlášení nouzového stavu jsem byla na drivingu a opravdu netušila, že na pár dalších týdnů zůstane bag s holemi pouze na zahradě… Následující dny jsme sháněli síť, tréninkové pomůcky, nový puttovací koberec. Snažila jsem se každý den strávit alespoň dvě hodiny tréninkem, i když to samozřejmě nebyla plnohodnotná příprava.

Jakmile povolili hrát, tak jsem nevynechala ani jeden den. Najednou si člověk té možnosti hrát či trénovat mnohem více váží a má nový „drive“ do tréninku. Jen mi samozřejmě moc chybí turnaje.

David Benák
Během nouzového stavu jsem se snažil zaměřit na stejné věci, jako v zimě. Na zlepšení techniky při hře do sítě, pracoval jsem rovněž na fyzické kondici.

A po otevření jsem se na domácím hřišti na Kunětické Hoře vrátil k obvyklému tréninku. Se spoluhráči hrajeme různé soutěže, abychom si navodili turnajovou atmosféru.

Kryštof Strýček
Během nouzového stavu jsem trénoval v provizorních podmínkách – pálil do sítě, chippoval do kýble, puttoval na koberci. Každý den jsem se snažil alespoň dvě hodiny věnovat golfové přípravě a o to více pracovat na fyzičce.

Po návratu na hřiště se vše změnilo, trénuji na sto procent. Hodně času trávím na tréninkových plochách, na hřišti hodně hraju. Mrzí mě ale zrušené turnaje, počínaje amatérkou až po starty v zahraničí. Letos mě to mrzí obzvlášť, měl jsem hodně zaplněný kalendář právě kvalitními akcemi v zahraničí, teď plány přesouvám na příští rok.

Hynek Groh
Těsně před uzavřením hřišť jsme odjeli na chalupu v jižních Čechách, kde jsem přizpůsobil trénink podmínkám – odpaloval jsem do sítě, na zahradě jsem mohl trénovat přihrávky až do sta metrů a putovat na koberci. K tomu jsem přidával jízdu na kole a stolní tenis, samozřejmě došlo také na školní povinnosti, které mi zabraly každý den hodně času.

Po otevření hřišť jsem se vrátil do Prahy, kde jsem se mohl vrátit do plné přípravy.

Karolína Stará
Po uzavření hřišť jsem se snažila připravovat především fyzicky podle rozpisu svého kondičního trenéra. Od golfu jsem si dala takovou menší pauzičku, ale brzy mně začal chybět.

Po otevření jezdím každý den na Kaskádu a pravidelně chodím na hřiště. Po zimě jsem se moc těšila na turnaje, do Beřovic jsem se samozřejmě také chystala. Snad se brzy všechno uklidní a budeme mít opět možnost se společně vídat na turnajích.

FOTO Zdeněk Sluka

Raiffeisen Bank - Partner České Golfové Reprezentace

Autor: redakce 
Datum: Čtvrtek 23. dubna 2020
Všechny články autora

Související články

I druhý turnaj RB CGAT dostal výjimku: na Kunětické ...
I druhý turnaj RB CGAT dostal výjimku: na Kunětické ...

29.04.2021 | Také druhý díl Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour se bude hrát. Ministerstvo zdravotnictví ČR udělilo výjimku pro možnost pořádání turnaje, který se uskuteční od pátku 7. do neděle 9. května v Golf Resortu Kunětická Hora.

Soutěžní sezóna startuje na Zbraslavi a v Beřovicích
Soutěžní sezóna startuje na Zbraslavi a v Beřovicích

22.04.2021 | Tuzemská soutěžní sezóna startuje. V pátek ráno budou odpáleny na Zbraslavi první rány Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour, v sobotu se přidají žáci a kadeti v úvodním turnaji Národní Golfové Tour Mládeže v Beřovicích. Obě akce mohou být pořádány na základě výjimky od Ministerstva zdravotnictví.

Nové verze kalendářů k 19. dubnu publikovány
Nové verze kalendářů k 19. dubnu publikovány

19.04.2021 | Publikovány byly nové verze Kalendáře turnajů ČGF i Kalendáře akcí mládeže ČGF. Sportovně technická komise ČGF nově také žádá o výjimku na pořádání druhých turnajů RB CGAT a NGTM. Po dnešním jednání krizového štábu to uvedl technický ředitel ČGF Luboš Klikar.

Známe pokyny pro účastníky vstupních turnajů CGAT ...
Známe pokyny pro účastníky vstupních turnajů CGAT ...

16.04.2021 | Účastníci úvodních turnajů Tour pro dospělé i mládež se mohou seznámit s pokyny pro start v turnajích, které se hrají příští týden na Zbraslavi (CGAT) a v Beřovicích (NGTM). Pokyny vycházejí z podmínek, jak jsou nastaveny od Ministerstva zdravotnictví (MZ) ČR a Národní sportovní agentury (NSA).

ČGF žádá o výjimku pro pořádání turnajů v úvodu ...
ČGF žádá o výjimku pro pořádání turnajů v úvodu ...

06.04.2021 | Česká golfová federace žádá o výjimku ze zákazu pořádání hromadných akcí, aby mohla uspořádat dva celostátní turnaje v závěru dubna. Po dnešním druhém jednání krizového štábu Technického úseku STK o tom informoval technický ředitel ČGF Luboš Klikar.

Jak dále na turnaje?
Jak dále na turnaje?

30.04.2020 | Aktuální informace týkající se pořádání turnajů a akcí budeme publikovat nejpozději v pondělí 4. května. V současné době je pořádání turnajů zakázáno, program Kalendáře ČGF byl na základě vládních opatření upraven naposledy 15. dubna.

Výkonnostní amatéři v pilné přípravě (6.)
Výkonnostní amatéři v pilné přípravě (6.)

25.04.2020 | V pátek měla během 1. Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour odstartovat tuzemská sezóna, ale soutěžní golf ještě povolen není. Přední čeští amatéři přesto pokračují v pilné přípravě, ale jak se svěřují v naší anketě, už by chtěli být ve víru turnajů.

V Beřovicích se nehraje, start Raiffeisenbank ...
V Beřovicích se nehraje, start Raiffeisenbank ...

24.04.2020 | Česká golfová amatérská špička se dnes měla sejít v Beřovicích, kde měla prvním kolem úvodního turnaje odstartovat letošní nejvyšší série Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour. Pandemická situace nejlepší domácí amatérské hráče sice o dubnovou premiéru připravila, ale nevzala chuť do zbytku sezóny.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde