Česká golfová federace

Aktuality

Výkonnostní amatéři v pilné přípravě (4.)

Výkonnostní amatéři v pilné přípravě (4.)

redakce, Středa 22. dubna 2020

Tento týden měla turnajem 1. Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour odstartovat naplno tuzemská sezóna, ale její premiéra se kvůli pandemii nekoná. Přední čeští amatéři přesto pokračují v pilné přípravě, aby byli připraveni na to, až se turnajový kolotoč znovu rozjede.

V naší anketě hráči odpovídají na dvě stejné otázky:

Jak jste se vyrovnal(a) s tréninkovou pauzou v době, kdy byla hřiště zavřená?
Na co jste se vrhnul(a) poté, co už lze začít se speciální golfovou přípravou?

Jana Melichová
V prvních dnech jsem se soustředila na fyzickou přípravu včetně běhu, a také jsem již trochu puttovala na koberci.

Radost mně udělalo, že se hřiště nakonec otevřela dříve, než jsem vlastně očekávala. Mohla jsem se vrhnout na obvyklý tréninkový program.

David Mlýnek
V průběhu omezujících opatření se mi příprava v podstatě nezměnila. Pokračoval jsem ve svém dosavadním plánu a snažil se zaměřit především na krátkou hru a puttování, což jsem trénoval doma na zahradě. Samozřejmě jsem nevynechal ani dlouhou hru a zaměřil jsem se na technické chyby ve švihu, což jsem řešil se svým trenérem po telefonu.

Po otevření golfových resortů se snažím trávit nejvíce času na hřišti a připravit se co nejlépe alespoň na zkrácenou sezónu.

Tereza Sasýnová
Můj trénink se omezením nijak moc nezměnil, protože jsem měla stále možnost trénovat na simulátoru, což byla velká výhoda. Komplikace byla pouze to, že to muselo být bez trenéra.

Simulátor je fajn, ale je přece jen lepší vidět létat míče přímo na hřišti. Puttovat do skutečné jamky, vyzkoušet si rány do greenu… A počasí nám také zatím přeje, trénování je o to příjemnější. Ovšem samozřejmě se už nemohu dočkat turnajů.

Filip Jakubčík
Hodně jsem trénoval kondici, piloval techniku a věnoval vlastně přípravě více času, než před tím. Před vyhlášením nouzového stavu jsem byl každý den sedm hodin ve škole, následovala domácí příprava a pak teprve golf. Pak se to ale změnilo – do 13:00 mám studijní povinnosti, ale pak už mám čas na golf, běhání a také četbu. Tolik volného času jsem neměl ani nepamatuju.

Od otevření hřišť jezdím do Slavkova každý den, což během školního roku nikdy nebylo možné. Mrzí mě však pohled do turnajového kalendáře - zrovna teď už jsem měl stejně jako všichni další mířit na amatérku do Beřovic. Už se moc těším na tu turnajovou atmosféru, na ten lehký tlak před prvním odpalem... Moc bych chtěl zjistit, jak se odrazí na mé hře zimní příprava. Na to všechno a všechny hráče se hodně těším.

Eliška Kocourková
Z Ameriky jsem přiletěla domů 23. března, následovala dvoutýdenní karanténa, během které jsem se snažila alespoň posilovat, většinou vlastní vahou, protože doma nemám žádné činky. A tak byly na programu dřepy, výpady, cviky na břišní svalstvo.

Ale jak otevřeli, tak jsem na golfu takřka každý den, buď na drivingu, nebo na hřišti. Nebaví mě ale chodit hrát samotnou, snažím se také chodit s kamarády na jejich domovská hřiště, abych nehrála stále na stejném místě. Moc jsem se letos těšila na úvodní turnaj sezóny do Beřovic, kde jsem s golfem začínala, ale amatérka se bohužel hrát nebude. A jak to vypadá, nakonec budu ráda, že si v Česku nějaký turnaj letos ještě vůbec zahraju.

FOTO Zdeněk Sluka

 

Raiffeisen Bank - Partner České Golfové Reprezentace

Autor: redakce 
Datum: Středa 22. dubna 2020
Všechny články autora

Související články

Turnaj Amundi Czech Ladies Challenge mění termín ...
Turnaj Amundi Czech Ladies Challenge mění termín ...

10.06.2020 | Dámský profesionální turnaj AMUNDI Czech Ladies Challenge z evropské série LET Access Series se letos uskuteční od 16. do 18. září v Prague City Golf na Zbraslavi. Původně se mělo hrát již potřetí v řadě na Konopišti v termínu od 30. července do 1. srpna.

European Young Masters má nový termín i dějiště
European Young Masters má nový termín i dějiště

10.05.2020 | Nejvýznamnější letošní amatérská soutěž na českém území má nový termín i dějiště. Kvůli pandemii COVID-19 se European Young Masters (EYM) uskuteční o měsíc později, v termínu od 27. do 29. srpna v Golf Mladá Boleslav. Původně se mělo hrát ve dnech 23.

Profesionálové i přední amatéři v pilné přípravě (3.
Profesionálové i přední amatéři v pilné přípravě (3.

17.04.2020 | Sezóna bude po dalších opatřeních kratší, přesto se přední čeští amatéři a profesionálové vrhli do usilovné přípravy, aby byli připraveni na start turnajů. V naší anketě se vracejí také k tomu, jak se připravovali během nucené pauzy. ...

Profesionálové i přední amatéři v pilné přípravě (2.
Profesionálové i přední amatéři v pilné přípravě (2.

15.04.2020 | Po otevření hřišť se vrhli do pilného tréninku, byť ještě netuší, kdy vstoupí do svých soutěží. Přední čeští profesionálové i amatéři se v pokračování naší ankety svěřují, jak se připravovali během vynucené pauzy a jak trénují nyní.

Profesionálové i přední amatéři v pilné přípravě (1.
Profesionálové i přední amatéři v pilné přípravě (1.

14.04.2020 | Na otevření hřišť čekali s nadějí všichni golfisté. Ale asi nejvíce ho ocenili výkonnostní hráči, kteří se připravují na sezónu, byť ještě netuší, kdy vstoupí do soutěží. Přední čeští profesionálové i amatéři se v naší anketě svěřují, jak se připravovali během vynucené pauzy a jak trénují nyní.

Večer českého golfu ocení nejlepší hráče sezóny
Večer českého golfu ocení nejlepší hráče sezóny

23.11.2017 | Již podvaadvacáté se uskuteční v pátek 24. listopadu Večer českého golfu, podruhé se budou vyhlašovat nejlepší čeští golfisté v pražském Erpetu a premiérově dostane možnost v přímém internetovém přenosu sledovat slavnostní večer rovněž celá golfová veřejnost.

Klára Spilková předala dětskému domovu peníze ...
Klára Spilková předala dětskému domovu peníze ...

20.11.2017 | Klára Spilková dnes předala symbolický šek na 72.000 Kč Dětskému domovu Racek u Benešova. Finance pro projekt získal partner nejlepší české golfistky, společnost B. Braun, věcné dárky přidaly CzechTourism a Axa, další partneři hráčky Czech Golf Teamu ČGF.

Sára Kousková: Texaskou univerzitu jsem si vybrala ...
Sára Kousková: Texaskou univerzitu jsem si vybrala ...

16.11.2017 | Před sebou má průlomový rok 2018. Sára Kousková v něm odmaturuje a její další kroky povedou za oceán. V současnosti jedna z nejlepších českých amatérek, členka Czech Golf Teamu, podepsala před týdnem studijní smlouvu s University of Texas v Austinu.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde