Česká golfová federace

Aktuality

Profesionálové i přední amatéři v pilné přípravě (3.)

Profesionálové i přední amatéři v pilné přípravě (3.)

redakce, Pátek 17. dubna 2020

Sezóna bude po dalších opatřeních kratší, přesto se přední čeští amatéři a profesionálové vrhli do usilovné přípravy, aby byli připraveni na start turnajů. V naší anketě se vracejí také k tomu, jak se připravovali během nucené pauzy.

Hráči odpovídali na dvě stejné otázky:

Jak jste se vyrovnal(a) s tréninkovou pauzou v době, kdy byla hřiště zavřená?
Na co jste se vrhnul(a) poté, co už lze začít se speciální golfovou přípravou?

Jakub Bareš (PRO)
Nouzový stav jsem trávil doma ve Vrchlabí, kde jsem se nejvíce zaměřil na fyzickou kondici. A hned jak se oteplilo, tak jsme s bratrem a taťkou začali odpalovat míčky na louce. Vytvořili jsme si improvizované hřiště, vždy jsme si našli nějaký cíl a zasahovali na nejmenší počet ran.

Jakmile omezení skončilo, přesunul jsem se do Prahy a budu se pravidelně připravovat na Albatrossu – hřiště je ve skvělém stavu.

Petr Hrubý
Teprve před více než dvěma týdny jsem přiletěl domů a karanténu trávil na hotelu, takže to na moc velkou přípravu nebylo, i když jsem se s tím samozřejmě těžko srovnával.

Teď se budu snažit jezdit každý den na Dýšinu, trénovat a užívat si hodně hřiště, legraci s kamarády. Já mám sezónu v podstatě celý rok, a tak zase o tolik nepřijdu, užiju si golf jinak. A samozřejmě přidávám i fyzickou přípravu, abych byl připraven, až to zase všechno začne.

Hana Ryšková
Vrhla jsem se v pauze především na kondiční přípravu. Ale ani golf jsem nezanedbávala – máme zahradu, takže jsem pilovala krátkou hru, na nácvik delších ran jsem využila plátno zavěšené na konstrukci od houpačky a protože jsem k Vánocům dostala puttovací koberec, tak došlo i na něj. Doma všichni hrajeme golf, takže jsme se zapojili všichni a byla to zábava, je fajn v tomto těžkém období trávit čas s rodinou. A snažila jsem se rozvíjet i jinak – čtu knihu o hypnóze v golfu a skládám puzzle.

Nyní se snažím pracovat hlavně na technice. Teď je ideální čas, kdy mohu pracovat na svém švihu bez toho, aby se to negativně ukázalo na výsledcích. Ale už se moc těším na turnaje, soutěžní rytmus mně už moc chybí.

Tereza Koželuhová
Hned od začátku karantény jsem začala využívat driving u nás na zahradě, mohla jsem se zaměřit na technické změny, které momentálně řeším se svým trenérem, posílala jsem mu video svého švihu. Zaměřila jsem se rovněž na krátkou hru, putovala jsem za pomoci různých pomůcek. Pětkrát až šestkrát v týdnu jsem se věnovala kondici také podle plánu od trenéra.

Teď už pokračuju v tréninkovém plánu v rámci nových možností a věřím, že se co nejdříve vrátíme do soutěží a užijeme si alespoň zkrácenou sezónu.

Kateřina Dolečková
Když nám epidemie ukončila zbytek univerzitní sezóny, tak to byla pro celý tým hodně smutná zpráva. Docela se nám letos dařilo, moc jsme se těšili na zbytek turnajů a především na konferenci. Po návratu z Ameriky jsem si dala chvíli pauzu a spíše se soustředila na fyzičku a posilování. Ale musela jsem se věnovat také škole, na přesun na online výuku jsem si musela trochu zvyknout.

Po otevření hřišť už chodím trénovat a hrát, ale současně se snažím být opatrná, zdraví je nejdůležitější. A už se moc těším, až to všechno povolí a budeme se moct vrátit na hřiště bez omezení a především se obnoví turnaje.

 

Raiffeisen Bank - Partner České Golfové Reprezentace

Autor: redakce 
Datum: Pátek 17. dubna 2020
Všechny články autora

Související články

Výkonnostní amatéři v pilné přípravě (4.)
Výkonnostní amatéři v pilné přípravě (4.)

22.04.2020 | Tento týden měla turnajem 1. Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour odstartovat naplno tuzemská sezóna, ale její premiéra se kvůli pandemii nekoná. Přední čeští amatéři přesto pokračují v pilné přípravě, aby byli připraveni na to, až se turnajový kolotoč znovu rozjede.

Profesionálové i přední amatéři v pilné přípravě (2.
Profesionálové i přední amatéři v pilné přípravě (2.

15.04.2020 | Po otevření hřišť se vrhli do pilného tréninku, byť ještě netuší, kdy vstoupí do svých soutěží. Přední čeští profesionálové i amatéři se v pokračování naší ankety svěřují, jak se připravovali během vynucené pauzy a jak trénují nyní.

Profesionálové i přední amatéři v pilné přípravě (1.
Profesionálové i přední amatéři v pilné přípravě (1.

14.04.2020 | Na otevření hřišť čekali s nadějí všichni golfisté. Ale asi nejvíce ho ocenili výkonnostní hráči, kteří se připravují na sezónu, byť ještě netuší, kdy vstoupí do soutěží. Přední čeští profesionálové i amatéři se v naší anketě svěřují, jak se připravovali během vynucené pauzy a jak trénují nyní.

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

První kolo se na Kaskádě kvůli počasí nedohrálo, ...
První kolo se na Kaskádě kvůli počasí nedohrálo, ...

01.07.2021 | Také na Kaskádě ovlivnilo počasí průběh prvního kola, které se kvůli přerušení nestihlo dohrát. Výborně si ale vedl Stanislav Matuš (-5), v TOP 20 jsou z Čechů také Jan Cafourek (-4) a Jakub Bareš (-3). ...

Lieser i Spilková stále drží postavení v žebříčku, ...
Lieser i Spilková stále drží postavení v žebříčku, ...

09.04.2021 | Čeští golfisté Klára Spilková a Ondřej Lieser stále drží postavení v redukovaném světovém žebříčku, které jim zajišťuje případný start na olympiádě v Tokiu. Do čela českých amatérů na žebříčku WAGR se vrátil Jiří Zuska.

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...
Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...

22.07.2020 | Zatímco profesionální sezóna se teprve rozjíždí, amatéři se chystají na domácí vrchol sezóny. V čele českých hráčů a hráček ve světových žebříčcích jsou amatéři Sára Kousková a Jiří Zuska a profesionálové Klára Spilková s Ondřejem Lieserem. Jakub Janda je dokonce v čele evropského pořadí nadějí.

Turnaj Amundi Czech Ladies Challenge mění termín ...
Turnaj Amundi Czech Ladies Challenge mění termín ...

10.06.2020 | Dámský profesionální turnaj AMUNDI Czech Ladies Challenge z evropské série LET Access Series se letos uskuteční od 16. do 18. září v Prague City Golf na Zbraslavi. Původně se mělo hrát již potřetí v řadě na Konopišti v termínu od 30. července do 1. srpna.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde