Česká golfová federace

Aktuality

Děti na Albatrossu zaujaly celou DP World Tour

Děti na Albatrossu zaujaly celou DP World Tour

Tomáš Přikryl, Sobota 26. srpna 2023

V rámci programu Czech Masters proběhlo finále turnaje dětí, které v letošním roce začaly s golfem. Pod hlavičkou projektu GolfSixes, jehož partnerem je i pořadatel nejvyšší evropské série DP World Tour, se mezi sebou utkali vítězové jarní kvalifikace. Děti přišli pozdravit i hráči hlavního turnaje.

Do víkendových bojů na D+D Real Czech Masters prošel z českých hráčů pouze ten nejvýše postavený ve světovém žebříčku. Jiří Zuska ve druhém kole na Albatrossu výrazně zabral a celkovým výsledkem šest ran pod par hřiště za dvě první kola je na 25. místě se ztrátou sedmi ran na první místo a ve víkendových kolech je tak možné cokoliv.

„Byl to podobný den jako ve čtvrtek s tím rozdílem, že mi padaly putty. Nepřišla žádná krize, hodně mi pomáhala podpora českých diváků na hřišti. Je skvělé, že mi zde vyšel cut a hned napoprvé jako profesionál. Budu hrát až do neděle, je to fajn týden,“ neskrýval Jiří Zuska svoji radost po druhém kole.

Čerstvý profesionál přišel také na autogramiádu do stánku České golfové federace v turnajové vesničce, který obklopily děti z finálového turnaje Czech GolfSixes Mini League. Společně s ním se autogramiády zúčastnil také Louis Klein a francouzský hráč Victor Perez. Všichni tři hráči vytvořili skvělou atmosféru, když předávali dětem své rady a zkušenosti, společně s podpisy. Neodmítli ani společné focení.

Páteční odpoledne na D+D Real Czech Masters je již několik let spojeno s finále dětského turnaje ve SNAGu. V letošním roce se projekt Se školou na golf stal součástí celosvětového GolfSixes. I díky tomu sledovaly první odpaly dětí televizní kamery štábu DP World Tour a záběry dětí se přenášely ve zpravodajství do celého světa. Z jarní kvalifikace se do finále probojovaly a svůj tým vyslaly čtyři kluby. Bohužel Golf Club Brno na poslední chvíli ze zdravotních důvodů svoji účast musel omluvit, a tak se na ploše sešly děti z Golf Clubu Třinec, Zámeckého Golf Clubu Kravaře a Golf Clubu Hořehledy. Každý účastník finále vyslal do boje šest svých zástupců, kteří navštěvují golfový kroužek pořádaný na základní škole, se kterou klub spolupracuje, nebo jsou součástí golfové akademie.

Putovní pohár obájily děti z akademie Děti hrají golf z Třince. Stejný počet ran na šestijamkovém hřišti, které děti odehrály ve třech dvojicích formátem Texas Scramble, zahrály i děti z Kravař. Bohužel pro ně však s horším výsledkem v druhém kole. O sedm ran zpět se umístily děti z Hořehled.

Hořehledský manažer Martin Kopčák celý turnaj dětí komentoval slovy: „Měli jsme i po roce šanci se zúčastnit, a protože letos vyšel turnaj do termínu našeho golfového tábora, vypravili jsme na Czech Masters celý autobus v počtu 23 účastníků. Jely děti malé, větší i veliké. Každý si na akci našel to své a na konci mi všichni ukazovali, kdo si co od hráčů nechal podepsat… Mít možnost prožít ten den v kulisách největšího turnaje v ČR, to má zcela jiný zásah do dětské duše, než hrát s dětmi o zmrzku a pohár u nás v Hořehledech.“

Záznam z vysílání, v původním znění, tak jak ho převzaly televizní stanice z celého světa, naleznete zde

Foto: Zdeněk Sluka

Datum: Sobota 26. srpna 2023
Všechny články autora

Související články

Na Albatrossu se odehrálo finále turnaje škol ...
Na Albatrossu se odehrálo finále turnaje škol ...

17.08.2019 | Vítězem finálového turnaje SNAG/ČGF 2019 se opět stali hráči z akademie Děti hrají golf z Ropice. Na druhém místě skončila Hluboká nad Vltavou a bronz odvážejí na ZŠ 1. máje Hranice. Po vyhlášení se děti zúčastnily kliniky na drivingu s předními českými hráči.

První vítězové z Albatrossu: Na turnaji European ...
První vítězové z Albatrossu: Na turnaji European ...

25.08.2018 | Čtyři desítky dětí zavítaly v pátek 24. srpna do Golf Resortu Albatross ve Vysokém Újezdu, kde se uskutečnilo finále celostátní soutěže ve SNAGu. V turnaji hraném na devět jamek zvítězila Akademie Děti hrají golf z Ropice. Padla i dvě hole-in-one. ...

1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 ...
1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 ...

26.04.2024 | Vrcholná domácí soutěž pro golfové naděje vstupuje do nového ročníku s významnou podporou nového titulárního partnera, finanční společnosti Dimension. Série odstartuje svoji základní část již v sobotu 4. května 2024 v pražské Vinoři. Možnost podat přihlášku do turnaje končí v sobotu 27.

Nadace Hanuše Goldscheidera pomáhá autistickým dětem
Nadace Hanuše Goldscheidera pomáhá autistickým dětem

20.04.2024 | V pražském golfovém resortu GC Hodkovičky proběhla nebývalá akce na podporu dětí s autismem. Své síly ve snaze zapojit golf do dlouhodobého programu pomoci takto postiženým dětem spojily Nadace Hanuše Goldscheidera a pražský Rotary Klub. Výsledkem pilotní akce bylo nadšení dětí a dojetí rodičů.

Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku
Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku

09.04.2024 | Postavení českých amatérských golfistů na světovém žebříčku WAGR si udržuje za poslední rok vzestupnou tendenci. Stále více českých golfových nadějí, ať už se připravují v podmínkách českých klubových zázemí nebo na univerzitách v zámoří, prokazují výkonnost na úrovni minimálně širší světové špičky.

Petr Juráš z GC Hořehledy byl oceněn cenou fair play
Petr Juráš z GC Hořehledy byl oceněn cenou fair play

29.03.2024 | Český klub fair play a Český olympijský výbor ocenil v pražské Písecké věži mladého golfového hráče Petra Juráše z Golf Clubu Hořehledy cenou fair play. Cenu mu předal dvojnásobný olympijský vítěz, kanoista Martin Doktor.

Highlights českého golfu v roce 2024
Highlights českého golfu v roce 2024

07.01.2024 | Rok 2024 je nabitý sportovními událostmi, které natěšeně vyhlíží celá naše sportovní veřejnost včetně golfových fanoušků. Událostí č. 1 bude olympijský golfový turnaj s českým zastoupením. Vrcholy domácí scény obstarají mj. zastávky nejvyšších evropských okruhů DP World Tour, LET a Challenge Tour.

Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena
Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena

03.01.2024 | Na konci minulého roku byly na webu a v mobilní aplikaci ČGF publikovány oba kalendáře akcí ČGF na rok 2024. V případě kalendáře hlavních akcí to je čtvrtá pracovní verze, kalendář akcí mládeže byl publikován poprvé.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde