Česká golfová federace

Aktuality

První vítězové z Albatrossu: Na turnaji European Tour se uskutečnilo finále ve SNAGu

První vítězové z Albatrossu: Na turnaji European Tour se uskutečnilo finále ve SNAGu

Jonáš Mencl, Sobota 25. srpna 2018

Čtyři desítky dětí zavítaly v pátek 24. srpna do Golf Resortu Albatross ve Vysokém Újezdu, kde se uskutečnilo finále celostátní soutěže ve SNAGu. V turnaji hraném na devět jamek zvítězila Akademie Děti hrají golf z Ropice. Padla i dvě hole-in-one.

V dějišti D+D REAL Czech Masters, turnaje ze série European Tour, kam zamířily hvězdy světového golfu nahánět body do Ryder Cupu, se uskutečnil už druhý ročník celorepublikové soutěže základních škol a golfových kroužků ve SNAGu.

Deset nejlepších školních týmů z jarního kola soutěže, která se uskutečnila od 14. do 28. května, postoupilo do jednodenního finále na Albatrossu, kde je čekalo devět různě dlouhých a obtížných jamek postavených na travnaté ploše před vstupem do turnajové vesnice.

Za každý tým hráli čtyři hráči ve věku od 6 do 14 let, počítal se součet všech čtyř hráčů za devět jamek. Nejlépe si vedli hráči Akademie Děti hrají golf z Ropice, kteří dohromady zahráli 106 ran. Nejlepší výsledek týmu zaznamenal s 22 údery Lukáš Mandelík, hole-in-one na druhé jamce zahrál Michal Mandelík.

To ale nebylo jediné eso turnaje, protože pátou jamku zahrál na jeden úder mladý Aleš z GK Radíkov, jehož tým nakonec získal bronzové medaile. Stříbro ukořistili hráči ZGCK Kravaře.

Do soutěže, kterou vyhlásila Česká golfová federace ve spolupráci s Czech SNAG Association, se za celý rok zapojilo 41 základních škol a klubových kroužků, výsledky pak odevzdalo 40 týmů. Oproti loňsku se tak zvýšil počet zúčastněných týmů i počet týmů postupujících do finále. Loni si finále zahrálo šest týmů, letos deset.

Finálovou soutěží ale program pro děti neskončil. Po vyhlášení výsledků se děti odebraly na driving range, kde je profesionál Lukáš Tintěra a amatér Šimon Zach uvedli do tajů špičkového golfu a předvedli jim nejrůznější typy golfových úderů.

Zkrátka nepřišli ani rodiče, kteří si mohli spolu s dětmi projít turnajovou vesničku a podívat se, jak hrají golf esa světového golfu. Všichni účastníci turnaje a jejich rodiče měli vstup zdarma.  

I přes poněkud chladnější a větrné počasí se druhý ročník celostátní soutěže povedl a v příštím roce se připravuje pokračování. Děkujeme všem hráčům i jejich doprovodu za účast a už teď se těšíme na dalším celorepublikovém finále na shledanou.

FOTOGALERIE Annie Kčmářové

Autor: Jonáš Mencl 
Datum: Sobota 25. srpna 2018
Všechny články autora

Související články

Na Albatrossu se odehrálo finále turnaje škol ...
Na Albatrossu se odehrálo finále turnaje škol ...

17.08.2019 | Vítězem finálového turnaje SNAG/ČGF 2019 se opět stali hráči z akademie Děti hrají golf z Ropice. Na druhém místě skončila Hluboká nad Vltavou a bronz odvážejí na ZŠ 1. máje Hranice. Po vyhlášení se děti zúčastnily kliniky na drivingu s předními českými hráči.

Děti na Albatrossu zaujaly celou DP World Tour
Děti na Albatrossu zaujaly celou DP World Tour

26.08.2023 | V rámci programu Czech Masters proběhlo finále turnaje dětí, které v letošním roce začaly s golfem. Pod hlavičkou projektu GolfSixes, jehož partnerem je i pořadatel nejvyšší evropské série DP World Tour, se mezi sebou utkali vítězové jarní kvalifikace.

Výuku golfu zařazuje do osnov další základní škola
Výuku golfu zařazuje do osnov další základní škola

05.11.2021 | Po trvalém návratu dětí do plné výuky se opět projekt Se školou na golf vrátil ke svým aktivitám a rozšiřuje počet zapojených škol, kde je golf součástí školních osnov. Začlenit golf do výuky jako rozšíření tělesné výchovy se rozhodli v ZŠ Benešov na Blanensku.

Turnaj základních škol ovládli kuřimští golfisté
Turnaj základních škol ovládli kuřimští golfisté

09.09.2021 | Podruhé se hrál ve dnech 6.-7. září Turnaj základních škol v rámci projektu Se školou na golf v zářijovém termínu a stejně jako před rokem za odklad mohla koronavirová opatření. Čtvrtého ročníku se zúčastnilo šest škol, vítězem se stala Základní škola Jungmannova z Kuřimi.

Pražská Stromovka je rájem sportovních nadšenců
Pražská Stromovka je rájem sportovních nadšenců

29.07.2021 | Olympijský festival v pražské Stromovce se stal na 17 dnů rájem sportovních nadšenců, kteří si chtějí vyzkoušet rozličné disciplíny. Velký zájem je také o stanoviště České golfové federace nacházející se hned za vstupem do areálu, s golfem se zde seznámily již stovky návštěvníků.

Třetí Turnaj základních škol na Svratce i se třemi ...
Třetí Turnaj základních škol na Svratce i se třemi ...

09.09.2020 | Třetí ročník Turnaje základních škol se uskutečnil, přestože původní červnový termín musel být zrušen. Do Svratky v úterý 8. září dorazilo devět škol z celé republiky, které mají do výukového programu začleněn také golf.

Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf v roce ...
Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf v roce ...

18.05.2020 | Se školou na golf, projekt ČGF, přináší již od roku 2014 golf do škol, kde oslovuje děti, aby zábavnou formou získaly povědomí o krásném sportu. Ročně pořádá a účastní se mnoha akcí, kde si děti mohou golf vyzkoušet, a zároveň iniciuje spolupráci mezi základními školami a golfovými kluby.

Vychází kniha Golf pro děti
Vychází kniha Golf pro děti

28.04.2020 | Právě dnes se dostává na pulty znovuotevřených knihkupectví nová kniha s golfovou tématikou. Publikace Golf pro děti je výsledkem spolupráce České golfové federace s nakladatelstvím Fragment a jak vystihuje název, je určena především nejmladším golfistům.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde