Česká golfová federace

Aktuality

1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 startuje ve Vinoři

1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 startuje ve Vinoři

Tomáš Přikryl, Pátek 26. dubna 2024

Vrcholná domácí soutěž pro golfové naděje vstupuje do nového ročníku s významnou podporou nového titulárního partnera, finanční společnosti Dimension. Série odstartuje svoji základní část již v sobotu 4. května 2024 v pražské Vinoři. Možnost podat přihlášku do turnaje končí v sobotu 27.4. ve 12:00.

Pro ředitele soutěže Jana Šonku je spojení s novým titulárním partnerem skvělá zpráva: „Máme obrovskou radost, že nejvyšší mládežnická série u nás získala kvalitního partnera, firmu Dimension. Díky ní každý hráč, který se zúčastní Dimension Národní golfové tour mládeže v roce 2024, obdrží při svém prvním startu tzv. starting pack, který obsahuje praktické pomůcky pro každého golfového hráče, včetně bag tagu turnajové série. Ale získají od partnera Dimension např. také voucher na TrackMan driving range na Kšírovce, který je díky technologii TrackMan asi nejvyspělejším drivingem v České republice.“

Dimension Národní Golfová Tour Mládeže je nejvyšší domácí soutěží pro golfovou mládež v kategoriích žáci do 14 let, žákyně do 14 let s HCP do 18,0 a kadeti 15-16 let, kadetky 15-16 let s HCP do 15,0. Kapacita jednotlivých turnajů základní části je 144 hráčů a hráček s nejlepšími hendikepy v okamžiku uzávěrky přihlášek. Do ročníku 2023 se celkově zapojilo v jednotlivých kategoriích 103 hráčů a 60 hráček.

Série se hraje ve formátu dvoudenních turnajů na 2x18 jamek na rány. V turnajích základní části hráči získávají body podle umístění a bojují o to, aby byli mezi 18 nejlepšími ve své kategorii, což jim zaručuje účast ve finálovém turnaji Masters. Do celkového hodnocení Dimension Národní golfové tour mládeže 2024 se počítá součet bodů za tři nejlepší umístění z turnajů základní části a body získané v turnaji Masters. V něm už se získané body násobí koeficientem 1,5, takže výsledek zahraný v Masters může na poslední chvíli zajímavě zamíchat pořadím.

Jan Šonka už počítá dny do zahajovacího turnaje Dimension Národní golfová tour mládeže 2024: „Zimní pauza byla dlouhá, ale jarní teplé počasí vyhnalo hráče na venkovní hřiště poměrně brzo. Proto se těšíme na kvalitní výsledky. Ostatně hřiště ve Vinoři, kde začínáme, je k tomu přímo předurčeno. Firma Dimension také zajišťuje hodnotné ceny pro výherce v každé kategorii a i tímto způsobem přispěl náš nový partner soutěže k vyšší atraktivnosti všech turnajů.“

Kalendář Dimension Národní golfové tour mládeže 2024 zahrnuje tradičně čtyři zastávky základní části a finálový turnaj Masters:

  • 4.-5. května - 1. Dimension Národní Golfová Tour Mládeže (Vinoř)
  • 18.-19. května - 2. Dimension Národní Golfová Tour Mládeže (Šilheřovice)
  • 8.-9. června - 3. Dimension Národní Golfová Tour Mládeže (Austerlitz)
  • 13.-14. srpna - 4. Dimension Národní Golfová Tour Mládeže (Black Bridge)
  • 14.-15. září - 5. Dimension Národní Golfová Tour Mládeže - Masters (Mladá Boleslav)

Přihlášky do 1. Dimension Národní Golfová Tour Mládeže zde

Připravil: -vrk-
Foto: Zdeněk Sluka

Dimension Partner NGTM

Datum: Pátek 26. dubna 2024
Všechny články autora

Související články

Poděbrady o víkendu dějištěm 2.
Poděbrady o víkendu dějištěm 2.

22.05.2023 | Hned tři vítězové svých kategorií obhájili prvenství z 1. NGTM. Mikuláš Vojtěšek a Julie Oplatková opět kralovali kadetům, stejně tak Tereza Kamradková v kategorii žákyň do 14 let. Pouze mezi žáky se na výsledkové listině oproti předchozímu turnaji 1.

Na jihu Čech se sešli mladí výkonnostní hráči ...
Na jihu Čech se sešli mladí výkonnostní hráči ...

08.05.2023 | Tři prvenství z prvního turnaje Národní Golfové Tour Mládeže putují z jihočeské Hluboké nad Vltavou na Moravu. Julie Oplatková a Mikuláš Vojtěšek ovládli kategorii kadetů. Tereza Kamradková a Ondřej Doležal se stali vítězi v kategorii žáků.

1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 ...
1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 ...

06.05.2024 | Dimension Národní golfová tour mládeže otevřela svůj program o víkendu 4. a 5. května na hřišti v pražské Vinoři. V žákovských kategoriích do 14 let zvítězili Ivo Hala a Kateřina Vohralíková, kategorií kadetů a kadetek zahráli nejlépe Jan Vácha a Tiema Kratochvílová.

Nadace Hanuše Goldscheidera pomáhá autistickým dětem
Nadace Hanuše Goldscheidera pomáhá autistickým dětem

20.04.2024 | V pražském golfovém resortu GC Hodkovičky proběhla nebývalá akce na podporu dětí s autismem. Své síly ve snaze zapojit golf do dlouhodobého programu pomoci takto postiženým dětem spojily Nadace Hanuše Goldscheidera a pražský Rotary Klub. Výsledkem pilotní akce bylo nadšení dětí a dojetí rodičů.

Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku
Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku

09.04.2024 | Postavení českých amatérských golfistů na světovém žebříčku WAGR si udržuje za poslední rok vzestupnou tendenci. Stále více českých golfových nadějí, ať už se připravují v podmínkách českých klubových zázemí nebo na univerzitách v zámoří, prokazují výkonnost na úrovni minimálně širší světové špičky.

Petr Juráš z GC Hořehledy byl oceněn cenou fair play
Petr Juráš z GC Hořehledy byl oceněn cenou fair play

29.03.2024 | Český klub fair play a Český olympijský výbor ocenil v pražské Písecké věži mladého golfového hráče Petra Juráše z Golf Clubu Hořehledy cenou fair play. Cenu mu předal dvojnásobný olympijský vítěz, kanoista Martin Doktor.

Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena
Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena

03.01.2024 | Na konci minulého roku byly na webu a v mobilní aplikaci ČGF publikovány oba kalendáře akcí ČGF na rok 2024. V případě kalendáře hlavních akcí to je čtvrtá pracovní verze, kalendář akcí mládeže byl publikován poprvé.

Národní golfová tour mládeže má své termíny pro ...
Národní golfová tour mládeže má své termíny pro ...

24.11.2023 | Záříjovým turnajem Masters uzavřela Národní golfová tour mládeže svoji letošní sezonu a s několikatýdenním odstupem již hlásí ČGF hotový turnajový itinerář pro rok 2024. Vrcholná domácí soutěž pro golfové naděje odstartuje svoji další sezonu 6. května 2024 v jihočeské Hluboké nad Vltavou.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde