Česká golfová federace

Aktuality

Na Albatrossu se odehrálo finále turnaje škol ve SNAGu

Na Albatrossu se odehrálo finále turnaje škol ve SNAGu

Klára Kuchařová, Sobota 17. srpna 2019

Vítězem finálového turnaje SNAG/ČGF 2019 se opět stali hráči z akademie Děti hrají golf z Ropice. Na druhém místě skončila Hluboká nad Vltavou a bronz odvážejí na ZŠ 1. máje Hranice. Po vyhlášení se děti zúčastnily kliniky na drivingu s předními českými hráči.

Na Albatrossu nebyl turnaj D+D Real Czech Masters jedinou golfovou soutěží. V zóně Bav se golfem se v pátek konal třetí ročník finálového turnaje SNAG/ČGF 2019, který je určen pro děti ve věku 6-14 let. Jednodenního finále se zúčastnilo deset nejlepších týmů z kvalifikace, která se hrála v termínu od 11. do 26. května na plochách školních či golfových hřišť na pravidly zadaném devítijamkovém SNAG hřišti. Celostátní kvalifikaci hrálo 36 týmů.

Jen 116 úderů potřebovali k odehrání hřiště hráči z akademie Děti hrají golf a putovní pohár se tak letos vrací do Ropice. Stříbrnou příčku vybojovali mladí hráči z Golf Clubu Hluboká nad Vltavou (122 ran) a bronz patří školákům ze ZŠ 1. máje Hranice.

Vyhlášení se uskutečnilo v turnajové vesničce u stánku SNAG před hlavním vchodem do areálu a ceny předávali mimo jiné i nejlepší Čech letošního ročníku Jakub Bareš, loňský nejlepší český hráč Filip Mrůzek a také Petr Dědek jun. za promotéra celé čtyřdenní akce.

Po vyhlášení se všichni přesunuli na driving range, kde se konala klinika za účasti obou zmíněných hráčů. K nim se ještě přidal mladý bomber Filip Ráža, klinikou prováděl profesionál Daniel Suchan a tak trochu nečekaně dorazil i Jihoafričan JC Ritchie, čtrnáctý hráč průběžného pořadí Czech Masters, který odehrál dvě turnajová kola právě po boku Ráži.

Tito skvělí hráči ukázali dětem své golfové schopnosti v podobě různě tvarovaných ran, nechyběla ani krátká lekce Filipa Mrůzka, jak nejlépe zahrát vysoké draw driverem, tedy vysokou dlouhou ránu s trajektorií zprava doleva. Vyhlášení i kliniku následovalo focení s hráči a autogramiáda.

Také letošní ročník se velmi podařil. Děkujeme všem zúčastněných hráčům a hlavně školám a hřištím, které přivádí golf do škol a děti ke sportu. Těšíme se na příští rok a další skvělé výsledky.

FOTO Annie Krčmářová

Datum: Sobota 17. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

Turnaj základních škol ovládli kuřimští golfisté
Turnaj základních škol ovládli kuřimští golfisté

09.09.2021 | Podruhé se hrál ve dnech 6.-7. září Turnaj základních škol v rámci projektu Se školou na golf v zářijovém termínu a stejně jako před rokem za odklad mohla koronavirová opatření. Čtvrtého ročníku se zúčastnilo šest škol, vítězem se stala Základní škola Jungmannova z Kuřimi.

Pražská Stromovka je rájem sportovních nadšenců
Pražská Stromovka je rájem sportovních nadšenců

29.07.2021 | Olympijský festival v pražské Stromovce se stal na 17 dnů rájem sportovních nadšenců, kteří si chtějí vyzkoušet rozličné disciplíny. Velký zájem je také o stanoviště České golfové federace nacházející se hned za vstupem do areálu, s golfem se zde seznámily již stovky návštěvníků.

Devět pravd o golfu/4. pravda: Přispívá psychickému ...
Devět pravd o golfu/4. pravda: Přispívá psychickému ...

04.06.2020 | Golf usnadňuje nejen vzájemné souznění mezi generacemi, ale vytváří také možnosti k obnovení společenských vztahů i dosažení sebevědomí během a po léčbě různých nemocí. Stále přibývá důkazů o tom, že hraní golfu, zvláště spojené s pohybem v přírodě, jednoznačně souvisí s duševní pohodou.

Vychází kniha Golf pro děti
Vychází kniha Golf pro děti

28.04.2020 | Právě dnes se dostává na pulty znovuotevřených knihkupectví nová kniha s golfovou tématikou. Publikace Golf pro děti je výsledkem spolupráce České golfové federace s nakladatelstvím Fragment a jak vystihuje název, je určena především nejmladším golfistům.

Podpora od nadace pomáhá zvyšovat počet mladých ...
Podpora od nadace pomáhá zvyšovat počet mladých ...

09.12.2019 | Podpora mládežnického golfu je hlavním cílem Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf, který se také letos naplňoval. Ve spolupráci s projektem Se školou na golf se daří zvyšovat zapojení dětí, letos vzniklo 1100 nový dětských členství, nejvíce mezi dvanáctiletými.

Domácí sezóna stáhla oponu, nová už zná první ...
Domácí sezóna stáhla oponu, nová už zná první ...

30.09.2019 | Sotva skončila dvěma nedělními turnaji domácí sezóna výkonnostních golfistů, už je znám jízdní řád pro rok 2020. A také začíná být čas na hodnocení sezóny – první se uskutečnilo na nedělním setkání zástupců ČGF s novináři. Připomínaly se klíčové okamžiky roku, ale také novinky pro rok 2020.

Golf prázdninami neskončil, Evropský týden sportu ...
Golf prázdninami neskončil, Evropský týden sportu ...

11.09.2019 | Závěr meteorologického léta nebyl tečkou za golfovými aktivitami. Návratem do školních lavic se znovu rozjela činnost golfových kroužků a opět se zvýšil počet aktivit golfových zařízení, která připravují nové akce včetně blížícího se Evropského týdne sportu.

Den Bav se golfem na Czech Masters
Den Bav se golfem na Czech Masters

14.08.2019 | Již ve čtvrtek vypukne největší golfový svátek v Česku a zóna Bav se golfem ani tentokrát nebude chybět. Kromě špičkového profesionálního golfu si všichni mohou golf vyzkoušet a každý den si zasoutěžit o nejrůznější ceny. Registrací do této platformy získate vstupenku na turnaj zdarma.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde