Česká golfová federace

Aktuality

Czech Classic, 1. kolo: Hřiště hráče potrápilo, v čele amatér Vítek Novák

Czech Classic, 1. kolo: Hřiště hráče potrápilo, v čele amatér Vítek Novák

Petr Halaburda, Úterý 18. června 2019

Český amatér Vítek Novák je v čele turnaje Czech Classic by Czech Golf Federation z profesionální série Pro Golf Tour, který dnes odstartoval v Golf Resortu Kaskáda. Hráčské pole tvrdě bojovalo s náročným hřištěm, pod par se dostali pouze dva hráči.

Na Kaskádě panovaly sice povětrnostně vhodné podmínky, ale hřiště je stále ještě náročně nastaveno z nedávného turnaje Challenge Tour a hráči měli potíže především s hustými roughy.

„Je to velký test pro všechny hráče, už vedle fairwayí je vysoká tráva. Párkrát jsem minul a i když jsem míč našel, tak jsem zahrál sotva padesát metrů před sebe,“ popsal náročnost současné Kaskády desátý muž průběžného pořadí série Jan Cafourek, který dnes zapisoval 75 ran (+4).

Českých hráčů nakonec bylo po zařazení Richarda Polona (nahradil Davida Siwyho) na startu dvaatřicet a s domácím prostředím si poradili vesměs lépe, než zahraniční kolegové: V TOP 20 je po prvním kole sedm českých golfistů.

Absolutnímu pořadí dokonce kraluje amatér Vítek Novák se skóre 67 (-4), což je o dvě rány lepší než druhý v pořadí. „Míče jsem sice moc dobře netrefoval, ale byl jsem je schopen umísťovat z odpaliště na fairway, což byl klíč k dnešku. A když jsem měl šanci, tak se mi povedlo ji využít,“ vracel se k dnešní hře lídr turnaje, který se mohl navíc opřít o dobré puttování. „Myslím, že se mi podařilo změnit strategii, na kterou jsme zde obvykle zvyklí. Ale i já jsem dnes samozřejmě chyboval, dostal jsem však ze hry relativní maximum, z toho má radost,“ prohlásil Novák.

Nad hranicí cutu (po prvním kole +5), je celkem třináct Čechů, z toho osm amatérů.

Ve středu pokračuje turnaj 2. kolem. Do čtvrtečního finále projde 40 nejlepších a hráči na stejném skóre (postupující amatéři do tohoto počtu nejsou zahrnuti). Pět hráčů už v turnaji po dnešním náročném úvodu pokračovat nebude.

LEADERBOARD

 

 

Datum: Úterý 18. června 2019
Všechny články autora

Související články

Q-School European Tour: Matuš slaví postup, Cafourek ...
Q-School European Tour: Matuš slaví postup, Cafourek ...

10.11.2019 | Radost českému golfu přináší druhá fáze kvalifikační školy European Tour. Stanislav Matuš obsadil ve svém turnaji v Almeiře dělené páté místo a slaví postup do finále Q-School, kam má vykročeno v Alicante z opakovaně přerušené soutěže rovněž Jan Cafourek.

Stanislav Matuš je zpět v TOP 10, v Alicante znovu ...
Stanislav Matuš je zpět v TOP 10, v Alicante znovu ...

09.11.2019 | Stanislav Matuš nechal zapomenout na druhé kolo a po třetím kole kvalifikační školy European Tour se znovu vrátil do první desítky průběžného pořadí s náskokem čtyř ran na pozice, které budou znamenat po neděli postup do další fáze. Třetí kolo v Alicante nebylo dohráno...

Q-Series: Matušovi druhé kolo nevyšlo, v Alicante ...
Q-Series: Matušovi druhé kolo nevyšlo, v Alicante ...

08.11.2019 | Druhé kolo kvalifikace pro European Tour nevyšlo Stanislavu Matušovi (77), přesto se nadále drží na postupových příčkách. V druhém turnaji v Alicante stačil dohrát pouze Jan Cafourek (72), zatímco Filip Mrůzek byl mezi většinou, která kvůli tmě výsledek nezapisovala.

Skvělé vykročení Stanislava Matuše do Q-School
Skvělé vykročení Stanislava Matuše do Q-School

07.11.2019 | Skvělý start má za sebou český profesionál Stanislav Matuš na turnaji druhé fáze kvalifikační školy European Tour ve Španělsku. Po úvodním kole v Almeiře je se skóre 65 (-7) na děleném třetím místě. Hůře svůj start v Alicante zvládli Jan Cafourek (+2) a Filip Mrůzek (+8).

Trio Matuš, Mrůzek a Cafourek vstupuje do druhé ...
Trio Matuš, Mrůzek a Cafourek vstupuje do druhé ...

06.11.2019 | Do druhé fáze kvalifikace o účast v příští sezóně European Tour vstoupí ve čtvrtek ve Španělsku trojice českých golfistů. Filip Mrůzek a Jan Cafourek čeká turnaj v Alicante, Stanislav Matuš bude bojovat v Almeiře.

Challenge Tour finišuje, na startu v Irsku budou ...
Challenge Tour finišuje, na startu v Irsku budou ...

09.10.2019 | Čtyři čeští hráči se objeví na startu turnaje Stone Irish Challenge, který bude posledním turnajem European Challenge Tour pro široké startovní pole. Tři zbývající soutěže v sezóně už budou mít omezený počet startujících.

Ondřej Lieser vybojoval kartu pro Challenge Tour ...
Ondřej Lieser vybojoval kartu pro Challenge Tour ...

02.10.2019 | Druhé místo a zisk karty pro Challenge Tour pro Ondřeje Liesera, bronz pro Jana Cafourka a také šestá příčka pro Aleše Kořínka. Velmi úspěšný byl pro české barvy finálový turnaj Pro Golf Tour v německém Altendorfu.

Czech Classic na Kaskádě vyhrál amatér Vítek Novák.
Czech Classic na Kaskádě vyhrál amatér Vítek Novák.

20.06.2019 | Dramatický průběh měl turnaj Czech Classic by Czech Golf Federation, který skončil na Kaskádě. Po zrušení třetího kola se vítězem po 36 odehraných jamkách stal amatér Vítek Novák. Dělené druhé místo patří amatéru Petrovi Hrubému, cutem prošlo celkem šestnáct Čechů, z toho devět amatérů.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde