Česká golfová federace

Aktuality

Czech Classic na Kaskádě vyhrál amatér Vítek Novák. Turnaj byl zkrácen na dvě kola

Czech Classic na Kaskádě vyhrál amatér Vítek Novák. Turnaj byl zkrácen na dvě kola

redakce, Čtvrtek 20. června 2019

Dramatický průběh měl turnaj Czech Classic by Czech Golf Federation, který skončil na Kaskádě. Po zrušení třetího kola se vítězem po 36 odehraných jamkách stal amatér Vítek Novák. Dělené druhé místo patří amatéru Petrovi Hrubému, cutem prošlo celkem šestnáct Čechů, z toho devět amatérů.

Velmi pestrý turnaj ze série Pro Golf Tour dnes skončil v Golf Resortu Kaskáda. Nejenže hráči bojovali po celou soutěž s náročným nastavením hřiště, ale navíc je trápilo počasí: Nejdříve se ve středu kvůli bouřce nestihlo dohrát druhé kolo, a tak byla dohrávka naplánovaná na dnešní ráno.

Počasí však ani dnes nepřálo a kvůli mlze se hráči na hřiště dostali až v 9:15. Před třetím kolem, které odstartovalo ve 13:00 canon startem, byl v čele amatér Vítek Novák se skóre -1 (67+74).

Hráči stihli na kuřimském hřišti odehrát dvanáct jamek, aby se však v 15:30 kolo kvůli bouřce znovu přerušilo. Počasí se ani dnes odpoledne nesklidnilo, tudíž byl soutěžní výbor nucen třetí kolo kompletně zrušit a konečné výsledky a pořadí se počítaly za 36 odehraných jamek.

Vítězem se tedy stal český amatér Vítek Novák, který se po dvou kolech jako jediný dostal pod hranici cutu. Děleným druhým byl se skóre Even par (74+68) další český amatér Petr Hrubý , který sice po devíti jamkách třetího kola dohnal Nováka a spolu dělili první příčku, ale nakonec o skvělý finiš přišel. Dramatický finiš na hřišti silná bouřka pokazila.

Vítek Novák byl s vítězstvím spokojen, ale nechtěl ho srovnávat s dosavadními amatérskými úspěchy. „Každá soutěž je jiná, ale mám samozřejmě velkou radost, hrál jsem zde opravdu dobře. S nastavením hřiště jsem asi na rozdíl od některých jiných hráčů byl spokojen. Ano, bylo to těžké, ale takové turnaje jsou potřeba, s tím je prostě třeba se na takové úrovni občas vyrovnat. A musím pochválit Petra Hrubého, hrál opravdu výborně,“ sděloval bezprostředně po zisku titulu v premiérovém ročníku turnaje třiadvacetiletý český golfista, který stejně jako řada dalších předních amatérů působí na americké univerzitě.

V posledním kole se právě hnal za životním úspěchem právě další amatér Petr Hrubý (E), ale po jeho zrušení spadl na stříbrnou pozici. „Byl to můj vůbec první start mezi profesionály, moc si zdejší účasti a samozřejmě výsledku cením, ale mohlo to být i lepší... Ale jak jsem už říkal včera, hrálo se mi skutečně výborně a dnes jsem v tom pokračoval,“ připomněl osmnáctiletý hráč, že první místo zase nebylo tak daleko.

Celkem prošlo cutem šestnáct českých golfistů, z toho devět amatérů.

Dařilo se však i profesionálům – Ondřel Lieser (+3) obsadil deváté místo i šek na 1145 eur, o dvě pozice níže v konečném pořadí figuruje Jan Cafourek (+4, 960 eur); nejlepší z Čechů v letošním pořadí série se po dnešku posunul na průběžné deváté místo Order of Merit.

FOTOGALERIE

Autor: redakce 
Datum: Čtvrtek 20. června 2019
Všechny články autora

Související články

Q-School European Tour: Matuš slaví postup, Cafourek ...
Q-School European Tour: Matuš slaví postup, Cafourek ...

10.11.2019 | Radost českému golfu přináší druhá fáze kvalifikační školy European Tour. Stanislav Matuš obsadil ve svém turnaji v Almeiře dělené páté místo a slaví postup do finále Q-School, kam má vykročeno v Alicante z opakovaně přerušené soutěže rovněž Jan Cafourek.

Stanislav Matuš je zpět v TOP 10, v Alicante znovu ...
Stanislav Matuš je zpět v TOP 10, v Alicante znovu ...

09.11.2019 | Stanislav Matuš nechal zapomenout na druhé kolo a po třetím kole kvalifikační školy European Tour se znovu vrátil do první desítky průběžného pořadí s náskokem čtyř ran na pozice, které budou znamenat po neděli postup do další fáze. Třetí kolo v Alicante nebylo dohráno...

Q-Series: Matušovi druhé kolo nevyšlo, v Alicante ...
Q-Series: Matušovi druhé kolo nevyšlo, v Alicante ...

08.11.2019 | Druhé kolo kvalifikace pro European Tour nevyšlo Stanislavu Matušovi (77), přesto se nadále drží na postupových příčkách. V druhém turnaji v Alicante stačil dohrát pouze Jan Cafourek (72), zatímco Filip Mrůzek byl mezi většinou, která kvůli tmě výsledek nezapisovala.

Skvělé vykročení Stanislava Matuše do Q-School
Skvělé vykročení Stanislava Matuše do Q-School

07.11.2019 | Skvělý start má za sebou český profesionál Stanislav Matuš na turnaji druhé fáze kvalifikační školy European Tour ve Španělsku. Po úvodním kole v Almeiře je se skóre 65 (-7) na děleném třetím místě. Hůře svůj start v Alicante zvládli Jan Cafourek (+2) a Filip Mrůzek (+8).

Trio Matuš, Mrůzek a Cafourek vstupuje do druhé ...
Trio Matuš, Mrůzek a Cafourek vstupuje do druhé ...

06.11.2019 | Do druhé fáze kvalifikace o účast v příští sezóně European Tour vstoupí ve čtvrtek ve Španělsku trojice českých golfistů. Filip Mrůzek a Jan Cafourek čeká turnaj v Alicante, Stanislav Matuš bude bojovat v Almeiře.

Challenge Tour finišuje, na startu v Irsku budou ...
Challenge Tour finišuje, na startu v Irsku budou ...

09.10.2019 | Čtyři čeští hráči se objeví na startu turnaje Stone Irish Challenge, který bude posledním turnajem European Challenge Tour pro široké startovní pole. Tři zbývající soutěže v sezóně už budou mít omezený počet startujících.

Ondřej Lieser vybojoval kartu pro Challenge Tour ...
Ondřej Lieser vybojoval kartu pro Challenge Tour ...

02.10.2019 | Druhé místo a zisk karty pro Challenge Tour pro Ondřeje Liesera, bronz pro Jana Cafourka a také šestá příčka pro Aleše Kořínka. Velmi úspěšný byl pro české barvy finálový turnaj Pro Golf Tour v německém Altendorfu.

Czech Classic, 2. kolo: Na Kaskádě hráče vyhnaly ...
Czech Classic, 2. kolo: Na Kaskádě hráče vyhnaly ...

19.06.2019 | Časně ráno ve čtvrtek v 6:30 hod se bude dohrávat druhé kolo profesionálního Czech Classic by Czech Golf Federation na Kaskádě. Z Čechů, kteří již dohráli, si vede nejlépe amatér Petr Hrubý (Even par) a je na tom dokonce nejlépe ze všech hráčů, kteří čekají na start třetího kola.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde