Česká golfová federace

Aktuality

Challenge Tour finišuje, na startu v Irsku budou čtyři Češi

Challenge Tour finišuje, na startu v Irsku budou čtyři Češi

Petr Halaburda, Středa 9. října 2019

Čtyři čeští hráči se objeví na startu turnaje Stone Irish Challenge, který bude posledním turnajem European Challenge Tour pro široké startovní pole. Tři zbývající soutěže v sezóně už budou mít omezený počet startujících.

Na turnaji severně od Dublinu se představí od čtvrtka do neděle startovní pole v obvyklém režimu, čeští hráči tak tradičně měli dvojí možnost jak si zahrát: Jan Cafourek a Aleš Kořínek využili startu na kartu od Relmostu, zatímco Filip Mrůzek a Stanislav Matuš - s kartou kategorie 15 stálých členů série - museli čekat do poslední chvíle, zda se dostanou na startovní listinu. V obou případech se to nakonec podařilo, a tak v Irsku bude startovat české kvarteto.

Pro Mrůzka s Matušem je to poslední možnost vylepšit svoje postavení v žebříčku. Především Stanislav Matuš nemá příliš daleko 70. příčku, která by mu zaručila pro příští rok možnost start na všech akcích série v roce 2020. Na 79. místě aktuálně ztrácí necelé dva tisíce bodů. I udržení pozice do 80. místa by však mohlo být cenné, letos zaručovalo start na většině turnajů.

Mrůzek se na 114. místě bude snažit vylepšit - případně udržet - pozici do 120. místa. Tím by obhájil členství v sérii, byť by stejně jako letos musel očekávat před každým turnajem, zda se dostane na startovní listinu.

Na dalších dvou akcích v Asii bude startovat vždy 55 hráčů, na finálový turnaj Challenge Tour Grand Final (7. – 10. listopadu na Malorce) se probojuje 45 nejlepších.

Stránky turnaje

Datum: Středa 9. října 2019
Všechny články autora

Související články

Q-School European Tour: Matuš slaví postup, Cafourek ...
Q-School European Tour: Matuš slaví postup, Cafourek ...

10.11.2019 | Radost českému golfu přináší druhá fáze kvalifikační školy European Tour. Stanislav Matuš obsadil ve svém turnaji v Almeiře dělené páté místo a slaví postup do finále Q-School, kam má vykročeno v Alicante z opakovaně přerušené soutěže rovněž Jan Cafourek.

Stanislav Matuš je zpět v TOP 10, v Alicante znovu ...
Stanislav Matuš je zpět v TOP 10, v Alicante znovu ...

09.11.2019 | Stanislav Matuš nechal zapomenout na druhé kolo a po třetím kole kvalifikační školy European Tour se znovu vrátil do první desítky průběžného pořadí s náskokem čtyř ran na pozice, které budou znamenat po neděli postup do další fáze. Třetí kolo v Alicante nebylo dohráno...

Q-Series: Matušovi druhé kolo nevyšlo, v Alicante ...
Q-Series: Matušovi druhé kolo nevyšlo, v Alicante ...

08.11.2019 | Druhé kolo kvalifikace pro European Tour nevyšlo Stanislavu Matušovi (77), přesto se nadále drží na postupových příčkách. V druhém turnaji v Alicante stačil dohrát pouze Jan Cafourek (72), zatímco Filip Mrůzek byl mezi většinou, která kvůli tmě výsledek nezapisovala.

Skvělé vykročení Stanislava Matuše do Q-School
Skvělé vykročení Stanislava Matuše do Q-School

07.11.2019 | Skvělý start má za sebou český profesionál Stanislav Matuš na turnaji druhé fáze kvalifikační školy European Tour ve Španělsku. Po úvodním kole v Almeiře je se skóre 65 (-7) na děleném třetím místě. Hůře svůj start v Alicante zvládli Jan Cafourek (+2) a Filip Mrůzek (+8).

Trio Matuš, Mrůzek a Cafourek vstupuje do druhé ...
Trio Matuš, Mrůzek a Cafourek vstupuje do druhé ...

06.11.2019 | Do druhé fáze kvalifikace o účast v příští sezóně European Tour vstoupí ve čtvrtek ve Španělsku trojice českých golfistů. Filip Mrůzek a Jan Cafourek čeká turnaj v Alicante, Stanislav Matuš bude bojovat v Almeiře.

Čeští profesionálové v plném zápřahu: Spilková ...
Čeští profesionálové v plném zápřahu: Spilková ...

24.04.2019 | Neobvyklý počet českých profesionálů bude v druhé polovině týdne ve hře na různých sériích po celém světě. Počínaje Klárou Spilkovou na LPGA až po širokou skupinu Čechů startujících na turnaji Pro Golf Tour v rakouském Haugschlagu.

Silné české zastoupení na Slovak Open Championship
Silné české zastoupení na Slovak Open Championship

14.09.2020 | Osmnáct českých golfistů a golfistek včetně amatérů startuje na dvoudenním turnaji Penati Slovak Open Championship, který začíná dnes na hřišti Legend Course v Penati Golf Resortu. Ambasadorem turnaje je Rory Sabbatini, který loňský turnaj vyhrál v play-off s Ondřejem Lieserem.

Q-School zakončil Matuš pohodovým kolem
Q-School zakončil Matuš pohodovým kolem

20.11.2019 | Pohodovým kolem (67) zakončil Stanislav Matuš turnaj Final Stage Q-School European Tour ve španělské Tarragoně. Přes velmi vydařený den se ve výsledkové listině sice už směrem vzhůru příliš neposunul, přesto bude odjíždět spokojen.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde