Česká golfová federace

Aktuality

Finále Q-school bez českých hráček

Finále Q-school bez českých hráček

Tomáš Přikryl, Úterý 19. prosince 2023

Tereza Koželuhová a Tereza Melecká zůstaly před branami 5. finálového kola Lalla Aicha Q-school v Maroku. Koželuhové se finálové kolo vzdalovalo už po 3. dni, Melecká byla ještě 5 jamek před koncem 4. kola mezi postupujícími. Českým profesionálkám skončil boj o členství na Ladies European Tour 2024.

V pětikolovém kvalifikačním finále 16.-20. prosince na Lalla Aicha Q-school na Royal Golf Marrakech a Al Maaden Golf Marrakech v Maroku měl ve 150členném startovním poli český golf stále dvě želízka v ohni. Tereza Koželuhová a Tereza Melecká po úspěšném projití předchozím kvalifikačním sítem měly před sebou cíl projít od 16. do 19. prosince během čtyř kol cutem pro nejlepších 60 hráček a všechny ties a v posledním kole zabojovat o účast na LET 2024.

Již po třech kolech jejich šance vyhlížely rozdílně. Zatímco Koželuhové se nedařilo ani jedno kolo absolvovat pod par a postupně na žebříčku po každém kole klesala až do druhé stovky na konečné 127. místo, Melecké naděje stoupaly a klesaly jako na houpačce až do samého závěru. Po 1. dni končila na postupové 40. příčce, ve druhém kole pozici upevnila dokonce na 26. příčku. Třetí nepovedené kolo, kdy zahrála Melecká 6 ran nad par hřiště, znamenalo pád z postupového pásma až na příčku 82. Ve 4. kole, kdy stále ještě měla možnost nepříznivý vývoj zvrátit, se zázračně zahranou 13. jamkou a eaglem rázem ocitla opět mezi postupujícími. Posledních 5 jamek se jí už ale nepodařilo skórovat a naopak dvěma bogey si vytvořila rozhodující odstup 2 ran od hranice cutu.

Melecké i Koželuhové náleží velký respekt za to, jak se dokázaly vypořádat s náročnou porcí sedmi kol golfu během 10 dnů, navíc pod vyřazovacím tlakem a marockým sluncem. Přímý postup do LET 2024 přes plné členství tedy našim dvěma profesionálkám nevyšel, obě hráčky však budou oprávněny ke členství LET v kategorii 19, která může podle politiky Ladies European Tour hráčkám umožnit start na některých z turnajů nejvyšší profesionální evropské série.

Konečné výsledky Lalla Aicha Q School sledujte zde.

Připravil: -vrk-
Foto: Tristan Jones / LET

Datum: Úterý 19. prosince 2023
Všechny články autora

Související články

Obě Terezy jdou do finále bojů o LET 2024
Obě Terezy jdou do finále bojů o LET 2024

12.12.2023 | V první fázi bitvy o členství na Ladies European Tour 2024 uspěly Tereza Koželuhová a Tereza Melecká. Ve tříkolové první fázi Lalla Aicha Q-school v Maroku se obě české profesionálky kvalifikovaly do finálových bojů o hrací karty na LET 2024. Šideri Váňová končí, přestože dvě kola sahala po postupu.

Tři české profesionálky na Q-school v Maroku zabojuj ...
Tři české profesionálky na Q-school v Maroku zabojuj ...

09.12.2023 | Na Lalla Aicha Q-school v Maroku od 10. do 12.12. čeká české profesionálky Terezu Koželuhovou, Šideri Váňovou a Terezu Meleckou souboj se dvěma stovkami profesionálních i amatérských golfistek ze čtyřicítky zemí světa o postup do finálových bojů o členství na Ladies European Tour 2024.

Ladies European Tour ve Švýcarsku bude mít silnou ...
Ladies European Tour ve Švýcarsku bude mít silnou ...

14.09.2023 | Ladies European Tour (LET) se tento týden vydává do Švýcarska na turnaj VP Bank Swiss Ladies Open. Od pátku 15. do neděle 17. září jej hostí Golfpark Holzhäusern a za české barvy se na start postaví Tereza Koželuhová, Kristýna Napoleaová, Jana Melichová, Tereza Melecká a Sára Kousková.

Pro Kláru Davidson Spilkovou je La Sella Open ...
Pro Kláru Davidson Spilkovou je La Sella Open ...

19.07.2023 | Po chladném Londýně se české hráčky přesunuly do slunného Španělska. Pětici Češek doplnila také Tereza Koželuhová. Klára Davidson Spilková bude ladit formu před major turnajem ve Francii, který je na programu již příští týden.

V Berlíně šest českých hráček – poslední zastávka ...
V Berlíně šest českých hráček – poslední zastávka ...

14.06.2023 | Amundi German Masters je posledním turnajem série LET před domácím Tipsport Czech Ladies Open, které se hraje příští týden v Berouně. V Německu se představí šest českých hráček. Klára Davidson Spilková, Sára Kousková, Jana Melichová, Tereza Melecká, Tereza Koželuhová a Kristýna Napoleaová.

Ladies European Tour letos čeká třicítka turnajů ...
Ladies European Tour letos čeká třicítka turnajů ...

22.01.2023 | Nejvyšší ženský evropský okruh Ladies European Tour oznámil kalendář letošní sezóny, který bude mít 30 zastávek na čtyřech různých kontinentech. Čeští fanoušci se mohou těšit na pravidelné zastoupení alespoň pětici hráček, dvě navíc bojují o účast na Letních olympijských hrách v příštím roce.

Až 7 Češek na LET? Rozhodne Final Stage
Až 7 Češek na LET? Rozhodne Final Stage

16.12.2022 | Prestižní kvalifikační škola LET jde do finále. Známy už jsou jména všech hráček, které se utkají o dvacet plných karet na Ladies European Tour. Mezi nimi budou i čtyři Češky. Ve Španělsku poměří síly Tereza Koželuhová, Tereza Melecká, Šideri Váňová a Kristýna Napoleaová.

Q-School LET: Tři Češky se přiblížily postupu, ...
Q-School LET: Tři Češky se přiblížily postupu, ...

11.12.2021 | Tři české golfistky jsou před závěrečným kolem první fáze Q-School pro Ladies European Tour v postupové naději, zbývající dvě čeká v neděli dotahování kýžené 75. pozice. V nejlepším postavení je Tereza Melecká (+2) s náskokem osmi ran na postupovou hranici.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde