Česká golfová federace

Aktuality

Tři české profesionálky na Q-school v Maroku zabojují o LET 2024

Tři české profesionálky na Q-school v Maroku zabojují o LET 2024

Tomáš Přikryl, Sobota 9. prosince 2023

Na Lalla Aicha Q-school v Maroku od 10. do 12.12. čeká české profesionálky Terezu Koželuhovou, Šideri Váňovou a Terezu Meleckou souboj se dvěma stovkami profesionálních i amatérských golfistek ze čtyřicítky zemí světa o postup do finálových bojů o členství na Ladies European Tour 2024.

První předkvalifikační turnaj asijské fáze Lalla Aicha Q-school se odehrál už v listopadu na hřišti Ridge and Valley v Classic Golf and Country Clubu v Indii. Poslední fáze Lalla Aicha Q-school, zahrnující osm prosincových kol, se nyní stěhuje do marockého Marrákeše. Díky nové dohodě mezi LET a Marrákešskou golfovou asociací se Q-School po 5 letech vrací do „Rudého města“ a navazuje na sedm předchozích ročníků Lalla Aicha Q- School z let 2012-2018. Jméno Lalla Aicha nese po člence marocké královské rodiny a průkopnici ženského golfu v zemi.

Tři předkvalifikační kola budou od 10. do 12. prosince hostit Samanah Golf Club, Palmeraie Rotana a Noria Golf Club. Pětikolové kvalifikační finále se pak odehraje na Royal Golf Marrakech a Al Maaden Golf Marrakech ve dnech 16.-20. prosince. Soutěžní pole bude rozděleno do dvou skupin, které budou první čtyři dny hrát střídavě na obou hřištích. Po cutu a redukci na 60 nejlepších hráček se páté závěrečné kolo odehraje pouze na hřišti Al Maaden Golf Marrakech. Pět nejlepších hráček získá členství na LET 2024 kategorie 5c, což znamená, že budou mít přístup na většinu turnajů, hráčky na 6. až 25. místě se stanou členkami kategorie 8.

Tereza Koželuhová a Šideri Váňová rozehrají svoji předkvalifikaci společně na Palmerie Rotana. Toto 18jamkové hřiště s parem 72 má rozlohu 60 hektarů a nabízí zvlněné fairwaye a jeho kulisu tvoří vrcholky pohoří Atlas.

Na 25 km vzdáleném 18jamkovém mistrovském hřišti s parem 72 - Samanah Golf by Nicklaus nastoupí Tereza Melecká: „Po loňské premiérové sezoně na okruhu LET jsem do té letošní vstoupila plná očekávání s tím, že již vím, co mohu na profesionální scéně očekávat. Bohužel, nepsané pravidlo, že druhá sezóna bývá náročnější, se u mne projevilo až nadmíru. I přes menší pauzu, při níž jsem úspěšně dokončila vysokoškolské studium, jsem absolvovala téměř všechny turnaje, na něž jsem se mohla přihlásit. Kvantitu však nedoplnila potřebná kvalita, výsledky byly podprůměrné, ale i přesto si odnáším mnoho dalších cenných zkušeností a také krásných zážitků z celého světa. Během listopadové pauzy před Q-school jsem poctivě trénovala u svého kouče ve španělské Malaze s vyhlídkou, že se pokusím nevydařenou sezonu zvrátit a zajistit si opět plnou hrací kartu na příští rok. Do turnaje půjdu s maximálním odhodláním a vírou, že svého kýženého cíle dosáhnu.“

Startovní časy našich hráček:

Tereza Melecká v 10:00 z jamky č. 1, Samanah Golf by Nicklaus.

Tereza Koželuhová 9:40, Šideri Váňová 10:30 (obě z jamky č. 10, Palmerie Rotana);

Průběžné výsledky Rotana - Lalla Aicha Q School sledujte zde.

Průběžné výsledky Samanah - Lalla Aicha Q School sledujte zde.

Připravil: -vrk-
Foto: Tristan Jones / LET

Datum: Sobota 9. prosince 2023
Všechny články autora

Související články

Obě Terezy jdou do finále bojů o LET 2024
Obě Terezy jdou do finále bojů o LET 2024

12.12.2023 | V první fázi bitvy o členství na Ladies European Tour 2024 uspěly Tereza Koželuhová a Tereza Melecká. Ve tříkolové první fázi Lalla Aicha Q-school v Maroku se obě české profesionálky kvalifikovaly do finálových bojů o hrací karty na LET 2024. Šideri Váňová končí, přestože dvě kola sahala po postupu.

Až 7 Češek na LET? Rozhodne Final Stage
Až 7 Češek na LET? Rozhodne Final Stage

16.12.2022 | Prestižní kvalifikační škola LET jde do finále. Známy už jsou jména všech hráček, které se utkají o dvacet plných karet na Ladies European Tour. Mezi nimi budou i čtyři Češky. Ve Španělsku poměří síly Tereza Koželuhová, Tereza Melecká, Šideri Váňová a Kristýna Napoleaová.

Q-School LET: Tři Češky se přiblížily postupu, ...
Q-School LET: Tři Češky se přiblížily postupu, ...

11.12.2021 | Tři české golfistky jsou před závěrečným kolem první fáze Q-School pro Ladies European Tour v postupové naději, zbývající dvě čeká v neděli dotahování kýžené 75. pozice. V nejlepším postavení je Tereza Melecká (+2) s náskokem osmi ran na postupovou hranici.

Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...
Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...

10.12.2021 | Předkvalifikace Q-School LET je v polovině a tři české hráčky jsou na pozicích, které by znamenaly v neděli odpoledne postup do finálové části. Nejblíže tomu je stále Tereza Melecká (E), na postupových místech jsou stále i Šideri Váňová (+4) a Tereza Koželuhová (+5).

České golfistky čeká náročný závěr roku
České golfistky čeká náročný závěr roku

21.11.2021 | Golfová sezóna v tuzemsku uléhá k zimnímu spánku, ale přední české golfistky mají stále napilno. Sedm hráček totiž čeká v závěru roku ostrá zkouška v podobě startu na kvalifikačních školách v Evropě i za mořem.

Finále Q-school bez českých hráček
Finále Q-school bez českých hráček

19.12.2023 | Tereza Koželuhová a Tereza Melecká zůstaly před branami 5. finálového kola Lalla Aicha Q-school v Maroku. Koželuhové se finálové kolo vzdalovalo už po 3. dni, Melecká byla ještě 5 jamek před koncem 4. kola mezi postupujícími. Českým profesionálkám skončil boj o členství na Ladies European Tour 2024.

Ladies European Tour ve Švýcarsku bude mít silnou ...
Ladies European Tour ve Švýcarsku bude mít silnou ...

14.09.2023 | Ladies European Tour (LET) se tento týden vydává do Švýcarska na turnaj VP Bank Swiss Ladies Open. Od pátku 15. do neděle 17. září jej hostí Golfpark Holzhäusern a za české barvy se na start postaví Tereza Koželuhová, Kristýna Napoleaová, Jana Melichová, Tereza Melecká a Sára Kousková.

Pro Kláru Davidson Spilkovou je La Sella Open ...
Pro Kláru Davidson Spilkovou je La Sella Open ...

19.07.2023 | Po chladném Londýně se české hráčky přesunuly do slunného Španělska. Pětici Češek doplnila také Tereza Koželuhová. Klára Davidson Spilková bude ladit formu před major turnajem ve Francii, který je na programu již příští týden.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde