Česká golfová federace

Aktuality

Obě Terezy jdou do finále bojů o LET 2024

Obě Terezy jdou do finále bojů o LET 2024

Tomáš Přikryl, Úterý 12. prosince 2023

V první fázi bitvy o členství na Ladies European Tour 2024 uspěly Tereza Koželuhová a Tereza Melecká. Ve tříkolové první fázi Lalla Aicha Q-school v Maroku se obě české profesionálky kvalifikovaly do finálových bojů o hrací karty na LET 2024. Šideri Váňová končí, přestože dvě kola sahala po postupu.

Z osmičky hracích kol Lalla Aicha Q-school byla od 10. do 12. prosince odehrána první tři a českému golfu zůstávají dvě želízka v ohni pro pětikolové finále 16.-20. prosince na Royal Golf Marrakech a Al Maaden Golf Marrakech. Tereza Koželuhová na Palmerie Rotana a Tereza Melecká v Samanah Golf by Nicklaus si zajistily pokračování v Lalla Aicha Q-school umístěními v top dvacítce, přičemž postupový cut byl na 27. příčce a všech ties.

Tereza Koželuhová se po pomalejším rozjezdu skvěle rozehrála ve druhém kole a v závěru se dotáhla na vynikající dělené 13. místo s celkovým skóre -3.

Ani Tereza Melecká nezačala ve velkém stylu, ale postupným zlepšováním vystoupala na postupovou 19. příčku na kterou stačilo skóre +3.

Přestože ze všech tří Češek začala tříkolový boj o finální boje o kartu LET 2024 nejlépe Šideri Váňová a po druhém dni už byla spolu s Terezou Koželuhovou v postupové sedmadvacítce, třetím kolem za +6 si bohužel cestu do další fáze uzavřela. Celkově jí patřila 43. příčka.

Hru obou Češek, kterým se podařilo během třídenní základní části postoupit do závěrečné fáze Lalla Aicha Q-school, nejlépe vyjadřují samy hráčky. Cestu k dělenému 19. místu popisuje Tereza Melecká: „Do prvního kola jsem šla plná očekávání, nicméně jsem měla zásadní problém s tempem puttu na greenech. Na tomto nedostatku jsem zapracovala a do zbývajících dvou dnů šla s pozitivním nastavením a vírou, že mohu stavět na solidní hře z týčka a ve hře do greenů. Ještě je stále na čem pracovat, nicméně jsem nesmírně šťastná, že jsem zbývající kola odehrála pod par a mohu zabojovat ve druhé části kvalifikace. Také je skvělé, že se podařilo postoupit Tereze Koželuhové, se kterou zabojujeme společně.“

Zmíněná česká profesionálka nejdříve lakonicky a se smajlíkem shrnuje: „Byla to jízda!“ A dál komentuje dělená třináctá Tereza Koželuhová všechna tři kola už podrobněji: „První kolo jsem šla +3, bohužel bez birdie. Setkala jsem se i s palmou, která mi sebrala míček, a tak přišel jediný double v turnaji. Druhé kolo jsem hrála fantastický golf, měla jsem pět birdie, hrála jsem skvělé rány do greenu. Třetí kolo jsem začala třemi birdie v řadě, z toho dvě byla z jednoho metru. První devítku jsem dohrála -3, ale pak přišla na pár jamkách menší krize, kdy jsem se musela zachraňovat. Naštěstí vždycky úspěšně. Poslední čtyři jamky jsem se opět vrátila do svého stabilního golfu, kolo jsem dokončila -2, takže celkově to v turnaji znamenalo skóre -3 a 13. místo.“

Připomeňme, že v pětikolovém kvalifikačním finále bude soutěžní pole 151 kvalifikovaných hráček rozděleno do dvou skupin, které budou první čtyři dny hrát střídavě na obou hřištích. Po cutu a redukci na 60 nejlepších se páté závěrečné kolo odehraje pouze na hřišti Al Maaden Golf Marrakech. Pět nejlepších hráček získá členství na LET 2024 kategorie 5c, což znamená, že budou mít přístup na většinu turnajů, hráčky na 6. až 25. místě se stanou členkami kategorie 8.

Konečné výsledky Rotana - Lalla Aicha Q School sledujte zde.

Konečné výsledky Samanah - Lalla Aicha Q School sledujte zde.

Výsledky závěrečného finálového turnaje můžete sledovat zde

Připravil: -vrk-
Foto: Tristan Jones / LET

Datum: Úterý 12. prosince 2023
Všechny články autora

Související články

Tři české profesionálky na Q-school v Maroku zabojuj ...
Tři české profesionálky na Q-school v Maroku zabojuj ...

09.12.2023 | Na Lalla Aicha Q-school v Maroku od 10. do 12.12. čeká české profesionálky Terezu Koželuhovou, Šideri Váňovou a Terezu Meleckou souboj se dvěma stovkami profesionálních i amatérských golfistek ze čtyřicítky zemí světa o postup do finálových bojů o členství na Ladies European Tour 2024.

Až 7 Češek na LET? Rozhodne Final Stage
Až 7 Češek na LET? Rozhodne Final Stage

16.12.2022 | Prestižní kvalifikační škola LET jde do finále. Známy už jsou jména všech hráček, které se utkají o dvacet plných karet na Ladies European Tour. Mezi nimi budou i čtyři Češky. Ve Španělsku poměří síly Tereza Koželuhová, Tereza Melecká, Šideri Váňová a Kristýna Napoleaová.

Q-School LET: Tři Češky se přiblížily postupu, ...
Q-School LET: Tři Češky se přiblížily postupu, ...

11.12.2021 | Tři české golfistky jsou před závěrečným kolem první fáze Q-School pro Ladies European Tour v postupové naději, zbývající dvě čeká v neděli dotahování kýžené 75. pozice. V nejlepším postavení je Tereza Melecká (+2) s náskokem osmi ran na postupovou hranici.

Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...
Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...

10.12.2021 | Předkvalifikace Q-School LET je v polovině a tři české hráčky jsou na pozicích, které by znamenaly v neděli odpoledne postup do finálové části. Nejblíže tomu je stále Tereza Melecká (E), na postupových místech jsou stále i Šideri Váňová (+4) a Tereza Koželuhová (+5).

České golfistky čeká náročný závěr roku
České golfistky čeká náročný závěr roku

21.11.2021 | Golfová sezóna v tuzemsku uléhá k zimnímu spánku, ale přední české golfistky mají stále napilno. Sedm hráček totiž čeká v závěru roku ostrá zkouška v podobě startu na kvalifikačních školách v Evropě i za mořem.

Finále Q-school bez českých hráček
Finále Q-school bez českých hráček

19.12.2023 | Tereza Koželuhová a Tereza Melecká zůstaly před branami 5. finálového kola Lalla Aicha Q-school v Maroku. Koželuhové se finálové kolo vzdalovalo už po 3. dni, Melecká byla ještě 5 jamek před koncem 4. kola mezi postupujícími. Českým profesionálkám skončil boj o členství na Ladies European Tour 2024.

Ladies European Tour ve Švýcarsku bude mít silnou ...
Ladies European Tour ve Švýcarsku bude mít silnou ...

14.09.2023 | Ladies European Tour (LET) se tento týden vydává do Švýcarska na turnaj VP Bank Swiss Ladies Open. Od pátku 15. do neděle 17. září jej hostí Golfpark Holzhäusern a za české barvy se na start postaví Tereza Koželuhová, Kristýna Napoleaová, Jana Melichová, Tereza Melecká a Sára Kousková.

Pro Kláru Davidson Spilkovou je La Sella Open ...
Pro Kláru Davidson Spilkovou je La Sella Open ...

19.07.2023 | Po chladném Londýně se české hráčky přesunuly do slunného Španělska. Pětici Češek doplnila také Tereza Koželuhová. Klára Davidson Spilková bude ladit formu před major turnajem ve Francii, který je na programu již příští týden.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde