Česká golfová federace

Aktuality

Kunětická Hora je připravena na Národní mistrovství ČR žáků a kadetů

Kunětická Hora je připravena na Národní mistrovství ČR žáků a kadetů

Tomáš Přikryl, Středa 12. července 2023

Přes obavy pesimistů je resort Kunětická Hora perfektně připraveným dějištěm Národního mistrovství ČR žáků a kadetů. Od pátku 14. července do neděle se zde utká 121 českých golfových nadějí o tituly v kategoriích žáci/žákyně a kadeti/kadetky.

Všichni účastníci Národního mistrovství ČR žáků a kadetů od začátku sezóny sledovali situaci na hřišti pod Kunětickou horou. Brzy na jaře se dostalo do problému s vodou a vlivem toho muselo být uzavřeno. Jednotlivé greeny bylo nutné po vyschnutí revitalizovat. Když Česká golfová federace potvrdila 21. června, že národní šampionát se bude hrát pod Kunětickou horou, mnozí rodiče nevěřili, že by resort zvládl v tak krátkém čase náročnou rekonstrukci všech jamkovišť.

„Nebyla to záviděníhodná situace, ale také obrovská výzva a měli jsme jasný termín 13. červenec 2023, do kdy to musíme zvládnout,“ říká manažer resortu Pavel Krejčík a doplňuje: „Celý management resortu, a i vedení ČGF, důvěřovalo našemu týmu pod vedením hlavního greenkeepera Mika Voigtse. To nám samozřejmě dodalo energii a zvládli jsme to za neuvěřitelných 53 dnů. Někteří nám říkali, že zavřeme resort na celou sezónu, někdo na tři měsíce. Počasí vůbec nebylo ideální, ale dostatek vody, správný technologický postup spolu s dobře vybraným osivem (pozn. Psineček Reptide a Pirhana) a pracovním nasazením celého týmu zafungovalo dokonale na 100 %. Kvalita povrchů je skvělá a hřiště září svěží zelení. Prosím, přijeďte se přesvědčit! Budete jednoduše překvapeni. Kuňka je prostě zpátky,“ s velkou energií sděluje Krejčík.

V oficiálním stanovisku hřiště zní, že greeny byly revitalizovány za využití speciálních postupů využívajících organickou výživu a používání biologických preparátů a půdních kondicionérů od firmy PURE a ČESKÝ TRÁVNÍK. Jednoznačně upřednostnilo biologické postupy před chemií. „Samozřejmě to bez určitého podílu chemie nejde, ale je jí tam minimálně a jen díky tomu jsme vše zvládli v tak krátkém čase,“ doplňuje situaci Voigts.

Pavel Krejčík reaguje: „Na jaře jsme spustili akci fee za 500 Kč, pokračujeme v ní, jen jsme jí dali nyní nové jméno – VYZKOUŠEJTE NOVÉ GRÝNY POD KUNĚTICKOU HOROU. Může ji jednou v roce využít každý hráč v ČR,“ a vrací se k národnímu mistrovství: „Jsme rádi, že první ostrý start hřiště připadne pro tak důležitý turnaj pro ty nejmladší hráče. Držíme jim palce a věříme, že si nové greeny zamilují.“

Na mladé golfové naděje čeká v rámci turnaje výzva, co se týče odpališť. Nejdelší hřiště 6656 m půjdou kadeti z černých, pro ostatní je jsou předepsána odpaliště modrá (kadetky), žlutá (žákyně), bílá (žáci) a nejkratší hřiště 5537 m půjdou ze žlutých žákyně. Díky tomu se ale mohou výsledky započítávat do světového amatérského žebříčku WAGR.

Turnaj se hraje na tři kola s cutem po druhém kole. Přihlášených je 121 hráčů a hráček ve čtyřech kategoriích podle ročníku narození: kadeti a kadetky - ročníky 2007 a 2008; žáci a žákyně - ročník 2009 a mladší. Z loňských vítězů letos uvidíme pouze Julii Oplatkovou, ovšem již o kategorii výše mezi kadetkami. Připomeňme ještě ostatní úřadující šampiony: žáci - Štěpán Plášek, kadeti - Matěj Mňahončák a kadetky - Kristina Lebová.

Ředitelem soutěže je Dalibor Procházka a hlavním rozhodčím Petr Rada. Národní mistrovství odstartují v pátek v 8:00 kadeti a žákyně.

Výsledky Národního mistrovství žáků a kadetů na Kunětické Hoře sledujte zde

Připravil: -vrk-

Datum: Středa 12. července 2023
Všechny články autora

Související články

Seniorům vládli zahraniční hráči, ženy uhlídaly ...
Seniorům vládli zahraniční hráči, ženy uhlídaly ...

10.08.2023 | Nebývalá zahraniční účast seniorského mezinárodního mistrovství v Karlových Varech se projevila u mužů také na stupních vítězů, kdy všechny tři medaile putují pryč z České republiky. Naopak ženy mezi sebe na stupně vítězů hráčky ze zahraničí nepustily.

Mezinárodní mistrovství ČR seniorů
Mezinárodní mistrovství ČR seniorů

07.08.2023 | Tradičně v Karlových Varech začíná v úterý 8. srpna třídenní mezinárodní šampionát České republiky amatérských golfistů seniorních kategorií a vstupuje tak do čtvrté dekády své historie. XXXI Czech International Senior Amateur Championship 2023 nabídne nebývale silnou zahraniční účast.

Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány – trofeje ...
Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány – trofeje ...

05.08.2023 | Mistrovské tituly ČR ve hře na rány zůstávají v roce 2023 doma. V dramatickém finiši přetlačil devatenáctiletý Filip Jakubčík z Golf Clubu Brno o šest let mladšího Louise Kleina z Albatrossu a o jedinou ránu obhájil loňský titul. Novou mistryní ČR je Veronika Kedroňová z Golf Clubu Olomouc.

Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány hlásí ...
Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány hlásí ...

31.07.2023 | Jeden z vrcholů domácí amatérské golfové sezony, CZECH INTERNATIONAL AMATEUR CHAMPIONSHIP 2023 presented by Raiffeisenbank, odstartuje již ve středu 2. srpna na mistrovském hřišti Prague Golf City Zbraslav. V sobotu 5. srpna pak budeme znát letošní amatérské mistry ve hře na rány.

Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány – týden ...
Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány – týden ...

17.07.2023 | Již jen týden zbývá do termínu 25. července do 12 hodin všem sportovně laděným amatérským golfistům a golfistkám, kdy vyprší lhůta pro přihlášky na Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány. Od středy do soboty 2.-5. srpna bude jeho dějištěm mistrovské hřiště Prague Golf City Zbraslav.

Czech International Match Play Championship 2023 ...
Czech International Match Play Championship 2023 ...

09.07.2023 | Mezinárodním mistrem jamkové hry se stala v Berouně Dominika Burdová, která ve finále porazila svoji soupeřku Terezu Zavřelovou na 16. jamce. Kategorii Amateurs ovládl Laurenz Kubin z Rakouska, když na 15. jamce skolil Jana Wdówku.

Šampiony Mezinárodního mistrovství ČR ve hře na ...
Šampiony Mezinárodního mistrovství ČR ve hře na ...

05.07.2023 | Dalším z vrcholů sezony berounského Royal Golf Clubu přichází ve dnech 6.-9. července s Mezinárodním mistrovstvím ČR ve hře na jamky. Od čtvrtka do neděle zde zabojuje o prvenství na mezinárodním šampionátu 126 českých hráčů a hráček a 15 účastníků ze zahraničí.

Českými dorosteneckými a juniorskými mistry jsou ...
Českými dorosteneckými a juniorskými mistry jsou ...

01.07.2023 | Czech International Junior Amateur Championship v Mladé Boleslavi přinesl napínavé boje o tituly. Jen v kategorii dorostenek uloupila českým hráčkám vítězství Katharina Schroll z Rakouska; ostatní mezinárodní tituly zůstávají doma. ...

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde