Česká golfová federace

Aktuality

Šampiony Mezinárodního mistrovství ČR ve hře na jamky budeme znát již tuto neděli

Šampiony Mezinárodního mistrovství ČR ve hře na jamky budeme znát již tuto neděli

Tomáš Přikryl, Středa 5. července 2023

Dalším z vrcholů sezony berounského Royal Golf Clubu přichází ve dnech 6.-9. července s Mezinárodním mistrovstvím ČR ve hře na jamky. Od čtvrtka do neděle zde zabojuje o prvenství na mezinárodním šampionátu 126 českých hráčů a hráček a 15 účastníků ze zahraničí.

Na čtyřdenní turnaj mohou hráči potrénovat už ve středu tréninkovým kolem, následně o tom, kdo pojede domů a kdo se vejde mezi 64 mužů a 32 žen do pavouků jamkových her, se rozhodne čtvrteční kvalifikací. V pátek a v sobotu jsou na programu hlavní vyřazovací kola a program Mezinárodního mistrovství ČR ve hře na jamky vyvrcholí v neděli 9. července dvěma finále a dvěma zápasy o třetí místo.

Podle regulí ČGF mohlo být do kvalifikace přijato max. 105 mužů a 51 žen s nejlepšími hendikepy, pro něž jsou nastaveny limity od HCP 7,0 pro muže a od HCP 11,0 pro ženy. S naplněností turnaje může být pořádající Česká golfová federace naprosto spokojena, protože do souboje o titul mezinárodního šampiona ve hře na jamky se rozhodlo přihlásit 96 hráčů v kategorii Amateurs, a 45 hráček v kategorii Ladies. V celkové soupisce figuruje také 15 cizinců.

Při hledání papírových favoritů mezi jmény ve startovním poli je třeba počítat např. s oběma obhájci loňských mezinárodních mistrovských titulů Laurou Petráňovou z Golf Clubu Black Bridge i Ondřejem Čmielem z Park Golf Clubu Ostrava. Aktuálně nejvýše postavený na žebříčku WAGR je z přihlášených Čechů Attila Pál, hned za ním figuruje čerstvý šampion Mezinárodního mistrovství juniorů David Tomi. Mezi přihlášenými ženami jsou na tom žebříčkově nejlépe Gabriela Roberta Vítů a Karolína Stará, na svém domácím hřišti se ale určitě bude chtít ukázat Miriam Barcalová.

Všem účastníkům Mezinárodního mistrovství ČR ve hře na jamky se nabízí skvělá příležitost zažít si na hřišti Royal Golf Clubu Beroun fantastickou kondici všech jamek, které zde před necelými dvěma týdny procházela elita ženského evropského golfu na turnaji LET Tipsport Czech Ladies Open.

Na hřiště s parem 72 vyrazí muži ve čtvrtek v 7:30 z bílých odpališť, ženy ve 12:20 z modrých odpališť.

Ředitelem soutěže je Dalibor Procházka, hlavním rozhodčím Petr Rada a rozhodčími Tomáš Vávra a Miroslav Zelený.

Výsledky Mezinárodního mistrovství ČR ve hře na jamky v Berouně sledujte zde

Připravil: -vrk-

Datum: Středa 5. července 2023
Všechny články autora

Související články

Seniorům vládli zahraniční hráči, ženy uhlídaly ...
Seniorům vládli zahraniční hráči, ženy uhlídaly ...

10.08.2023 | Nebývalá zahraniční účast seniorského mezinárodního mistrovství v Karlových Varech se projevila u mužů také na stupních vítězů, kdy všechny tři medaile putují pryč z České republiky. Naopak ženy mezi sebe na stupně vítězů hráčky ze zahraničí nepustily.

Mezinárodní mistrovství ČR seniorů
Mezinárodní mistrovství ČR seniorů

07.08.2023 | Tradičně v Karlových Varech začíná v úterý 8. srpna třídenní mezinárodní šampionát České republiky amatérských golfistů seniorních kategorií a vstupuje tak do čtvrté dekády své historie. XXXI Czech International Senior Amateur Championship 2023 nabídne nebývale silnou zahraniční účast.

Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány – trofeje ...
Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány – trofeje ...

05.08.2023 | Mistrovské tituly ČR ve hře na rány zůstávají v roce 2023 doma. V dramatickém finiši přetlačil devatenáctiletý Filip Jakubčík z Golf Clubu Brno o šest let mladšího Louise Kleina z Albatrossu a o jedinou ránu obhájil loňský titul. Novou mistryní ČR je Veronika Kedroňová z Golf Clubu Olomouc.

Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány hlásí ...
Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány hlásí ...

31.07.2023 | Jeden z vrcholů domácí amatérské golfové sezony, CZECH INTERNATIONAL AMATEUR CHAMPIONSHIP 2023 presented by Raiffeisenbank, odstartuje již ve středu 2. srpna na mistrovském hřišti Prague Golf City Zbraslav. V sobotu 5. srpna pak budeme znát letošní amatérské mistry ve hře na rány.

Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány – týden ...
Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány – týden ...

17.07.2023 | Již jen týden zbývá do termínu 25. července do 12 hodin všem sportovně laděným amatérským golfistům a golfistkám, kdy vyprší lhůta pro přihlášky na Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány. Od středy do soboty 2.-5. srpna bude jeho dějištěm mistrovské hřiště Prague Golf City Zbraslav.

Kunětická Hora je připravena na Národní mistrovství ...
Kunětická Hora je připravena na Národní mistrovství ...

12.07.2023 | Přes obavy pesimistů je resort Kunětická Hora perfektně připraveným dějištěm Národního mistrovství ČR žáků a kadetů. Od pátku 14. července do neděle se zde utká 121 českých golfových nadějí o tituly v kategoriích žáci/žákyně a kadeti/kadetky. ...

Czech International Match Play Championship 2023 ...
Czech International Match Play Championship 2023 ...

09.07.2023 | Mezinárodním mistrem jamkové hry se stala v Berouně Dominika Burdová, která ve finále porazila svoji soupeřku Terezu Zavřelovou na 16. jamce. Kategorii Amateurs ovládl Laurenz Kubin z Rakouska, když na 15. jamce skolil Jana Wdówku.

Českými dorosteneckými a juniorskými mistry jsou ...
Českými dorosteneckými a juniorskými mistry jsou ...

01.07.2023 | Czech International Junior Amateur Championship v Mladé Boleslavi přinesl napínavé boje o tituly. Jen v kategorii dorostenek uloupila českým hráčkám vítězství Katharina Schroll z Rakouska; ostatní mezinárodní tituly zůstávají doma. ...

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde