Česká golfová federace

Aktuality

Skvělý závěr Filipa Mrůzka, vítězem se stal Johannes Veerman

Skvělý závěr Filipa Mrůzka, vítězem se stal Johannes Veerman

Klára Kuchařová, Neděle 22. srpna 2021

Fantastický závěr si na D+D REAL Czech Masters připravil Filip Mrůzek. Ve finálovém kole zahrál 67 ran a vystoupal leaderbaordem až na konečné dělené dvanácté místo. Z prvního vítězství na European Tour se raduje Američan Johannes Veerman.

Po třetí v kariéře prošel český profesionál Filip Mrůzek cutem na D+D REAL Czech Masters na Albatrossu, dnes se však ujistil, že nebude na elitní hráče koukat z povzdáli. Na závěr turnaje si připravil skvělých 67 úderů (-5) a stoupal nadále leaderboardem. Nakonec se zastavil těsně za nejlepší desítkou a s výsledkem -8 se usadil na děleném dvanáctém místě.

O nejlepší umístění českého hráče na okruhu European Tour se 29letý Čech postaral díky zlepšujícím se výsledkům v prvních třech kolech. V těch Mrůzek zahrál 72, 71 a 70 ran, ale životní kolo za 67 ran si nechal na závěr turnaje.

"Asi to byl můj životní golfový den,“ přiznává Mrůzek. „Zahrál jsem už nižší skóre, ale pět ran pod par tady na tom hřišti, to už musí být hodně dobrý golf. Hřiště je těžké, dlouhé, zrádné pin pozice, ale pro mě to bylo úžasné kolo."

Nejlepší Čech v turnaji nezachyboval od čtvrté jamky třetího kola a fantastické finálové kolo obešel s pěti birdie a třinácti pary. Se třemi jamkami do konce byl Mrůzek ještě na celkovém výsledku -6 a v třetí desítce leaderboardu. Na obtížných jamkách 16 a 17 ještě zvládl přidat dvě birdie, která ho vynesla vzhůru a diváci viděli nejlepší český výsledek na European Tour na vlastní oči.

"Dneska to bylo kolo bez chyby. Měl jsem snad jen dvě záchrany do paru, ale z toho byl nejdelší putt tak metr třicet. Nezaváhal jsem ani u jediné rány, věděl jsem, co mám hrát, kam mám mířit, jak ránu tvarovat, měl jsem pod kontrolou vzdálenosti," kouká zpět na skvělé závěrečné kolo český profesionál, který vyinkasuje 14.560 eur.

První vítězství na European Tour si se skóre -15 vybojoval Američan Johannes Veerman, který zvládl smazat ztrátu dvou ran na leadera po třech kolech a nakonec sám o dvě rány zvítězil.

Devětadvacetiletý Američan zapisoval kola za 71, 66, 68 a 68 a došel si pro první výhru na nejvyšší evropské Tour. Cestu mu mohl zkomplikovat krajan Sean Crocker, který zahrál čtyři birdie v řadě na jamkách 9 až 12, pak ale zapsal dvě bogey a na posledních třech jamkách se na vítěze dotáhnout nezvládl. Dělil nakonec druhou příčku s Finem Tapio Pulkkanenem, který na vítěze také dlouho tlačil, ale v boji o titul na něj nestačil.

Na vrchol leaderboardu měla namířeno také hvězda turnaje, švédská legenda Henrik Stenson. Ten ale na posledních pěti jamkách nezvládl udržet tlak na vedoucí hráče a naopak ztratil dvě rány na osudové tříparové šestnáctce. Z turnaje si odváží dělené čtvrté místo na výsledku -12.

Dalším skvělým momentem pro český golf bylo ve finálovém kole eso Aleše Kořínka, které zahrál na tříparové třináctce. V závěru svého divokého turnaje hrál 74 úderů a se skóre +8 skončil na děleném 70. místě.

Konečné výsledky českých hráčů: T12. Filip Mrůzek -8 (72+71+70+67), T60. Ondřej Lieser +3 (68+75+73+75), T67. Matyáš Zapletal +7 (72+72+74+77), T70. Aleš Kořínek +8 (74+68+80+74)

Konečné výsledky 

FOTO Ladislav Adámek

Datum: Neděle 22. srpna 2021
Všechny články autora

Související články

Filip Mrůzek stoupá leaderboardem, Stenson ve ...
Filip Mrůzek stoupá leaderboardem, Stenson ve ...

21.08.2021 | Nejlépe si ze čtyř českých golfistů, kteří pokračují o víkendu na Czech Masters na Albatrossu, vede Filip Mrůzek. Po třetím kole drží s celkovým skóre -3 dělené 38. místo. Ve hře o konečné vítězství zůstává Henrik Stenson, ztrácející na vedoucího Tapia Pulkkanena dvě rány.

Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...
Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...

19.08.2021 | Hned na úvod Czech Masters na Albatrossu byl vidět skvělý golf a výborné výsledky českých golfistů potěšily spousty diváků. Nadšení vyvolával především flight, v kterém šli lídr Henrik Stenson (-5), Pádraig Harrington (-2) a také Ondřej Lieser (-4), který dělí třetí místo.

Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...
Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...

16.09.2021 | Báječný čtvrtek za sebou má český golf na evropských profesionálních sériích. Ondřej Lieser startuje na European Tour a dalším vydařeným prvním kolem (-4) začal na děleném 13. místě. Skvělý den prožily také Češky na LET Access Tour: Agáta Vahalová dělí druhé místo, cutem prošlo šest Češek.

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

Přijďte na skvělý golf a fandit českým hráčům
Přijďte na skvělý golf a fandit českým hráčům

18.08.2021 | Čtyři dny plné skvělých golfových ran, dramatických soubojů a hvězdných hráčů. To vše slibuje čtyřdenní program D+D REAL Czech Masters, který začíná ve čtvrtek ráno na Albatrossu. Především v úvodních dvou dnech bude také možnost sledovat, v jakém rozpoložení je česká špička.

Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...
Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...

17.08.2021 | Šestnáct českých golfistů se představí na turnaji D+D REAL Czech Masters, které startuje ve čtvrtek v Golf Resortu Albatross. Dvanáct profesionálů v čele s Ondřejem Lieserem doplní čtveřice amatérů včetně Matěje Bači, který obdržel kartu za svůj výkon na víkendovém Czech Open v Berouně.

Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge
Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge

02.07.2021 | Do víkendových kol turnaje Kaskáda Golf Challenge ze série Challenge Tour se probojovali tři Češi. Nejlépe si vede Stanislav Matuš na děleném pátém místě. Cutem prošli také Jan Cafourek a Šimon Zach. Ve vedení je Němec Marcel Schneider. ...

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...
Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...

22.07.2020 | Zatímco profesionální sezóna se teprve rozjíždí, amatéři se chystají na domácí vrchol sezóny. V čele českých hráčů a hráček ve světových žebříčcích jsou amatéři Sára Kousková a Jiří Zuska a profesionálové Klára Spilková s Ondřejem Lieserem. Jakub Janda je dokonce v čele evropského pořadí nadějí.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde