Česká golfová federace

Aktuality

Filip Mrůzek stoupá leaderboardem, Stenson ve hře o titul

Filip Mrůzek stoupá leaderboardem, Stenson ve hře o titul

Petr Halaburda, Sobota 21. srpna 2021

Nejlépe si ze čtyř českých golfistů, kteří pokračují o víkendu na Czech Masters na Albatrossu, vede Filip Mrůzek. Po třetím kole drží s celkovým skóre -3 dělené 38. místo. Ve hře o konečné vítězství zůstává Henrik Stenson, ztrácející na vedoucího Tapia Pulkkanena dvě rány.

V pátek hráče přibrzdil na D+D REAL Czech Masters prudký déšť, dnes zpozdila ranní start hustá mlha. Ne všichni hráči se s čekáním v klubovně dobře vyrovnali, z českých golfistů dopolední starty zvládl nejlépe Filip Mrůzek. Denní výsledek (-2) a celkové skóre -3 (72+71+70) ho posunulo na dělené 38. místo.

"Vstávali jsme už v pět dvacet, čekali jsme tady dvě a půl hodiny. Ale dal jsem si dvě kávy, a byl jsem připraven,“ nestěžoval si nejlepší Čech v leaderboardu a pochvaloval si, že mu vycházely rány do greenu. „Vyplatilo se být trpělivý. Často jsem marně puttoval do birdie, ale pak přišla série tří vydařených jamek,“ připomněl birdie na 13. až 15. jamce.

Dalším Čechům se tak nedařilo, i když Ondřej Lieser už byl na denním skóre -2, ale druhá devítka nebyla tak vydařená, a tak je na průběžném výsledku E (68+75+73) na 55. pozici.

Matyáš Zapletal na rovinu přiznal, že mu v závěru došly síly. "Musím přiznat, že na patnáctce jsem odpadl, byl jsem bez energie. Možná to bylo vstáváním v 5:00, pak dlouhé čekání na start, sečetlo se to…,“ vyprávěl upřímně loňský tuzemský amatérský šampión, který je aktuálně klasifikován s výsledkem +2 (72+72+74) na 65. příčce.

Ještě horší den prožil Aleš Kořínek: s denním výsledkem +8 si pohoršil na celkových +6 (74+68+80) a dělené 71. místo.

Do čela jde (-13) finský profesionál Tapio Pulkkanen, o dvě rány zpět jsou Američané Johannes Veerman a Sean Crocker i švédský favorit Henrik Stenson.

LEADERBOARD po 3. kole

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Sobota 21. srpna 2021
Všechny články autora

Související články

Skvělý závěr Filipa Mrůzka, vítězem se stal Johannes ...
Skvělý závěr Filipa Mrůzka, vítězem se stal Johannes ...

22.08.2021 | Fantastický závěr si na D+D REAL Czech Masters připravil Filip Mrůzek. Ve finálovém kole zahrál 67 ran a vystoupal leaderbaordem až na konečné dělené dvanácté místo. Z prvního vítězství na European Tour se raduje Američan Johannes Veerman. ...

Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...
Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...

19.08.2021 | Hned na úvod Czech Masters na Albatrossu byl vidět skvělý golf a výborné výsledky českých golfistů potěšily spousty diváků. Nadšení vyvolával především flight, v kterém šli lídr Henrik Stenson (-5), Pádraig Harrington (-2) a také Ondřej Lieser (-4), který dělí třetí místo.

Přijďte na skvělý golf a fandit českým hráčům
Přijďte na skvělý golf a fandit českým hráčům

18.08.2021 | Čtyři dny plné skvělých golfových ran, dramatických soubojů a hvězdných hráčů. To vše slibuje čtyřdenní program D+D REAL Czech Masters, který začíná ve čtvrtek ráno na Albatrossu. Především v úvodních dvou dnech bude také možnost sledovat, v jakém rozpoložení je česká špička.

Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...
Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...

17.08.2021 | Šestnáct českých golfistů se představí na turnaji D+D REAL Czech Masters, které startuje ve čtvrtek v Golf Resortu Albatross. Dvanáct profesionálů v čele s Ondřejem Lieserem doplní čtveřice amatérů včetně Matěje Bači, který obdržel kartu za svůj výkon na víkendovém Czech Open v Berouně.

Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge
Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge

02.07.2021 | Do víkendových kol turnaje Kaskáda Golf Challenge ze série Challenge Tour se probojovali tři Češi. Nejlépe si vede Stanislav Matuš na děleném pátém místě. Cutem prošli také Jan Cafourek a Šimon Zach. Ve vedení je Němec Marcel Schneider. ...

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...
Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...

22.07.2020 | Zatímco profesionální sezóna se teprve rozjíždí, amatéři se chystají na domácí vrchol sezóny. V čele českých hráčů a hráček ve světových žebříčcích jsou amatéři Sára Kousková a Jiří Zuska a profesionálové Klára Spilková s Ondřejem Lieserem. Jakub Janda je dokonce v čele evropského pořadí nadějí.

Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění
Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění

29.02.2020 | Nový systém ve světovém amatérském žebříčku WAGR způsobil výrazné změny, ale od té chvíle k velkým výkyvům nedošlo. Dlouhodobě nejlepší Klára Spilková a Ondřej Lieser i nadále vládnou českým profesionálům, v čele amatérů zůstávají Jiří Zuska a Tereza Melecká.

Melecká přebírá post nejlepší české amatérky na ...
Melecká přebírá post nejlepší české amatérky na ...

23.01.2020 | Nový systém světového amatérského žebříčku WAGR výrazně zamíchal s pořadím nejen českých hráčů a hráček. Nejvýraznější změnou je posun Terezy Melecké do čela českých amatérek, Jiří Zuska si post české jedničky s přehledem drží. Ondřej Lieser a Klára Spilková vládnou nadále mezi českými profesionály.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde