Česká golfová federace

Aktuality

Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge

Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge

Klára Kuchařová, Pátek 2. července 2021

Do víkendových kol turnaje Kaskáda Golf Challenge ze série Challenge Tour se probojovali tři Češi. Nejlépe si vede Stanislav Matuš na děleném pátém místě. Cutem prošli také Jan Cafourek a Šimon Zach. Ve vedení je Němec Marcel Schneider.

Nejlepším českým hráčem v turnaji Kaskáda Golf Challenge zůstává Stanislav Matuš. Ke včerejším 66 ranám přidal dnes 69 úderů se čtyřmi birdie a dvěma bogey. S celkovým skóre -7 dělí pátou příčku.

"Po dnešku jsem trochu rozpačitý," přiznává nejlepší Čech v turnaji. "Nejprve jsem hrál dobře, pak jsem nehrál dobře, pořád jsem útočil na birdie, ale nebyl jsem schopný nic dát. Puttů do tří metrů tam byla hromada a moc mi jich tam nespadlo. Po dohrání dvě pod beru, i když na hřišti jsem to viděl trochu jinak. Těch šancí jsem měl hodně."

Těsně za nejlepší dvacítku se posunul Jan Cafourek, který hrál skvělé úvodní kolo za 67, ale dnes se do červených čísel nedostal. Hrál v dnes dvě birdie a dvě bogey a podepisoval skórekartu s výsledkem v paru (71). Celkové skóre -4 mu vynáší dělenou 29. příčku před vstupem do finálových kol.

"Nehrál jsem špatně, ale putty tam nepadaly," odůvodňuje zhoršení Cafourek. "Nálada nebyla moc útočná, možná jsem trochu zbytečně bral pary a nebyl agresivní. Ale čeká mě víkend, to už jsem skoro zapomněl, co znamená. Ráno jsem si ale řekl, že mě cut nezajímá. Jediné, co mě zajímá, je karta na The Open, takže o to to bude o víkendu těžší. Věřím, že jsem si nejhorší kolo na turnaji už vybral, teď nemám co ztratit a budu hrát co nejlépe to půjde."

Po divokém prvním kole se do finále probojoval také Šimon Zach. První den mu v lepším výsledku bránily tři double bogey, ale i tak zvládl brněnskou osmnáctku na Kaskádě obejít v paru. Dnes se již vyvaroval chybám, a i když skóroval méně než ve čtvrtek, zahrál dvě rány pod par (69) a na výsledku -2 mu prozatím patří dělené 52. místo, což přesně stačí na cut (-2).

„Včera jsem ztratil tři míče, byly z toho tři dably,“ vysvětluje Zach. „Hru přerušili, když jsem byl na osmnáctce, a i když jsem měl dvě hodiny na to si ránu promyslet a znovu se rozehrát, poslal jsem ji do vody. Byl jsem z toho úplně vyřízený, takže jsem rád, že jsem se dal na dnešek dohromady. Dneska to bylo klidnější, ani bych neřekl že o moc lepší. Nespadlo mi tam tolik puttů, ale zase jsem nedělal ty chyby. Kdyby mi někdo před dvěma dny řekl, že tu budu po dvou kolech dvě pod, tak bych s tím byl v pohodě.“

Cutem do finálových kol prošli tři čeští hráči, o víkendu si už ale nezahraje zbytek českého pole: Filip Mrůzek +1 (75+68), Jakub Bareš +2 (68+76), Tomáš Beck +3 (70+75), Dominik Pavouček (AM) +3 (73+72), Stanislav Nestrašil (AM) +3 (73+72), Ondřej Lieser +3 (74+71), Gordan Brixi +4 (72+74), David Jízdný (AM) +6 (73+77), Jiří Vik +7 (79+72), Matyáš Zapletal +14 (78+78).

Ve vedení je po dvou vyrovnaných kolech Němec Marcel Schneider na skóre -12 (65+65), ale pouhou ránu za ním je jeho krajan Marcel Siem (67+64).

LEADERBOARD

Startovní listina – 3. den

FOTO Ladislav Adámek

Datum: Pátek 2. července 2021
Všechny články autora

Související články

Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...
Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...

19.08.2021 | Hned na úvod Czech Masters na Albatrossu byl vidět skvělý golf a výborné výsledky českých golfistů potěšily spousty diváků. Nadšení vyvolával především flight, v kterém šli lídr Henrik Stenson (-5), Pádraig Harrington (-2) a také Ondřej Lieser (-4), který dělí třetí místo.

Přijďte na skvělý golf a fandit českým hráčům
Přijďte na skvělý golf a fandit českým hráčům

18.08.2021 | Čtyři dny plné skvělých golfových ran, dramatických soubojů a hvězdných hráčů. To vše slibuje čtyřdenní program D+D REAL Czech Masters, který začíná ve čtvrtek ráno na Albatrossu. Především v úvodních dvou dnech bude také možnost sledovat, v jakém rozpoložení je česká špička.

Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...
Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...

17.08.2021 | Šestnáct českých golfistů se představí na turnaji D+D REAL Czech Masters, které startuje ve čtvrtek v Golf Resortu Albatross. Dvanáct profesionálů v čele s Ondřejem Lieserem doplní čtveřice amatérů včetně Matěje Bači, který obdržel kartu za svůj výkon na víkendovém Czech Open v Berouně.

První kolo se na Kaskádě kvůli počasí nedohrálo, ...
První kolo se na Kaskádě kvůli počasí nedohrálo, ...

01.07.2021 | Také na Kaskádě ovlivnilo počasí průběh prvního kola, které se kvůli přerušení nestihlo dohrát. Výborně si ale vedl Stanislav Matuš (-5), v TOP 20 jsou z Čechů také Jan Cafourek (-4) a Jakub Bareš (-3). ...

Lieser i Matuš mají ke cutu daleko, na Pro Golf ...
Lieser i Matuš mají ke cutu daleko, na Pro Golf ...

29.04.2021 | Na třech turnajích třech různých sérií dnes bojovalo dvanáct českých golfistů. Ondřej Lieser (+1) je na European Tour po prvním kole cutu vzdálen tři rány, Stanislav Matuš (+5) na Challenge Tour zaostává za postupem o pět úderů. Výborný den prožil Jakub Bareš (-6), na Pro Golf Tour dělí osmé místo.

Devět Čechů prošlo na Pro Golf Tour cutem, čtyři ...
Devět Čechů prošlo na Pro Golf Tour cutem, čtyři ...

29.08.2020 | Na západočeských hřištích v Sokolově a na Kynžvartu se dnes dohrálo druhé kolo turnaje ALTEPRO Trophy by EXTEC 2020. Cutem prošlo celkem devět Čechů, čtyři jsou v TOP 10 v čele s pátým Jakubem Barešem se skóre -3.

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...
Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...

22.07.2020 | Zatímco profesionální sezóna se teprve rozjíždí, amatéři se chystají na domácí vrchol sezóny. V čele českých hráčů a hráček ve světových žebříčcích jsou amatéři Sára Kousková a Jiří Zuska a profesionálové Klára Spilková s Ondřejem Lieserem. Jakub Janda je dokonce v čele evropského pořadí nadějí.

Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění
Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění

29.02.2020 | Nový systém ve světovém amatérském žebříčku WAGR způsobil výrazné změny, ale od té chvíle k velkým výkyvům nedošlo. Dlouhodobě nejlepší Klára Spilková a Ondřej Lieser i nadále vládnou českým profesionálům, v čele amatérů zůstávají Jiří Zuska a Tereza Melecká.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde