Česká golfová federace

Aktuality

Na Kunětické Hoře startuje mezinárodní šampionát na rány

Na Kunětické Hoře startuje mezinárodní šampionát na rány

Petr Halaburda, Úterý 3. srpna 2021

Na startovní listině 156 hráčů a hráček ze čtrnácti zemí, v ženské kategorii jen hráčky s plusovým hendikepem. Skvělé čtyřdenní představení slibuje Mezinárodní mistrovství České republiky ve hře na rány, které začíná ve středu 4. srpna ráno na Kunětické Hoře.

Mezinárodní šampionát na rány je každoročním vrcholem sezóny pro domácí amatéry. Kvalita soutěže rok od roku stoupá a seznam startujících na východočeském hřišti to jen potvrdil. Chcete hrát ženskou soutěž? Ani hendikep +0,9 nestačil po uzávěrce přihlášek k zařazení do startovní listiny pro 51 hráček. A mužů s hendikepem 0 a lepším bylo mezi 105člennou skupinou rovných 90!

Kde hledat favority? Přestože startuje řada zahraničních hráčů a hráček, největšími aspiranty na titul budou tuzemští reprezentanti, především golfisté a golfistky, kteří hrají nebo se už nově chystají hrát univerzitní soutěže v USA.

V ženské soutěži budou chybět Sára KouskováTerezou Meleckou, které se už připravují na kvalifikaci LPGA. V mužské soutěži bude chybět další studující za oceánem Jiří Zuska.

Mezi muži by se nejen díky nejlepším hendikepům měli v horní patrech leaderboardu pohybovat Filipové Jakubčík a Ráža, kteří potvrzovali výbornou aktuální formu ve svých posledních zahraničních startech. Šlapat na záda jim budou reprezentační kolegové i několik hráčů ze zahraničí. Vítěz z loňského roku na Karlštejně Matyáš Zapletal už hraje mezi profesionály.

V ženské soutěži přijede obhajovat loňská šampiónka Denisa Vodičková, čerstvě ověnčená bronzem z European Young Masters a následnou nominací na juniorský Solheim Cup. Letos sice vyhrála šampionát kadetek, ale kvůli reprezentačním povinnostem a oddychu vynechala dorostenecký šampionát a její forma by mohla gradovat právě v nejbližších dnech.

Ale výtečná forma se drží i zkušené Jany Melichové, která to prokázala na dvou evropských šampionátech. Hodně vysoko lze čekat i další Češky včetně Gabriely Roberty Vítů, která o víkendu přivezla hodně ceněný titul mezinárodní šampiónky Rakouska.

Ve středu a ve čtvrtek hraje celé startovní pole, do druhé poloviny soutěže postoupí po cutu jen 48 mužů a 24 žen plus všichni hráči a hráčky na dělených výsledcích.

Startovní listina
Stránky šampionátu

FOTO (MMČR 2020) Zdeněk Sluka

Datum: Úterý 3. srpna 2021
Všechny články autora

Související články

Tituly na MMČR seniorů obhájili Martina Fulínová ...
Tituly na MMČR seniorů obhájili Martina Fulínová ...

12.08.2021 | Také poslední den MMČR seniorů přinesl skvělý golf. Ženskou šampiónkou se v napínavém boji stala obhájkyně titulu Martina Fulínová, formou start-cíl titul obhájil Andrew Bruce z Lucemburska. V kategorii Master seniorů dominovali cizinci. ...

Finále MMČR seniorů slibuje napínavé boje o medaile
Finále MMČR seniorů slibuje napínavé boje o medaile

11.08.2021 | V mezinárodním boji o stupně vítězů vstoupí do závěrečného kola MMČR seniorů obhájce titulu Andrew Bruce z Nizozemska s náskokem tří ran. Mezi ženami se očekává ještě větší boj o titul, Martina Fulínová dělí první místo s Němkou Chris Utermarck. ...

Obhájci titulu na předních pozicích po prvním ...
Obhájci titulu na předních pozicích po prvním ...

10.08.2021 | Velmi dobře do MM ČR seniorů v Karlových Varech vstoupila Martina Fulínová, která obhajuje titul z minulého ročníku. V mužské kategorii jsou na předních místech zahraniční hráči, vedení s náskokem pěti ran se ujal obhájce titulu Andrew Bruce z Lucemburska.

Šampionát na rány jde do finále: v čele Ryšková ...
Šampionát na rány jde do finále: v čele Ryšková ...

06.08.2021 | V čele Czech International Amateur Championship by Raiffeisenbank je i po třetím kole Hana Ryšková. V kategorii mužů došlo na špičce leaderboardu znovu ke změně. Do finálového kola půjdou z pozice lídrů Dominik Pavouček a Matěj Bača. Šampionát vyvrcholí v sobotu brzy odpoledne.

Do čela šampionátu na rány jdou Ryšková a Ital ...
Do čela šampionátu na rány jdou Ryšková a Ital ...

04.08.2021 | Takřka dokonalé golfové počasí provázelo úvodní den MM ČR ve hře na rány na Kunětické Hoře. I proto byly k vidění skvělé výkony a nízké výsledky – čtrnáct hráčů a deset hráček ze 156 startujících zapisovalo skóre pod par hřiště...

MM ČR na jamky: Druhý hrací den určil všechny ...
MM ČR na jamky: Druhý hrací den určil všechny ...

24.08.2020 | Druhý den Mezinárodního mistrovství ČR ve hře na jamky v Golf Resortu Panorama i přes ranní mlhu určil podle plánu všechny semifinalisty v kategoriích žen i mužů.

MM ČR, finále: Mistrovské tituly zůstaly doma ...
MM ČR, finále: Mistrovské tituly zůstaly doma ...

08.08.2020 | Tituly šampiónů ve hře na rány pro rok 2020 zůstaly doma! Souboje s kvalitními zahraničními hráči ovládli Matyáš Zapletal a Denisa Vodičková. Ze šesti medailových pozic v Golf Resortu Karlštejn pět obsadili čeští reprezentanti, mimo stupně vítězů skončila i světová jednička Pauline Roussin-Bouchard.

MM ČR, 3. kolo: Finále slibuje velké drama v obou ...
MM ČR, 3. kolo: Finále slibuje velké drama v obou ...

07.08.2020 | Mezinárodní mistrovství ČR spěje do velkého a dramatického finále. Po třetím kole jsou v obou kategoriích na vedoucích pozicích vždy dva hráči resp. hráčky na skóre -10, pozadu nejsou ani další. Dobrou zprávou pro české barvy je, že ve hře o mistrovské tituly zůstávají také domácí reprezentanti.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde