Česká golfová federace

Aktuality

Do čela šampionátu na rány jdou Ryšková a Ital Ponzano

Do čela šampionátu na rány jdou Ryšková a Ital Ponzano

Petr Halaburda, Středa 4. srpna 2021

Takřka dokonalé golfové počasí provázelo úvodní den MM ČR ve hře na rány na Kunětické Hoře. I proto byly k vidění skvělé výkony a nízké výsledky – čtrnáct hráčů a deset hráček ze 156 startujících zapisovalo skóre pod par hřiště...

Dopolední program, v němž startovalo prvních 78 mužů, sice provázel mírný déšť, ale hru nijak výrazně neovlivňoval. Do turnaje se zapojil maximální počet 156 hráčů včetně dvou náhradníků, kteří na svou šanci čekali na místě. A golfisté předváděli výborné výkony. Na pořadí v TOP 5 po prvním kole bylo nutné hrát výsledek pod 70 ran.

To se podařilo nejlépe italskému mladíkovi Filippovi Ponzanovi (68) a po prvním kole předskočil všechny tuzemské favority. Na další příčkách už figurují dobře známá jména – Filip Jakubčík a Vítek Novák, méně očekávaně i dva místní hráči Jaroslav Bareš a Jakub Hejlek (všichni 69 ran).  

Jenže i na dalších místech je pořadí velmi vyrovnané a do bojů o pódium i titul se může zapojit celá plejáda především českých, ale i několik zahraničních hráčů. Předpokládaná hranice cutu pro 48 hráčů a všechny dělené výsledky se po prvním kole zastavila na 75 ranách (+3).

V ženské soutěži bude čtvrteční boj o 24 finálových míst ještě dramatičtější, neboť aktuálně na postup stačí maximálně výsledek +2 (74), na kterém je čtrnáct českých a deset zahraničních hráček!

Nejlépe odstartovala zkušená Hana Ryšková (67) a zapisovala nejlepší individuální výsledek dne. Jen o ránu zpět je Němka Katharina Anglett (68) a tři Češky – Denisa Vodičková, Michaela Marková a Jana Melichová (všechny 69).

Ředitel šampionátu a hlavní rozhodčí Luboš Klikar byl rád, že do turnaje vstoupil plný počet 156 hráčů a že se úvodní kolo odehrálo přesně podle časového rozpisu. „Musím hráčům poděkovat za velmi dobré a plynulé tempo hry i spoustu skvělých výkonů. Jsem rád, že se do bojů o nejvyšší příčky přihlásila i řada zahraničních hráčů a hráček. Velmi dobře si dnes vedli také náhradníci,“ komentoval Klikar.

Dva hráči už nebudou ve čtvrtek v šampionátu pokračovat. „Vojta Pavelka bohužel na jedné jamce podepsal nižší skóre, než hrál. Sám nám to přišel oznámit a musel být diskvalifikován. Filip Lanč odstoupil po devíti jamkách kvůli zraněnému zápěstí,“ vysvětlil technický ředitel ČGF.

LEADERBOARD
Stránky šampionátu

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Středa 4. srpna 2021
Všechny články autora

Související články

Ohlédnutí Filipa Jakubčíka za WATC
Ohlédnutí Filipa Jakubčíka za WATC

31.10.2023 | Na amatérském mistrovství světa družstev mužů v Abú Dhabí byl Filip Jakubčík nejlepším hráčem našeho tříčlenného týmu. V silné konkurenci obsadil osmé místo, chvíli figuroval na dělené první pozici. On sám říká: „Mám z toho radost, je to úžasný pocit.

Úspěšná sezóna Filipa Jakubčíka přinesla výrazné ...
Úspěšná sezóna Filipa Jakubčíka přinesla výrazné ...

23.12.2021 | Před dvěma lety byl ohodnocen nejlepším hráčem do 16 let, letos si osmnáctiletý amatér Filip Jakubčík převzal již nejprestižnější ocenění Golfista roku ČGF. V této sezóně dominoval na tuzemských i zahraničních turnajích, nejlepší vzpomínky má však na týmové akce.

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Tituly na MMČR seniorů obhájili Martina Fulínová ...
Tituly na MMČR seniorů obhájili Martina Fulínová ...

12.08.2021 | Také poslední den MMČR seniorů přinesl skvělý golf. Ženskou šampiónkou se v napínavém boji stala obhájkyně titulu Martina Fulínová, formou start-cíl titul obhájil Andrew Bruce z Lucemburska. V kategorii Master seniorů dominovali cizinci. ...

Finále MMČR seniorů slibuje napínavé boje o medaile
Finále MMČR seniorů slibuje napínavé boje o medaile

11.08.2021 | V mezinárodním boji o stupně vítězů vstoupí do závěrečného kola MMČR seniorů obhájce titulu Andrew Bruce z Nizozemska s náskokem tří ran. Mezi ženami se očekává ještě větší boj o titul, Martina Fulínová dělí první místo s Němkou Chris Utermarck. ...

Obhájci titulu na předních pozicích po prvním ...
Obhájci titulu na předních pozicích po prvním ...

10.08.2021 | Velmi dobře do MM ČR seniorů v Karlových Varech vstoupila Martina Fulínová, která obhajuje titul z minulého ročníku. V mužské kategorii jsou na předních místech zahraniční hráči, vedení s náskokem pěti ran se ujal obhájce titulu Andrew Bruce z Lucemburska.

Šampionát na rány jde do finále: v čele Ryšková ...
Šampionát na rány jde do finále: v čele Ryšková ...

06.08.2021 | V čele Czech International Amateur Championship by Raiffeisenbank je i po třetím kole Hana Ryšková. V kategorii mužů došlo na špičce leaderboardu znovu ke změně. Do finálového kola půjdou z pozice lídrů Dominik Pavouček a Matěj Bača. Šampionát vyvrcholí v sobotu brzy odpoledne.

V polovině šampionátu na rány jsou v čele Ryšková ...
V polovině šampionátu na rány jsou v čele Ryšková ...

05.08.2021 | V polovině Mezinárodního mistrovství České republiky ve hře na rány jsou v čele domácí reprezentanti. Ženské kategorii dál vládne s náskokem tří ran Hana Ryšková (-5), na stejném výsledku je také mužský lídr Filip Jakubčík. Cutem prošlo 49 mužů a 25 žen.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde