Česká golfová federace

Aktuality

MM ČR, 3. kolo: Finále slibuje velké drama v obou kategoriích

MM ČR, 3. kolo: Finále slibuje velké drama v obou kategoriích

Petr Halaburda, Pátek 7. srpna 2020

Mezinárodní mistrovství ČR spěje do velkého a dramatického finále. Po třetím kole jsou v obou kategoriích na vedoucích pozicích vždy dva hráči resp. hráčky na skóre -10, pozadu nejsou ani další. Dobrou zprávou pro české barvy je, že ve hře o mistrovské tituly zůstávají také domácí reprezentanti.

Golf Resortu Karlštejn se schyluje k pořádně dramatickému vyvrcholení. Mezi ženami se už dnes přelévalo vedení mezi třemi hráčkami - Kristýna Frýdlová čtvrteční výsledek (63) nezopakovala a o vedení přišla už na 14. jamce, po které s ní srovnaly na výsledku -9 krok i francouzská favoritka Pauline Roussin-Bouchard a ve výtečně pohodě hrající patnáctiletá Denisa Vodičková, která na druhé devítce zapisovala pět birdie v řadě a o samostatné vedení se připravila až po bogey na osmnácté jamce.

Frýdlové se nedařilo především v první polovině hřiště, ale ani na té druhé nenapodobila výkon z předchozího dne a před sobotním finále ztrácí ránu na své soupeřky, s nimiž půjde opět ve stejném flightu. „Už jsem s Paulinou hrávala v soutěžích, když ještě světovou jedničkou nebyla, takže dnešní výkon určitě nebyl dán nervozitou, s kým hraju. Mám zítra co vylepšovat,“ svěřovala se Frýdlová.

Francouzka na druhé devítce několikrát neproměnila nadějné birdie-pokusy, je na skóre (-10) a v sobotu bude muset vytáhnout to nejlepší ze své hry, aby své konkurentky Vodičkovou (-10) a Frýdlovou (-9) setřásla a splnila svůj plán na zisk titulu, s kterým do Česka dorazila.

Všechny ale ještě budou muset sledovat další pronásledovatelky, především pak obě Terezy – Koželuhovou (-6) a Meleckou (-7), která dnes hrála 66 ran. A to také díky málokdy vítanému vzepětí v „údolí smrti“, tedy na jamkách č. 4 až 6 (birdie-eagle-birdie). „Eagle na pětce? Devítkou jsem dostala míč metr od jamky, kam vzápětí odroloval,“ popisovala Melecká nevídaný zápis do skórkarty.

V mužské kategorii se soupeři pečlivě hlídali a na závěr se tak dá očekávat pořádně napínavý mezinárodní souboj o titul, do kterého jsou zamíchání dva spoluvedoucí Matyáš Zapletal a Thomas Georg Schmidt (oba-10), mírně zaostávají Francouz Julien-Alexandre Sale a Petr Janík (oba -9), útočit zezadu bude nyní pátý obhájce Leon Breimer (-8), kterému patřil spolu s Meleckou výkon dne (66 ran).

Finálové kolo startuje v 8:00 a stejně jako dnes čeká na všechny finalisty pořádná výheň, předpověď odkazuje na jasné počasí a 30°Celsia. Nejlepší ženský flight vyrazí na hřiště v 9:20, mužský v 10:10.

Výsledky po 3. kole MUŽI
Výsledky po 3. kole ŽENY
Startovní listina 4. kola

 FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Pátek 7. srpna 2020
Všechny články autora

Související články

Tituly na MMČR seniorů obhájili Martina Fulínová ...
Tituly na MMČR seniorů obhájili Martina Fulínová ...

12.08.2021 | Také poslední den MMČR seniorů přinesl skvělý golf. Ženskou šampiónkou se v napínavém boji stala obhájkyně titulu Martina Fulínová, formou start-cíl titul obhájil Andrew Bruce z Lucemburska. V kategorii Master seniorů dominovali cizinci. ...

Finále MMČR seniorů slibuje napínavé boje o medaile
Finále MMČR seniorů slibuje napínavé boje o medaile

11.08.2021 | V mezinárodním boji o stupně vítězů vstoupí do závěrečného kola MMČR seniorů obhájce titulu Andrew Bruce z Nizozemska s náskokem tří ran. Mezi ženami se očekává ještě větší boj o titul, Martina Fulínová dělí první místo s Němkou Chris Utermarck. ...

Obhájci titulu na předních pozicích po prvním ...
Obhájci titulu na předních pozicích po prvním ...

10.08.2021 | Velmi dobře do MM ČR seniorů v Karlových Varech vstoupila Martina Fulínová, která obhajuje titul z minulého ročníku. V mužské kategorii jsou na předních místech zahraniční hráči, vedení s náskokem pěti ran se ujal obhájce titulu Andrew Bruce z Lucemburska.

Šampionát na rány jde do finále: v čele Ryšková ...
Šampionát na rány jde do finále: v čele Ryšková ...

06.08.2021 | V čele Czech International Amateur Championship by Raiffeisenbank je i po třetím kole Hana Ryšková. V kategorii mužů došlo na špičce leaderboardu znovu ke změně. Do finálového kola půjdou z pozice lídrů Dominik Pavouček a Matěj Bača. Šampionát vyvrcholí v sobotu brzy odpoledne.

Do čela šampionátu na rány jdou Ryšková a Ital ...
Do čela šampionátu na rány jdou Ryšková a Ital ...

04.08.2021 | Takřka dokonalé golfové počasí provázelo úvodní den MM ČR ve hře na rány na Kunětické Hoře. I proto byly k vidění skvělé výkony a nízké výsledky – čtrnáct hráčů a deset hráček ze 156 startujících zapisovalo skóre pod par hřiště...

Na Kunětické Hoře startuje mezinárodní šampionát ...
Na Kunětické Hoře startuje mezinárodní šampionát ...

03.08.2021 | Na startovní listině 156 hráčů a hráček ze čtrnácti zemí, v ženské kategorii jen hráčky s plusovým hendikepem. Skvělé čtyřdenní představení slibuje Mezinárodní mistrovství České republiky ve hře na rány, které začíná ve středu 4. srpna ráno na Kunětické Hoře.

MM ČR na jamky: Druhý hrací den určil všechny ...
MM ČR na jamky: Druhý hrací den určil všechny ...

24.08.2020 | Druhý den Mezinárodního mistrovství ČR ve hře na jamky v Golf Resortu Panorama i přes ranní mlhu určil podle plánu všechny semifinalisty v kategoriích žen i mužů.

MM ČR, finále: Mistrovské tituly zůstaly doma ...
MM ČR, finále: Mistrovské tituly zůstaly doma ...

08.08.2020 | Tituly šampiónů ve hře na rány pro rok 2020 zůstaly doma! Souboje s kvalitními zahraničními hráči ovládli Matyáš Zapletal a Denisa Vodičková. Ze šesti medailových pozic v Golf Resortu Karlštejn pět obsadili čeští reprezentanti, mimo stupně vítězů skončila i světová jednička Pauline Roussin-Bouchard.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde