Česká golfová federace

Aktuality

ME družstev: Muži i dorostenci si postup do osmičky zkomplikovali

ME družstev: Muži i dorostenci si postup do osmičky zkomplikovali

Petr Halaburda, Úterý 9. července 2019

Pořádně tvrdý boj čeká ve středečním druhém kole české týmy mužů i chlapců, pokud se chtějí na svých evropských šampionátech probít do elitní skupiny pro osm nejlepších. Muži jsou po prvním kole vzdáleni TOP 8 devět ran, dorostenci ztrácejí ještě o ránu více.

Herní systém
Všechny evropské šampionáty družstev se hrají obdobným způsobem: První a druhé kolo na rány určí následné rozdělení do skupin, v kterých se bude hrát v jamkové hře o konečná umístění na 1.-8. a 9.-16. místě, v ženských kategoriích také o další příčky. V každém ze dvou kol hraných na rány se do týmového výsledku počítá vždy pět nejlepších výsledků.

ME muži, Švédsko
Z mužského týmu dnes dokázal odehrát švédské hřiště Golf Clubu Ljunghusen v paru (72) pouze Jiří Zuska a je aktuálně na 30. místě průběžného pořadí jednotlivců, jen o ránu hůře hrál benjamínek týmu Kryštof Strýček (73), naopak škrtal se nejhorší výsledek Šimona Zacha (80), pro kterého to je poslední amatérský start v kariéře před plánovým přestupem k profesionálům.

Na 15. místě ztrácejí Češi (377 ran) po úvodním dnu devět ran na vysněné osmé místo, na kterém je aktuálně Rakousko (368). V čele je Irsko (351).

"Co říci k dnešnímu kolu českého týmu? Byly v něm skvělé momenty. Fantastické údery. Na vynikajícím hřišti a za hodně větrných podmínek. Bohužel jsme viděli i několik chyb našich hráčů. Všichni se však těší na zítřek a na příležitost je napravit. Tým pořád má šanci na umístění v TOP 8, pořád je oč hrát," okomentoval úvodní den trenér českého týmu David Carter.

Výsledky 1. kola

ME chlapců do 18 let, Francie
Linksový typ hřiště hráče potrápil, nejlépe si v resortu Golf de Chantily s parem 71 vedl na úvod Filip Jakubčík (73), škrtal se výsledek Filipa Ráži (80). Po prvním dnu tak mají ke svému cíli - což je stejně jako před rokem finálová skupina o medaile - z 13. místa (383) rovných deset ran.

Kapitán týmu Svatopluk Býma potvrdil, že hřiště dnes hráčům ukázalo své skutečné parametry. „Greeny zrychlily, míče se na nich složitěji zastavují, hodně dobíhají kdekoliv na hřišti. Trochu jsme nyní během večerní porady upravili strategii na zítřek, každý z hráčů si k tomu řekl své, v týmu vládne nadále bojová nálada. Dotáhnout se na osmé místo rozhodně není vyloučeno, porveme se o to,“ uvedl z dějiště šéf týmu, který považuje za výhodu, že čeští hráči v druhém kole startují po boku Němců, kterým se na turnaji daří.

Na osmém místě jsou aktuálně Irové (373), v čele je Německo (352).

Výsledky 1. kola

FOTO ega-golf.ch

Datum: Úterý 9. července 2019
Všechny články autora

Související články

Zach s Lieserem začali nadějně, skvělé kolo Ráži ...
Zach s Lieserem začali nadějně, skvělé kolo Ráži ...

24.06.2021 | Skvělé kolo má za sebou Filip Ráža na ME ve Francii – zapisoval 66 ran a přiblížil se hranici cutu, na stejném celkovém výsledku (even par) je také Jiří Zuska. Slibný vstup do BMW International Open v Mnichově zaznamenali Šimon Zach (-2) a Ondřej Lieser (-1).

Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...
Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...

24.07.2019 | V polovině sezóny a s několika mezinárodními šampionáty za námi jsme také mohli zaznamenat některé změny v postavení českých hráčů na světových žebříčcích. Ti nejlepší však zůstávají stejní: Klára Spilková, Ondřej Lieser, Sára Kousková a Jiří Zuska.

ME družstev: Česko-islandský souboj dorostenci ...
ME družstev: Česko-islandský souboj dorostenci ...

11.07.2019 | Pouze z poloviny skončily úspěchem česko-islandské souboje na úvod play-off mistrovství Evropy družstev. Chlapecký tým vyhrál 4:1 a bude hrát o pořadí na 9.-12. místě, muže po porážce (1:4) čekají záchranářské boje o udržení v nejvyšší evropské divizi.

Start americké univerzitní sezóny se blíží
Start americké univerzitní sezóny se blíží

19.01.2022 | Přes dvacet českých hráčů a hráček aktuálně studuje a hraje soutěžní golf na amerických univerzitách. Jarní sezóna tamních soutěží se již blíží. Většina týmů zahájila přípravu a na první turnaje bude vyrážet začátkem příštího měsíce.

Na ME prošel cutem pouze Zuska, na evropských ...
Na ME prošel cutem pouze Zuska, na evropských ...

25.06.2021 | Na individuálním mistrovství Evropy mužů prošel cutem do finálového kola ze čtveřice českých hráčů pouze Jiří Zuska (-2). Finálový víkend si nezahraje ani jeden ze tří českých golfistů startujících na European Tour a Challenge Tour.

Mužské ME, 1. kolo: vydařený vstup Zusky, Rážu ...
Mužské ME, 1. kolo: vydařený vstup Zusky, Rážu ...

23.06.2021 | Rozdílné pocity mají po dohrání úvodního kola čeští golfisté na individuálním mistrovství Evropy ve Francii. Nejlépe za úspěšným výsledkem vykročil Jiří Zuska (-3), který se drží na děleném 20. místě.

Evropský šampionát jednotlivců startuje ve Francii ...
Evropský šampionát jednotlivců startuje ve Francii ...

23.06.2021 | Se čtyřmi českými hráči na startovní listině startuje dnes ve Francii mužské individuální mistrovství Evropy. Navázat na někdejší největší český úspěch v podobě bronzové medaile Šimona Zacha bude chtít kvarteto Jiří Zuska, Filip Ráža, Petr Hrubý a Václav Tichý.

Na závěr španělského kempu bere Mrůzek počtvrté ...
Na závěr španělského kempu bere Mrůzek počtvrté ...

09.03.2021 | I při svém posledním startu během zimního španělského kempu skončil Filip Mrůzek v desítce nejlepších, na turnaji série Toro Tour obsadil šesté místo. V turnaji startovali také Filip Ráža (16.), Šimon Zach, David Tomi (oba 25. místo) a Kryštof Strýček (45.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde