Česká golfová federace

Aktuality

Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích zůstávají stejná

Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích zůstávají stejná

Klára Kuchařová, Středa 24. července 2019

V polovině sezóny a s několika mezinárodními šampionáty za námi jsme také mohli zaznamenat některé změny v postavení českých hráčů na světových žebříčcích. Ti nejlepší však zůstávají stejní: Klára Spilková, Ondřej Lieser, Sára Kousková a Jiří Zuska.

Rolex Women’s Ranking

I přes třítýdenní golfovou pauzu zůstává nejlepší českou profesionálkou Klára Spilková (334.), která by se v polovině srpna měla vrátit na okruh LPGA a pravidelně se účastnit na turnajích nejvyšší světové tour.

Druhou nejlepší Češkou je stále Karolína Vlčková (731.), která se po nedávném zranění snaží dostat zpět mezi elitu druhé nejvyšší americké série Symetra Tour. Post třetí nejlepší Češky si nově připisuje Kateřina Vlašínová (764.), která si v letošní sezóně připsala již tři umístění v TOP 10 na okruhu LET Access Series.

V první tisícovce nalezneme také amatérku Terezu Meleckou (845.), které se dařilo na turnaji LETAS ve Francii, a další amatérku Janu Melichovou (982.). V ženském profesionálním žebříčku jsou další tři české reprezentantky: amatérka Hana Ryšková (1080.), Šideri Váňová (1216.) a amatérka Patricie Macková (1265.).

Official World Golf Ranking

Ondřej Lieser (627.) drží post nejlepšího Čecha ve světovém profesionálním žebříčku mužů. Díky vítězství na turnaji Pro Golf Tour v Polsku a dělenému pátému místu v Německu si za poslední měsíc dokonce polepšil o téměř 200 příček. Druhým nejlepším Čechem je Jan Cafourek (915.) a třetím, už mimo první tisícovku, je amatér Vítek Novák (1082.).

1172. místo patří Stanislavu Matušovi a na 1397. příčku se díky dělenému druhému místu na Czech Classic vyhoupl amatér Petr Hrubý. V TOP 2000 jsou také Filip Mrůzek (1495.), Aleš Kořínek (1805.) a Michal Pospíšil (1897.).

Světový amatérský žebříček WAGR

Ženy

Českým amatérkám stále vládne Sára Kousková (75.), která je zatím jedinou Češkou v elitní stovce. Druhou zůstává Jana Melichová (136.) a nově je třetí nejlepší českou amatérkou Gabriela Roberta Vítů (178.). Do TOP 200 se díky vítězství na MMČR juniorů dostala i Tereza Melecká (188.).

V TOP 500 je dalších šest českých hráček: Sarah Hricíková (241.), Kristýna Frýdlová (276.), Hana Ryšková (336.), Marie Luňáčková (388.), Patricie Macková (414.) a Františka Luňáčková(464.).

V první tisícovce dále figurují Tereza Koželuhová (601.) a Tereza Chlostová (905.).

Muži

194. místo patří stále nejlepšímu českému amatérovi Jiřímu Zuskovi. Na 341. místo se vyšplhal Václav Tichý, kterému posun o neuvěřitelných 452 příček zajistilo druhé místo na juniorském mistrovství na Karlštejně. Předčil tak bývalou českou jedničku Šimona Zacha (366.), který se právě loučí s úspěšnou amatérskou kariérou.

V TOP 1000 má Česká republika ještě sedm hráčů: Matyáš Zapletal (614.), David Benák (670.), Petr Hrubý (707.), Jakub Bareš (759.), Gordan Brixi (954.), Filip Ráža (973.) a nově i vítěz karlštejnské juniorky Petr Janík (987.).

Díky triumfu na MMČR midů se do světového amatérského žebříčku nově dostal i Petr Chajda.

Datum: Středa 24. července 2019
Všechny články autora

Související články

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...
Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...

22.07.2020 | Zatímco profesionální sezóna se teprve rozjíždí, amatéři se chystají na domácí vrchol sezóny. V čele českých hráčů a hráček ve světových žebříčcích jsou amatéři Sára Kousková a Jiří Zuska a profesionálové Klára Spilková s Ondřejem Lieserem. Jakub Janda je dokonce v čele evropského pořadí nadějí.

Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění
Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění

29.02.2020 | Nový systém ve světovém amatérském žebříčku WAGR způsobil výrazné změny, ale od té chvíle k velkým výkyvům nedošlo. Dlouhodobě nejlepší Klára Spilková a Ondřej Lieser i nadále vládnou českým profesionálům, v čele amatérů zůstávají Jiří Zuska a Tereza Melecká.

Češi lámou osobní rekordy ve světových žebříčcích
Češi lámou osobní rekordy ve světových žebříčcích

05.12.2019 | V závěru roku se už příliš turnajů nehraje ani v zahraničí, ohlédnutí za postavením českých reprezentantů na světových žebříčcích se tak letos už výrazně nezmění. Jména nejlepších amatérů i profesionálů zůstávají sice bez velkých změn, ovšem letošní posun řady z nich si zaslouží velkou pozornost.

České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné
České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné

21.09.2019 | Konec domácí sezóny výkonnostních hráčů klepe na dveře a jména nejlepších Čechů se během roku ani jednou nezměnila. Těmi nejvýše postavenými jsou i nadále Klára Spilková s Ondřejem Liesere mezi profesionály a Sára Kousková s Jiřím Zuskou mezi amatéry.

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...
Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...

29.08.2019 | Hlavní sezóna se převalila do své závěrečné fáze, ale nejlepší čeští hráči na světových žebříčcích se stále nemění. Profesionálům vládnou Klára Spilková s Ondřejem Lieserem, amatérskými jedničkami jsou Sára Kousková s Jiřím Zuskou. České dvojky se naopak ve většině případů během prázdnin změnily.

Melecká přebírá post nejlepší české amatérky na ...
Melecká přebírá post nejlepší české amatérky na ...

23.01.2020 | Nový systém světového amatérského žebříčku WAGR výrazně zamíchal s pořadím nejen českých hráčů a hráček. Nejvýraznější změnou je posun Terezy Melecké do čela českých amatérek, Jiří Zuska si post české jedničky s přehledem drží. Ondřej Lieser a Klára Spilková vládnou nadále mezi českými profesionály.

Ohlasy reprezentačních kolegů na Lieserův počin: ...
Ohlasy reprezentačních kolegů na Lieserův počin: ...

23.11.2020 | Velký ohlas vyvolal úspěch Ondřeje Liesera v celé golfové komunitě, ale velkou pozornost mu věnuje především skupina výkonnostních hráčů, kteří stejně jako jejich kolega usilují o cestu mezi golfovou elitu. Řada z nich připomněla, že to je pro ně také další motivace, aby se jim podařil stejný krok.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde