Česká golfová federace

Aktuality

V polovině šampionátu na rány jsou v čele Ryšková a Jakubčík

V polovině šampionátu na rány jsou v čele Ryšková a Jakubčík

Petr Halaburda, Čtvrtek 5. srpna 2021

V polovině Mezinárodního mistrovství České republiky ve hře na rány jsou v čele domácí reprezentanti. Ženské kategorii dál vládne s náskokem tří ran Hana Ryšková (-5), na stejném výsledku je také mužský lídr Filip Jakubčík. Cutem prošlo 49 mužů a 25 žen.

V ženské soutěži své vedení zvýšila Hana Ryšková. Hráčka Czech Golf Teamu sice zůstala na skóre -5 (67+72), ale v dnešním sychravém počasí se tolik neskórovalo a její pronásledovatelky ztrácely. Jen pět hráček se dokázalo dostat pod par hřiště (72) Golf Resortu Kunětická Hora.

Naopak do popředí se vyšvihly hráčky ze zahraničí – Kazachstánka Rivekka Jugumalova -2 (74+68), Francouzka s českými kořeny Adela Cernousek -2 (71+71) a Němka Katharina Anglett -2 (68+74); v červených číslech jsou také Kateřina Dolečková -1 (70+73) a Jana Melichová (69+74).

Deštivé počasí se projevilo i na hranici cutu. Na postup do dvou finálových kol nakonec stačilo skóre +5, což se povedlo 25 golfistkám, 17 z nich hraje v českých barvách.

V mužské kategorii bylo na cut potřeba hrát skóre +7 a lepší, což dokázalo 49 hráčů, z toho dvacet ze zahraničí! Pět prvních míst v polovině turnaje drží čeští hráči. Lídr po prvním kole Ital Filippo Ponzano se propadl až na dělené sedmé místo.

V čele po 36 odehraných jamkách je velký favorit Filip Jakubčík, ale i při skóre -5 (69+70) má náskok jen jedné rány před Jaroslavem Barešem -4 (69+71) a dvou ran před trojicí Matěj Bača (71+70), Louis Klein (71+70) a Jakub Hejlek (69+72), všichni -3. Zvláště výkony stále ještě 11letého! Louise Kleina na tomto šampionátu si zaslouží pozornost.

LEADERBOARD

 

Foto: Zdeněk Sluka

Datum: Čtvrtek 5. srpna 2021
Všechny články autora

Související články

Do čela šampionátu na rány jdou Ryšková a Ital ...
Do čela šampionátu na rány jdou Ryšková a Ital ...

04.08.2021 | Takřka dokonalé golfové počasí provázelo úvodní den MM ČR ve hře na rány na Kunětické Hoře. I proto byly k vidění skvělé výkony a nízké výsledky – čtrnáct hráčů a deset hráček ze 156 startujících zapisovalo skóre pod par hřiště...

Filip Jakubčík triumfoval v USA na prestižním ...
Filip Jakubčík triumfoval v USA na prestižním ...

18.04.2024 | Český talent, působící aktuálně v zámoří jako hráč Arizona Wildcat, se stal vítězem jednoho z nejprestižnějších turnajů univerzitního golfu, Western Intercollegiate. Jakubčíkovo jméno tak přibylo na historický seznam účastníků a vítězů vedle hvězd jako Tiger Woods nebo Scottie Scheffler.

Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku
Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku

09.04.2024 | Postavení českých amatérských golfistů na světovém žebříčku WAGR si udržuje za poslední rok vzestupnou tendenci. Stále více českých golfových nadějí, ať už se připravují v podmínkách českých klubových zázemí nebo na univerzitách v zámoří, prokazují výkonnost na úrovni minimálně širší světové špičky.

Ohlédnutí Filipa Jakubčíka za WATC
Ohlédnutí Filipa Jakubčíka za WATC

31.10.2023 | Na amatérském mistrovství světa družstev mužů v Abú Dhabí byl Filip Jakubčík nejlepším hráčem našeho tříčlenného týmu. V silné konkurenci obsadil osmé místo, chvíli figuroval na dělené první pozici. On sám říká: „Mám z toho radost, je to úžasný pocit.

Seniorům vládli zahraniční hráči, ženy uhlídaly ...
Seniorům vládli zahraniční hráči, ženy uhlídaly ...

10.08.2023 | Nebývalá zahraniční účast seniorského mezinárodního mistrovství v Karlových Varech se projevila u mužů také na stupních vítězů, kdy všechny tři medaile putují pryč z České republiky. Naopak ženy mezi sebe na stupně vítězů hráčky ze zahraničí nepustily.

Mezinárodní mistrovství ČR seniorů
Mezinárodní mistrovství ČR seniorů

07.08.2023 | Tradičně v Karlových Varech začíná v úterý 8. srpna třídenní mezinárodní šampionát České republiky amatérských golfistů seniorních kategorií a vstupuje tak do čtvrté dekády své historie. XXXI Czech International Senior Amateur Championship 2023 nabídne nebývale silnou zahraniční účast.

Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány – trofeje ...
Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány – trofeje ...

05.08.2023 | Mistrovské tituly ČR ve hře na rány zůstávají v roce 2023 doma. V dramatickém finiši přetlačil devatenáctiletý Filip Jakubčík z Golf Clubu Brno o šest let mladšího Louise Kleina z Albatrossu a o jedinou ránu obhájil loňský titul. Novou mistryní ČR je Veronika Kedroňová z Golf Clubu Olomouc.

Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány hlásí ...
Mezinárodní mistrovství ČR ve hře na rány hlásí ...

31.07.2023 | Jeden z vrcholů domácí amatérské golfové sezony, CZECH INTERNATIONAL AMATEUR CHAMPIONSHIP 2023 presented by Raiffeisenbank, odstartuje již ve středu 2. srpna na mistrovském hřišti Prague Golf City Zbraslav. V sobotu 5. srpna pak budeme znát letošní amatérské mistry ve hře na rány.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde