Česká golfová federace

Aktuality

Třetí Turnaj základních škol na Svratce i se třemi nováčky

Třetí Turnaj základních škol na Svratce i se třemi nováčky

Petr Halaburda, Středa 9. září 2020

Třetí ročník Turnaje základních škol se uskutečnil, přestože původní červnový termín musel být zrušen. Do Svratky v úterý 8. září dorazilo devět škol z celé republiky, které mají do výukového programu začleněn také golf.

Turnaje se zúčastní žáci 3. až 5. tříd základních škol. Z devíti škol dorazilo 36 dětí, které dostaly možnost porovnat své výsledky s dalšími a prožít skutečné sportovní klání s možností reprezentovat svoji školu. Možnost sejít se na jednom místě tradičně využívají rovněž ředitelé a učitelé, kteří si mohou vyměnit zkušenosti, jak s golfovou výukou nakládají.

Na soutěž dorazily i tři nové školy, které bojovaly o pohár pro nejlepšího nováčka.  Vítězem této soutěže se stala Anglofonní základní škola z Prahy, která spolupracuje s Golf Clubem Praha.

V předchozích dvou ročnících hlavní soutěž ovládla 25. ZŠ v Plzni, ale hattrick se Západočechům získat nepodařilo. Putovní pohár odváží ZŠ V Domcích 488 z Trutnova, která působí na hřišti Mladé Buky.

Golf Club Svratka připravil pro všechny účastníky vynikající podmínky i díky ubytovacím kapacitám v nejbližším okolí. Děti soutěžily v turnaji na šest jamek ve formátu Texas scramble a následně v golfových dovednostech: putt, chip, pitch a plný švih do předem definovaného cíle.

Příští ročník se uskuteční opět v tradičním termínu v závěru školního roku.

Konečné pořadí: 1Základní škola, Trutnov (22 ran), 2. ZŠ a MŠ Dělnická, Karviná (27), 3.  Základní škola, Kuřim (32), 4. 25. ZŠ Plzeň (35),  5.  ZŠ Velvary (35 ran),  6.  ZŠ Komenského Slavkov u Brna (41).

Pohár nováčků: 1. Anglofonní základní škola Praha (70), 2.Základní škola Pramínek (82), 3.  Základní škola Miloše Šolleho (101)

FOTOGALERIE

Datum: Středa 9. září 2020
Všechny články autora

Související články

Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf v roce ...
Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf v roce ...

18.05.2020 | Se školou na golf, projekt ČGF, přináší již od roku 2014 golf do škol, kde oslovuje děti, aby zábavnou formou získaly povědomí o krásném sportu. Ročně pořádá a účastní se mnoha akcí, kde si děti mohou golf vyzkoušet, a zároveň iniciuje spolupráci mezi základními školami a golfovými kluby.

Vychází kniha Golf pro děti
Vychází kniha Golf pro děti

28.04.2020 | Právě dnes se dostává na pulty znovuotevřených knihkupectví nová kniha s golfovou tématikou. Publikace Golf pro děti je výsledkem spolupráce České golfové federace s nakladatelstvím Fragment a jak vystihuje název, je určena především nejmladším golfistům.

Nový web projektu Se školou na golf
Nový web projektu Se školou na golf

23.10.2019 | Projekt ČGF Se školou na golf se úspěšně rozvíjí a nyní nabízí také nové webové stránky. Na nich lze najít informace ze soutěží, aktuality a také je postupně doplňován seznam spolupracujících škol a klubů.

Domácí sezóna stáhla oponu, nová už zná první ...
Domácí sezóna stáhla oponu, nová už zná první ...

30.09.2019 | Sotva skončila dvěma nedělními turnaji domácí sezóna výkonnostních golfistů, už je znám jízdní řád pro rok 2020. A také začíná být čas na hodnocení sezóny – první se uskutečnilo na nedělním setkání zástupců ČGF s novináři. Připomínaly se klíčové okamžiky roku, ale také novinky pro rok 2020.

Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena
Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena

03.01.2024 | Na konci minulého roku byly na webu a v mobilní aplikaci ČGF publikovány oba kalendáře akcí ČGF na rok 2024. V případě kalendáře hlavních akcí to je čtvrtá pracovní verze, kalendář akcí mládeže byl publikován poprvé.

V nové sezóně ČGF připravila více než 100 turnajů ...
V nové sezóně ČGF připravila více než 100 turnajů ...

28.03.2023 | Česká golfová federace cílí na děti prostřednictvím regionálních turnajů. V šesti kategoriích je myšleno i na úplné benjamínky. Ti mají možnost vyzkoušet si své první sportovní krůčky ze zkrácených odpališť. Celkem 105 turnajů na 73 hřištích odstartuje turnaj 14. 4. v Hluboké nad Vltavou.

Česká golfová federace získala ministerské záštity ...
Česká golfová federace získala ministerské záštity ...

06.12.2021 | Česká golfová federace získala ve dvou případech významnou podporu na roky 2022 a 2023 pro svůj projekt Se školou na golf, kterému záštitu udělilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy i ministr zdravotnictví.

Výuku golfu zařazuje do osnov další základní škola
Výuku golfu zařazuje do osnov další základní škola

05.11.2021 | Po trvalém návratu dětí do plné výuky se opět projekt Se školou na golf vrátil ke svým aktivitám a rozšiřuje počet zapojených škol, kde je golf součástí školních osnov. Začlenit golf do výuky jako rozšíření tělesné výchovy se rozhodli v ZŠ Benešov na Blanensku.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde