Česká golfová federace

Aktuality

Vychází kniha Golf pro děti

Vychází kniha Golf pro děti

Petr Halaburda, Úterý 28. dubna 2020

Právě dnes se dostává na pulty znovuotevřených knihkupectví nová kniha s golfovou tématikou. Publikace Golf pro děti je výsledkem spolupráce České golfové federace s nakladatelstvím Fragment a jak vystihuje název, je určena především nejmladším golfistům.

Kniha cílí především na malé začínající hráče – školáky od sedmi let, kteří se mohou na 160 stranách seznámit s golfovými začátky, tipy a také golfovým názvoslovím včetně základních pravidel.

Motto knihy „Golf je hra pro každého. Malý ježeček vám ukáže, jak na to!“ vystihuje, že autorka chtěla hravou formou seznámit děti se sportem, který může rozšířit jejich pohybové aktivity.

Ale zajímavé informace v ní určitě najdou i jejich rodiče a prarodiče či pedagogičtí pracovníci, názornou pomůckou může být pro trenéry pracující s malými golfisty. Kniha tak výborně zapadá do aktivit platformy Bav se golfem.

Kniha ukáže, jak s golfem vůbec začít, naučí jak správně držet hůl či jak zaujmout golfový postoj. Přináší různé tipy pro trénink, nechybí vysvětlení golfových pojmů, které bývají často převzaty z anglického názvosloví a překlady mohou být matoucí.

GOLF PRO DĚTI je druhým českým vydáním populární knihy od Karin Windorferové, které bylo aktuálně zmodernizováno a upraveno ve spolupráci s ČGF. Zakoupit ho lze na stránkách Nakladatelství Fragment, e-shopu Albatros Media i prostřednictvím dalších on-line prodejců, stejně jako v síti kamenných knihkupectví.

Datum: Úterý 28. dubna 2020
Všechny články autora

Související články

Domácí sezóna stáhla oponu, nová už zná první ...
Domácí sezóna stáhla oponu, nová už zná první ...

30.09.2019 | Sotva skončila dvěma nedělními turnaji domácí sezóna výkonnostních golfistů, už je znám jízdní řád pro rok 2020. A také začíná být čas na hodnocení sezóny – první se uskutečnilo na nedělním setkání zástupců ČGF s novináři. Připomínaly se klíčové okamžiky roku, ale také novinky pro rok 2020.

Turnaj základních škol ovládli kuřimští golfisté
Turnaj základních škol ovládli kuřimští golfisté

09.09.2021 | Podruhé se hrál ve dnech 6.-7. září Turnaj základních škol v rámci projektu Se školou na golf v zářijovém termínu a stejně jako před rokem za odklad mohla koronavirová opatření. Čtvrtého ročníku se zúčastnilo šest škol, vítězem se stala Základní škola Jungmannova z Kuřimi.

Pražská Stromovka je rájem sportovních nadšenců
Pražská Stromovka je rájem sportovních nadšenců

29.07.2021 | Olympijský festival v pražské Stromovce se stal na 17 dnů rájem sportovních nadšenců, kteří si chtějí vyzkoušet rozličné disciplíny. Velký zájem je také o stanoviště České golfové federace nacházející se hned za vstupem do areálu, s golfem se zde seznámily již stovky návštěvníků.

Třetí Turnaj základních škol na Svratce i se třemi ...
Třetí Turnaj základních škol na Svratce i se třemi ...

09.09.2020 | Třetí ročník Turnaje základních škol se uskutečnil, přestože původní červnový termín musel být zrušen. Do Svratky v úterý 8. září dorazilo devět škol z celé republiky, které mají do výukového programu začleněn také golf.

Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf v roce ...
Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf v roce ...

18.05.2020 | Se školou na golf, projekt ČGF, přináší již od roku 2014 golf do škol, kde oslovuje děti, aby zábavnou formou získaly povědomí o krásném sportu. Ročně pořádá a účastní se mnoha akcí, kde si děti mohou golf vyzkoušet, a zároveň iniciuje spolupráci mezi základními školami a golfovými kluby.

Podpora od nadace pomáhá zvyšovat počet mladých ...
Podpora od nadace pomáhá zvyšovat počet mladých ...

09.12.2019 | Podpora mládežnického golfu je hlavním cílem Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf, který se také letos naplňoval. Ve spolupráci s projektem Se školou na golf se daří zvyšovat zapojení dětí, letos vzniklo 1100 nový dětských členství, nejvíce mezi dvanáctiletými.

Nový web projektu Se školou na golf
Nový web projektu Se školou na golf

23.10.2019 | Projekt ČGF Se školou na golf se úspěšně rozvíjí a nyní nabízí také nové webové stránky. Na nich lze najít informace ze soutěží, aktuality a také je postupně doplňován seznam spolupracujících škol a klubů.

Golf prázdninami neskončil, Evropský týden sportu ...
Golf prázdninami neskončil, Evropský týden sportu ...

11.09.2019 | Závěr meteorologického léta nebyl tečkou za golfovými aktivitami. Návratem do školních lavic se znovu rozjela činnost golfových kroužků a opět se zvýšil počet aktivit golfových zařízení, která připravují nové akce včetně blížícího se Evropského týdne sportu.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde