Česká golfová federace

Aktuality

Mistry ve hře na jamky jsou Zapletal a Bolčíková

Mistry ve hře na jamky jsou Zapletal a Bolčíková

Klára Kuchařová, Neděle 2. června 2019

Mezinárodní mistrovství ČR na jamky zná své vítěze. Po třídenních bojích ve Slavkově se radovali Matyáš Zapletal a Slovenka Anika Bolčíková. Na druhém místě se umístili Sofia Seldemirova s Jakubem Barešem a třetí místo brali Laila Hrindová a Cedric Otten.

V neděli bylo na programu v Golf Resortu Austerlitz dopolední semifinále a odpolední finále. První byly na programu ženy, kde se proti sobě v semifinále postavily Slovenka Laila Hrindová s Bulharkou Sofií Seldemirovou, v druhém duelu Františka Luňáčková a Slovenka Anika Bolčíková. Oba zápasy byly velmi vyronané – Seldemirova vyhrála na 17. jamce výsledkem 2&1 a Bolčíková porazila poslední Češku v šampionátu na dodatečné 19. jamce.

Mužské semifinále se odehrálo v soubojích mezi obhájcem titulu Jakubem Barešem a Němcem Cedricem Ottenem, ve druhém zápasu se proti sobě postavili Matyáš Zapletal a Slovák Jakub Hrinda. Oba Češi potvrdili suverenitu, s kterou procházeli celým turnajem a postoupili do finále (Bareš vyhrál s výsledkem 3&2, Zapletal 2&1).

Odpoledne si to o bronzovou medaili nejprve rozdaly HrindováLuňáčkovou, Slovenka na 17. jamce zvítězila (2&1) a brala tak poslední medaili, která mohla u žen zůstat „doma“.

Mezinárodní souboj se u mužů odehrál mezi Ottenem a Hrindou: Němec vyhrál na 17. jamce a Slovák se tak k sestře na stupních vítězů nepřidal.

U žen se o nové šampionce rozhodlo poměrně rychle, očekával se vyrovnanější souboj – Bolčíková ale porazila Bulharku Seldemirovou s výsledkem 5&4 a stala se tak první zahraniční vítězkou šampionátu.

Ještě dramatičější bitva se očekávala v mužském finále, kde se proti sobě postavil zkušený jamkovkový hráč a několikanásobný šampion Jakub Bareš proti Matyášovi Zapletalovi, který po celou dobu turnaje předváděl skvělé výkony. V těch pokračoval i v neděli odpoledne ve Slavkově a Barešovi hattrick nedovolil – vyhrál na 16. jamce výsledkem 4&2.

"Hrál jsem s velkým odhodláním, že ten turnaj hraju pro Nica, on by přemýšlel stejně, protože jsme spolu vyrůstali. Tohle vítězství je tedy pro něj," připomněl nový šampión, že účastníky turnaje značně ovlivnilo čtvrteční úmrtí kamaráda Nicolase Schellonga.

Oba finalisté si prý souboj pořádně užili. "Hrál jsem skvěle z týčka a šly mi také rány do greenu, měl jsem pak hodně šancí na birdie a dělal málo chyb," popsal svoji cestu k vítězství Matyáš Zapletal.

Výsledky neděle

Pavouk ženy

Pavouk muži

FOTOGALERIE

FOTO Zdeněk Sluka

 

Datum: Neděle 2. června 2019
Všechny články autora

Související články

Letošními mistry ČR smíšených družstev do 16 let ...
Letošními mistry ČR smíšených družstev do 16 let ...

16.08.2019 | Velkým překvapením je vítězný tým MČR smíšených družstev do 16 let - Poháru klubů. Hráči z G&CC Svobodné Hamry dnes zdolali své soupeře z GC Hodkovičky, na třetím místě se umístilo družstvo z GC Brno.

Závěr seniorského MMČR: Dzurenda proháněla šampiónku ...
Závěr seniorského MMČR: Dzurenda proháněla šampiónku ...

15.08.2019 | Také poslední den MMČR seniorů přinesl zajímavou podívanou. Ženskou šampiónkou se sice stala podle očekávání mistryně Evropy Macarena Campomanes, ale její pohodový náskok se otřásal v základech, protože domácí Anna Dzurenda (71 ran) dnes mocně její náskok stahovala.

Seniorský šampionát na rány: Campomanes v trháku, ...
Seniorský šampionát na rány: Campomanes v trháku, ...

14.08.2019 | Výrazný posun k titulu mezinárodní mistryně České republiky udělala v druhém kole seniorského šampionátu španělská golfistka Macarena Campomanes. Úřadujíci mistryně Evropy má před finálovým kolem náskok osmi ran před Annou Dzurenda. Větší boj o titul se dá očekávat mezi muži.

Seniorský šampionát na rány: Češi se drží favorizova ...
Seniorský šampionát na rány: Češi se drží favorizova ...

13.08.2019 | Čeští senioři Anna Dzurenda, Jaroslav Sedlář a Jan Hofman vstoupili velmi dobře do Mezinárodního mistrovství ČR seniorů, které bylo dnes rozehráno v Karlových Varech. Dzurenda (77) je ve spoluvedení s favorizovanou Macarenou Campomanes ze Španělska, Sedlář i Hofman uhráli spoluvedoucí výsledek 74.

Letošními mistry ČR ve hře na rány se stali Hana ...
Letošními mistry ČR ve hře na rány se stali Hana ...

10.08.2019 | Na karlovarském hřišti dnes skončilo MMČR na rány. Novými mistry se po skvělých závěrečných kolech stali Hana Ryšková a v mužské rozehrávce si skvělým chip-inem do eaglu zlato zajistil Němec Leon Breimer...

Rekapitulace finalistů MČR družstev do 14, 16 ...
Rekapitulace finalistů MČR družstev do 14, 16 ...

29.07.2019 | Minulý týden byly završeny kvalifikace, které rozhodly o účastnících závěrečných bojů mistrovství ČR v kategoriích smíšených družstev do 14 a 16 let, družstev chlapců a dívek do 18 let. Finále se budou hrát v Beřovicích a v Čeladné.

Amatérskými mistry ČR mezi Midy se stali Silvie ...
Amatérskými mistry ČR mezi Midy se stali Silvie ...

20.07.2019 | Stylem start-cíl si pro tituly z Mezinárodního mistrovství ČR v kategorii MID došli Silvie Dittertová a Petr Chajda. Třídenní boje dnes byly zakončeny v Golf Resortu Panorama.

Juniorské mládí na Karlštejně předvádí skvělé ...
Juniorské mládí na Karlštejně předvádí skvělé ...

18.07.2019 | Ve třech ze čtyř kategorií na Mezinárodním mistrovství ČR na Karlštejně jsou ve vedení či spoluvedení domácí hráči a hráčky. Nejnižší kolo dne předvedla juniorka Tereza Koželuhová (68), pod 70 ran se dostali rovněž dorostenci Václav Tichý a Petr Hrubý i juniorka Anika Bolčíková (všichni 69).

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde