Česká golfová federace

Aktuality

Letošními mistry ČR ve hře na rány se stali Hana Ryšková a Němec Leon Breimer

Letošními mistry ČR ve hře na rány se stali Hana Ryšková a Němec Leon Breimer

Klára Kuchařová, Sobota 10. srpna 2019

Na karlovarském hřišti dnes skončilo MMČR na rány. Novými mistry se po skvělých závěrečných kolech stali Hana Ryšková a v mužské rozehrávce si skvělým chip-inem do eaglu zlato zajistil Němec Leon Breimer

Mezi ženami došlo v závěrečném kole k obměně jmen na medailových umístěních. Slovenka Anika Bolčíková i přes slibný start, kdy byla po šesti jamkách na výsledku -2 pro kolo, nedokázala první místo po třetím kole udržet. Se sedmi bogey mezi jamkami sedm až patnáct a dnešním celkovým výsledkem 77 se propadla dokonce až na čtvrté místo.

Třetí místo si tak odváží loňská mistryně z Šilheřovic Jana Melichová po kolech 73, 69, 74, 74 (celkem +2). O dvě rány zůstala za druhou Kristýnou Frýdlovou (74, 69, 75, 70), která až do 17. jamky držela čistou skórkartu se třemi birdie na jedničce, dvojce a sedmičce. Na poslední jamce však zahrála trojputt a bogey znamenalo výsledek dvě rány pod par hřiště.

Také téměř čistou skórkartu podepisovala letošní šampionka Hana Ryšková (68, 74, 74, 69). Ta rovněž jako Frýdlová rozehrála dnešní finále se dvěma birdie v řadě, další pak přidala na začátku druhé devítky na jamkách deset a dvanáct. Jediné bogey zapisovala na obtížné šestnáctce a s finišem par-par si pojistila vítězství o tři rány.

"Hrálo se mi dnes skvěle, hřiště se díky dešti v posledních dnech hezky zazelenalo," popisuje dojmy z posledního kola čerstvá šampionka. Pro Ryškovou to je již druhý mezinárodní titul v této sezóně, minulý měsíc triumfovala také na Slovensku. "Stejně jako na slovenském mistrovství jsem hrála s Anikou a opět jsme si hru moc užily, byla jsem dnes hodně v pohodě a hrála jsem si svoji hru."

Ryšková v úterý odstartuje novou kapitolu své kariéry zahájením studií na americké univerzitě v Lousville: "Hned jak jsem zapnula telefon, přišla mi zpráva od koučky, že mi moc gratulují. Je super mít takovou podporu a už se do Ameriky těším."

O veliké drama se postaralo hned několik hráčů v mužské kategorii. Po třetím kole vedoucí Matyáš Zapletal se na stupních vítězů udržet nezvládl a po dnešních 79 ranách se propadl až na šesté místo.

První veliké drama a podívaná pro všechny přihlížející z karlovarské klubovny přišlo v podání Němce Thomase Rosenmuellera. Ten se kvůli trestné ráně na poslední jamce o jediný úder nedostal do rozehrávky o prvenství - když po druhé ráně trefil křoví za greenem osmnáctého greenu, nezbývalo mu nic jiného než prohlásit míč za nehratelný a vydropovat se až do prostor restaurace klubovny. Odtud se mu podařila dokonalá přihrávka na tři metry od jamky, putt do paru proměnil.

Největší zauzlení letošního šampionátu ale přišlo až po dohrání finálového fightu. Věkem ještě kadet Filip Jakubčík si birdiem na závěr vynutil rozehrávku s Němcem Leonem Breimerem, který taktéž na posledním greenu skóroval.

Play-off však netrvalo dlouho; hrála se osmáctka, na které zahrál Jakubčík první ránu doleva a musel se z vysokého roughu vyklepávat. Třetí rána se mu však povedla a čekal by ho dvoumetrový putt do birdie, ale to by mu Němec nesměl překazit plány. Nejprve Breimer zkusil druhou ranou atakovat green a jen o dva metry ho netrefil. Jenže pak třetí ranou - desetimetrovým chipem - trefil jamku a díky eaglu se radoval z mezinárodního titulu mistra ČR.

"Byl jsem z play-off celkem překvapený, protože jsem si po bridie na 17. jamce myslel, že už mám vítězství v kapse," popisoval nečekaný zvrat událostí Breimer. "Byl to skvělý den, hráli jsme oba s Filipem výborně a já jsem rád, že to bylo se sladkým koncem pro mě. Je to super pocit, protože jsem se utvrdil v tom, že mám stále šanci soutěžit o nejvyšší příčky."

Výsledky
FOTOGALERIE Zdeňka Sluky

Datum: Sobota 10. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

Amatérskými mistry ČR mezi Midy se stali Silvie ...
Amatérskými mistry ČR mezi Midy se stali Silvie ...

20.07.2019 | Stylem start-cíl si pro tituly z Mezinárodního mistrovství ČR v kategorii MID došli Silvie Dittertová a Petr Chajda. Třídenní boje dnes byly zakončeny v Golf Resortu Panorama.

Šampionát na jamky se rychle blíží
Šampionát na jamky se rychle blíží

10.05.2022 | První mistrovství ČR v golfu už rázně klepe na dveře. Severomoravské Šilheřovice budou od soboty 28. do úterý 31. května hostit mezinárodní šampionát ve hře na jamky. Znovu po sedmi letech a znovu s tehdejším vítězem Tomášem Sokolovským ve startovním poli (na snímku s Kateřinou Vlašínovou).

Tituly na MMČR seniorů obhájili Martina Fulínová ...
Tituly na MMČR seniorů obhájili Martina Fulínová ...

12.08.2021 | Také poslední den MMČR seniorů přinesl skvělý golf. Ženskou šampiónkou se v napínavém boji stala obhájkyně titulu Martina Fulínová, formou start-cíl titul obhájil Andrew Bruce z Lucemburska. V kategorii Master seniorů dominovali cizinci. ...

Finále MMČR seniorů slibuje napínavé boje o medaile
Finále MMČR seniorů slibuje napínavé boje o medaile

11.08.2021 | V mezinárodním boji o stupně vítězů vstoupí do závěrečného kola MMČR seniorů obhájce titulu Andrew Bruce z Nizozemska s náskokem tří ran. Mezi ženami se očekává ještě větší boj o titul, Martina Fulínová dělí první místo s Němkou Chris Utermarck. ...

Obhájci titulu na předních pozicích po prvním ...
Obhájci titulu na předních pozicích po prvním ...

10.08.2021 | Velmi dobře do MM ČR seniorů v Karlových Varech vstoupila Martina Fulínová, která obhajuje titul z minulého ročníku. V mužské kategorii jsou na předních místech zahraniční hráči, vedení s náskokem pěti ran se ujal obhájce titulu Andrew Bruce z Lucemburska.

Šampionát na rány jde do finále: v čele Ryšková ...
Šampionát na rány jde do finále: v čele Ryšková ...

06.08.2021 | V čele Czech International Amateur Championship by Raiffeisenbank je i po třetím kole Hana Ryšková. V kategorii mužů došlo na špičce leaderboardu znovu ke změně. Do finálového kola půjdou z pozice lídrů Dominik Pavouček a Matěj Bača. Šampionát vyvrcholí v sobotu brzy odpoledne.

Do čela šampionátu na rány jdou Ryšková a Ital ...
Do čela šampionátu na rány jdou Ryšková a Ital ...

04.08.2021 | Takřka dokonalé golfové počasí provázelo úvodní den MM ČR ve hře na rány na Kunětické Hoře. I proto byly k vidění skvělé výkony a nízké výsledky – čtrnáct hráčů a deset hráček ze 156 startujících zapisovalo skóre pod par hřiště...

Na Kunětické Hoře startuje mezinárodní šampionát ...
Na Kunětické Hoře startuje mezinárodní šampionát ...

03.08.2021 | Na startovní listině 156 hráčů a hráček ze čtrnácti zemí, v ženské kategorii jen hráčky s plusovým hendikepem. Skvělé čtyřdenní představení slibuje Mezinárodní mistrovství České republiky ve hře na rány, které začíná ve středu 4. srpna ráno na Kunětické Hoře.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde