Česká golfová federace

Aktuality

Na Kaskádě se hraje o postup do finále Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour

Na Kaskádě se hraje o postup do finále Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour

Tomáš Přikryl, Úterý 8. srpna 2023

Na Kaskádě od 10. do 12. srpna vrcholí základní část nejvyšší série otevřených turnajů pro muže a ženy - Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour. Více než 140 hráčů a hráček má poslední příležitost promluvit do postupového pořadí pro zářijové Grand Finále na Karlštejně.

Na Kaskádě nepůjde jen o účast v Grand Finále či o podíl na finanční dotaci, která znovu činí 300.000 Kč; z toho 200.000 Kč pro muže a 100.000 Kč pro ženy. Hlavně pro hráče tu jsou další velmi silné motivace v podobě speciálních výher. Nejlépe umístěný český amatér získá hrací kartu na Penati Slovak Open 2023 včetně úhrady startovného. A nejlepší český amatér v průběžném žebříčku RB COGT po čtvrtém turnaji (započítávají se dvě nejlépe bodovaná umístění!) získá hrací kartu na profesionální turnaj ze série DP World Tour - D+D Real Czech Masters 2023 na Albatrossu (24.-27.8.) včetně úhrady startovného.

Je tedy opravdu oč hrát! Navíc výsledky všech turnajů RB COGT jsou započítávány do WAGR, oficiálního amatérského žebříčku ČGF, mládežnického žebříčku ČGF a do celkového Order of Merit PGA Czech.

Jako by šlo o demonstraci nástupu mladé generace, tak vypadá průběžné pořadí mužů před čtvrtým turnajem RB COGT. Čtyři profesionálové - Michal Pospíšil, Filip Mrůzek, Aleš Kořínek a Štěpán Daněk - zůstávají sešikováni za teprve 13letým amatérem Louisem Kleinem z Albatrossu. A to především díky Louisově skvostné hře a vítězství v třetím turnaji na Ypsilonce. Mezi přihlášenými muži na Kaskádu některá jména ze špičky žebříčku chybějí, a tak se příležitosti můžou chopit jiní.

Velmi vyrovnané je čelo průběžného žebříčku RB COGT v kategorii žen. Vedoucí pozici těsně drží profesionálka Kateřina Vlašínová následovaná Lucií Váchovou.  Na děleném třetím místě se "tísní" trojice Tereza Koželuhová, Dominika Burdová a Denisa Vodičková.

Ředitel RB COGT Adam Kratochvíl vypočítává důvody, proč se těšit na turnaj na Kaskádě: „Čtvrtý díl slibuje velmi silnou konkurenci. V poli budou i dvě naše elitní hráčky z Ladies European Tour Sára Kousková a Tereza Melecká. Kaskáda po Challenge Tour prošla velkým sekáním, takže hřiště se výrazně zprůchodnilo. Předpověď počasí slibuje téměř ideální podmínky. Můžeme se těšit na skvělý golf a výborné výsledky.“

O ty budou od čtvrtka 10. do soboty 12. srpna usilovat muži a ženy ve třech kolech na rány na 18 jamek s cutem po druhém kole pro nejlepších 42 hráčů a 21 hráček a všechny dělené výsledky.

Grand Finále Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 se hraje od 15. do 17. září na Karlštejně. Tady už si oproti základním turnajům série bude moci o vítězství zahrát jen 78 mužů a 42 žen. Pro šest hráčů a tři hráčky v tomto počtu jsou připraveny divoké karty.

Výsledky 4. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 sledujte zde.

Celkové pořadí Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 sledujte zde.

Připravil: -vrk-

 

Raiffeisen Bank - Partner České Golfové Reprezentace

Datum: Úterý 8. srpna 2023
Všechny články autora

Související články

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour po třech letech ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour po třech letech ...

16.05.2024 | V pořadí druhý podnik Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour přivítá po třech letech hřiště na západě Čech v Sokolově. Během víkendu 17.-19. května tu budou pokračovat boje profesionálních i amatérských hráčů a hráček o body do nejprestižnější otevřené série ČGF.

1. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ovládli ...
1. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ovládli ...

05.05.2024 | Na brněnské Kaskádě ve dnech 3.-5.5. otevřeli amatérští i profesionální golfisté z Česka i ze zahraniční nejvýznamnější domácí sérii otevřených turnajů pod hlavičkou ČGF. První část Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 ovládly mladé amatérské naděje českého golfu Louis Klein a Julie Oplatková.

1. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 zavádí ...
1. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 zavádí ...

02.05.2024 | Nejprestižnější série otevřených turnajů pro profesionální i amatérské hráče a hráčky pod hlavičkou ČGF odstartuje o víkendu 3.-5.5. na brněnské Kaskádě a hráči si hned od prvního turnaje budou zvykat na novinku. ČGF jde vstříc divákům zavedením elektronické skórkarty (ESC) do všech turnajů RB COGT.

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 otevře ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 otevře ...

23.04.2024 | První květnový víkend odstartuje další ročník nejprestižnější série otevřených turnajů pro profesionální i amatérské hráče a hráčky pod hlavičkou ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024. Možnost přihlásit se do úvodního turnaje 3.-5.5. na Kaskádě končí v pátek 26.

Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě
Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě

01.12.2023 | Druhý ročník nejprestižnější individuální túry ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 skončil 17. září dekorováním vítězů. Úspěšná sezona nabídla vynikající úroveň i nebývalý zájem hráčů a hráček. Čtyři turnaje a Grand Final mají už své termíny a hřiště i pro rok 2024.

Ročník 2023 Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ...
Ročník 2023 Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ...

17.09.2023 | GR Karlštejn hostil 15.-17.9. finální 5. kolo série Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023. O vítězství v Grand Final přišel až v play-off Louis Klein, přesto slaví přesvědčivě titul v celé sérii. Kristina Lebová si vítězstvím ve finálovém turnaji zajistila i celkové prvenství.

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 jde do ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 jde do ...

13.09.2023 | Na Old Course na Karlštejně vyvrcholí od 15. do 17. září svým Grand Final série otevřených turnajů pro muže a ženy Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 (RB COGT). Účast v Grand Finále si během května až srpna vybojovalo ve čtyřech turnajích základní části 77 finalistů a 38 finalistek.

Timotej Formánek a Tereza Melecká vítězi čtvrté COGT
Timotej Formánek a Tereza Melecká vítězi čtvrté COGT

12.08.2023 | 4. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour na Kaskádě byla příkladovým řešením celého konceptu české open série, kdy se čeští amatéři mají možnost porovnat s profesionálními hráči. Zvláště mezi ženami bylo zajímavé sledovat souboj dvou LET hráček s českou amatérskou špičkou.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde