Česká golfová federace

Aktuality

Startuje příprava reprezentačních výběrů, na hory vyráží i Sára Kousková

Startuje příprava reprezentačních výběrů, na hory vyráží i Sára Kousková

Petr Halaburda, Pondělí 30. prosince 2019

Vzhůru do práce bude platit pro přední české golfisty hned zkraje nového roku. Ve středu začne hráčům reprezentačních výběrů společná příprava na kondičním kempu v Krkonoších. Chybět nebudou ani hráči z amerických univerzit včetně Sáry Kouskové, nejlepší amatérce roku 2019.

Sára Kousková si užívala ovace v polovině prosince během Večera českého golfu. Stejně jako další hráči působící za oceánem přivítala, že u toho ve Slovanském domě byla. „Bylo to krásné, že jsem se mohla po boku rodiny večera zúčastnit a cenu převzít osobně. Termínově to vyšlo výborně, celý večer se vydařil,“ připomněla si hráčka Czech Golf Teamu slavnostní událost ze závěru roku.

Ten se jí výsledkově vydařil, i když o trochu lépe se jí dařilo v zahraničí, než na domácích greenech. „Sezóna byla o něco lepší než ta předchozí, byť výsledkově docela proměnlivá. Dohromady to bylo s těmi výsledky tak napůl, ale ukázalo se, že mám doma tendenci na sebe více tlačit, což se projevilo především při startech v Karlových Varech (MMČR) a na Karlštejně (Tipsport Open), kdy jsem už byla pravděpodobně hlavně psychicky unavená a vlastní tlak na sebe nezvládla tak, jak bych si přála,“ přiznala dvacetiletá golfistka.

Připouští, že v Americe jí vyhovuje rytmus, v jakém se turnaje a vlastně i samotná příprava odehrávají. „Vše je dopředu výborně naplánované, mohu se dokonale připravit a hlavně v druhém roce už nejsem z řady věcí takříkajíc vyplesknutá,“ připustila, že získané zkušenosti k lepším výsledkům také pomáhají.

Kouskové pobyt na Universitě of Texas sedí. „Bylo to pro mě celkové osamostatnění. Díky stipendiu tam mám možnost být naprosto autonomní, naučila jsem se, co mi vyhovuje, i když mně to samozřejmě také chvíli trvalo. V golfu cítím větší stabilitu, trénují nás hráči, kteří také prošli univerzitou a hráli na Tour. Celkově mám pocit, že ten velký golf – o kterém jsem vždy snila – je na dosah. Teď bude záležet na maličkostech a vytrvalosti.“

Velký golf má Sára skutečně na dosah, sny se jí mohou začít plnit již letos. Díky svému postavení na světovém žebříčku (53. místo) má totiž blízko k pozvánce na National Women’s Amateur ve slavné Augustě. Zda se na slavné hřiště vydá bude vědět podle všeho velmi brzy.

„Dopisy s pozvánkou se mají rozesílat v druhém lednovém týdnu. Jak přiletím do Ameriky, hned poběžím zkontrolovat schránku,“ žertuje česká golfistka, která vyrazí do Texasu 11. ledna.

Sváteční dny pojala především regeneračně, ale bez golfu také nebyla. “Naplánovala jsem si povinnou pauzu od holí, ale párkrát jsem se viděla s osobním koučem (Pavel Nič ml.), abychom zkontrolovali techniku a probrali nadcházející sezónu. Více jsem se však věnovala kondiční přípravě,“ připustila, že sportovní příprava měla své místo i během vánočního programu.

Ještě více se bude věnovat fyzické přípravě v druhé polovině tohoto týdne, kdy vyrazí stejně jako dalších 17 hráčů Národního tréninkového systému ČGF na první šestidenní kemp zaměřený na kondici, který začíná ve středu v Malé Úpě v Krkonoších.

„Jsem ráda, že společnou přípravu ještě mohu před odletem absolvovat. A také už mě svrbí ruce, jak moc bych ráda vyrazila na hřiště,“ uzavřela nejlepší česká amatérská golfistka končícího roku.

Tréninkové skupiny ČGF 2019/2020

 

FOTO Zdeněk Sluka

 

Datum: Pondělí 30. prosince 2019
Všechny články autora

Související články

Ondřej Lieser končí rok na 179.
Ondřej Lieser končí rok na 179.

28.12.2020 | Český golfista Ondřej Lieser zakončí letošní rok na 179. místě světového žebříčku a nadále zůstává v pořadí TOP 60 hráčů redukovaného pořadí pro účast na olympiádě, stejně jako Klára Spilková. V amatérském žebříčku si nejlépe vedou Sára Kousková (70.) s Jiřím Zuskou (284.

Národní tréninkové skupiny získávají konkrétní ...
Národní tréninkové skupiny získávají konkrétní ...

04.11.2020 | Konkrétní podobu získává složení Národních tréninkových skupin pro nadcházející sezónu. Do Czech Golf Teamu a dalších týmů bylo vybráno 14 amatérů a 18 amatérek. V závěru roku dojde k doplnění o profesionální hráče a hráčky.

Češi na mezinárodní scéně – 35. týden
Češi na mezinárodní scéně – 35. týden

02.09.2022 | Na přelomu týdne mohou čeští hráči dosáhnout dalších skvělých individuálních, ale také týmových výsledků. Po úspěchu družstva žen na mistrovství světa odehrávajícím se v minulém týdnu se o vylepšení svého maxima snaží i družstvo mužů. Sára Kousková bojuje o své další vítězství v sérii LETAS.

Na Augusta National Women’s Amateur Kousková cutem ...
Na Augusta National Women’s Amateur Kousková cutem ...

01.04.2022 | Start druhého kola byl na turnaji Augusta National Women’s Amateur kvůli počasí odložen a čtvrteční kolo se proto dohrálo až dnes. Sára Kousková (+12) cutem do finálového kola na Augusta National neprošla.

Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...
Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...

31.03.2022 | Dvě české hráčky si zahrají finálová kola turnaje LET v Jihoafrické republice – cutem prošly Kristýna Napoleaová i Šideri Váňová. Výborně se daří při prvním letošním startu ve Španělsku amatérce Denise Vodičkové, která je ve spoluvedení turnaje Copa Sotogrande.

Kousková otevřela Augusta National Women’s Amateur ...
Kousková otevřela Augusta National Women’s Amateur ...

31.03.2022 | Sára Kousková vstoupila do nejprestižnějšího amatérského turnaje Augusta National Women’s Amateur s výsledkem 79 ran (+7) a po prvním kole na hřišti Champions Retreat dělí 59. příčku.

Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...
Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...

29.03.2022 | Tři roky snila Sára Kousková o startu na Augusta National Women’s Amateur a ve středu se jí sen vyplní. Kompletní čtyřdenní boje by rády absolvovaly Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová startující na turnaji Ladies European Tour v Africe.

Sára Kousková zůstala u původního plánu, bude ...
Sára Kousková zůstala u původního plánu, bude ...

21.03.2022 | Sára Kousková zůstala věrna svému předsevzetí postupných kroků v kariéře. S díky odmítla nabídku start na prvním majoru profesionální série LPGA a příští týden bude podle plánu hrát na amatérském šampionátu v Augustě.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde