Česká golfová federace

Aktuality

Šestý ročník turnaje WGM Czech Open se hraje v prvním srpnovém týdnu

Šestý ročník turnaje WGM Czech Open se hraje v prvním srpnovém týdnu

redakce, Úterý 14. května 2019

WGM Czech Open se letos uskuteční již pošesté. Turnaj s dotací 600 tisíc korun, který prioritně cílí především na české golfisty, profesionály i amatéry, se letos odehraje už na počátku srpna (1. - 4. srpna) znovu na hřišti Beroun Golf Clubu.

„Těší nás, že se nám stále daří držet vzestupnou tendenci úrovně turnaje – hráčskou i organizační. Loňský pátý ročník byl v mnoha ohledech zase o kus kvalitnější než ročníky uplynulé,“ konstatoval na dnešní tiskové konferenci Pavel Suchánek, promotér turnaje a majitel pořádající společnosti WGM.

Drobnou změnou je termín, který se posunul na přelom prázdninových měsíců. V Berouně se letos bude hrát už na začátku srpna, ve středu 31. července je na programu PRO-Am. „Jsme rádi, že je náš turnaj opět součástí kalendáře České golfové federace. Termín jsme posunuli na začátek srpna i proto, aby si v Berouně zahráli i amatéři, kteří posléze zamíří za studiem do Ameriky,“ vysvětlil jasný záměr ke zkvalitnění startovního pole promotér.

Loňský titul obhajuje Filip Mrůzek, který o svém vítězství s rekordním skóre (-22) rozhodl až na poslední osmnácté jamce v duelu s Portugalcem Tiagem Cruzem. Mrůzek ve třetím kole vytvořil navíc i nový rekord hřiště, který má dnes hodnotu 62 ran. A český profesionál se navíc stal prvním hráčem, který dokázal WGM Czech Open vyhrát dvakrát.

Plaketu pro nejlepšího amatéra získal Gordan Brixi (viz. foto).

„I letos počítáme s účastí nejlepších českých profesionálů i amatérů. Loni jsme měli na týčku 140 hráčů, věříme, že letos budeme mít plné startovní pole. Na berounském turnaji by se měl premiérově v roli profesionála představit Šimon Zach. Slibujeme si od jeho startu další posun v hráčské kvalitě turnaje,“ poznamenal Pavel Suchánek na adresu hráče, který v tomto týdnu ukončil vysokoškolské studium v USA a uprostřed léta chystá uzavřít amatérskou kariéru.

Právě propojenou soutěž amatérů s profesionály kvituje i ČGF. „Po loňské rozšířené spolupráci jsme se rozhodli pokračovat. Otevřený formát turnaje, který svede dohromady českou profesionální a amatérskou špičku, dává smysl. Navíc již šestý ročník ukazuje, že akce si buduje zajímavou tradici,“ uvedl generální sekretář ČGF Aleš Libecajt.

Oproti předchozímu ročníku prošlo lehkou změnou i berounské hřiště, tedy přesněji řečeno green jamky č. 12. „Kompletně jsme vyměnili podloží, takže jsme vlastně založili nový green. Trochu jsme ho i zvětšili a naopak snížili jeho převýšení. Aktuálně už se zelená, naším cílem je, aby byl green připravený pro turnaj WGM Czech Open,“ objasnil novinky kolem jamkoviště na dvanáctce berounský greenkeeper Martin Šindler, podle kterého jen do materiálu k renovaci bylo nutné investovat 300 tisíc korun.

Osvědčené speciality turnaje se měnit nebudou ani letos, a tak se na tříparové jamce č. 6 bude opět hrát o nákladní vůz Tatra. Jen pro zajímavost: šestka je dosud jedinou tříparovou jamkou na berounském hřišti, na níž během předchozích pěti ročníků turnaje ještě hole-in-one nikdo neslavil. Novinkou na ryze pánském turnaji bude, že premiérově se v týmu rozhodčích objeví žena, Martina Kodejšová.

Přihlášení pro hráče

FOTO WGM Open/Jaroslav Legner

Autor: redakce 
Datum: Úterý 14. května 2019
Všechny články autora

Související články

Grandfinále Czech PGA Tour na Kaskádě: vítězí ...
Grandfinále Czech PGA Tour na Kaskádě: vítězí ...

30.09.2022 | Tradiční závěrečný turnaj české profesionální túry na Kaskádě ovládl Dominik Pavouček. Po kolech 69, 69; -6 uspěl hned na první jamce play-off proti Šimonu Zachovi 70, 68; -6. Třetí skončil Matyáš Zapletal 70, 70; -4. ...

Kořínek atakoval na Czech Open magickou 59, rozstřel ...
Kořínek atakoval na Czech Open magickou 59, rozstřel ...

14.08.2022 | Golfovou parádu předvedl ve finálovém kole Czech Open Aleš Kořínek. Zahrál 60 ran, vytvořil nový rekord berounského hřiště a díky tomu dokázal dohnat dosud suverénně vedoucího Juliena Bruna. Oba po 72 jamkách skončili na skóre -23 a o vítězi muselo rozhodnout play-off.

Bruna nezaskočil ani brzký budíček.
Bruna nezaskočil ani brzký budíček.

13.08.2022 | Julien Brun pokračuje na Czech Open 2022 v suverénní jízdě. A nerozhodil ho ani nečekaně brzký budíček, neboť startoval společně s druhým v pořadí Filipem Mrůzkem v prvním flightu. Třicetiletý Francouz a člen Albatrossu hrál ve třetím kole čtyři rány pod par a vede se skóre -16.

Mrůzek má zpět zatoulané hole.
Mrůzek má zpět zatoulané hole.

12.08.2022 | Francouz Julien Brun potvrzuje na turnaji Czech Open 2022 nejen roli favorita, ale především svou golfovou kvalitu. Na hřišti Royal Beroun Golf Clubu je po dvou kolech na skóre -12 a vede o dvě rány před obhájcem vítězství z loňska Filipem Mrůzkem. Třetí je se skóre -8 nejlepší amatér David Tomi.

To nejlepší přišlo až na konec.
To nejlepší přišlo až na konec.

11.08.2022 | Francouz Julien Brun bezezbytku naplnil roli favorita a po prvním dni vede turnaj Czech Open v Berouně s dotací půl milionu korun. Se skóre -7 je o ránu před Tadeášem Sedláčkem a o dvě před početnou skupinou pronásledovatelů. Mezi nimi je i obhájce loňského triumfu Filip Mrůzek.

Historická změna na Czech PGA Tour.
Historická změna na Czech PGA Tour.

21.06.2022 | Jednodenní turnaj Czech PGA Tour, který se odehraje v úterý 12. července v Golf Resortu Karlštejn, se zapíše do historie. Poprvé se nebude vytvářet redukované pořadí profesionálů a finanční výhry budou rozděleny podle konečného pořadí i mezi zúčastněné amatéry.

Úspěšný slavkovský útok Michala Pospíšila
Úspěšný slavkovský útok Michala Pospíšila

09.06.2022 | Druhý den šampionátu české PGA ve hře na rány zamíchal kartami výsledek 64, -8 Michala Pospíšila, a protože na něj nikdo z premiantů předešlého dne nedokázal odpovědět, vynesl mu mistrovský titul. Mezi ženami se z vítězství radovala Anna Nicol Kučerová.

Šampionát na rány české PGA rozehrán!
Šampionát na rány české PGA rozehrán!

08.06.2022 | Dnes ve Slavkově začal dvoukolový šampionát české PGA ve hře na rány, který zahajuje domácí sérii Czech PGA Tour. Zahrát si o titul přijelo 63 hráčů a hráček, mezi nimiž nechybějí ani obhájci loňského prvenství – Stanislav Matuš (na snímku uprostřed) a Lucie Hinnerová.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde