Česká golfová federace

Aktuality

Šimon Zach slaví třetí turnajový titul v USA

Šimon Zach slaví třetí turnajový titul v USA

Petr Halaburda, Úterý 12. března 2019

Třetí turnajový triumf během studijního pobytu v USA zaznamenal český goflový amatér Šimon Zach, který vyhrál turnaj Bash at The Beach v Jižní Karolíně. Dva měsíce před závěrem univerzitních studií protrhl trápení z předchozích turnajů a v následujících dnech se odmění diváckým zážitkem na Players.

Před dvěma týdny v klubových barvách Lousville Cardinals se Šimon Zach trápil.

„Během posledního turnaje College na Floridě mně to moc nešlo. Hráli jsme na úzkém hřišti a já se trápil z týčka, ztratil jsem pár balonů a ačkoli jsem nehrál zcela špatně v poli, výsledek nestál za nic. Nebyl jsem schopen si rány představit, byl jsem z toho docela nesvůj,“ uvedl upřímně po dohrání vítězného turnaj pro náš web golfista, který za měsíc oslaví třiadvacáté narozeniny.

Pomohlo nakonec rozhodnutí týmového kouče, že na další akci nebude hrát týmovou soutěž se svými spoluhráči včetně svého krajana Jiřího Zusky, ale že se vydá na individuální turnaj, který se hrál v uplynulých třech dnech ve vzdálenosti dvacet minut jízdy autem od týmové akce v Jižní Karolíně.

Já mezitím dva týdny poctivě trénoval a dal svoji hru do kupy. A tento týden už to bylo zcela o něčem jiném. Hráli jsme na širším hřišti, které mělo sice hodně složité greeny, ale moje dlouhá hra nebyla pod takovým tlakem,“ popsal vítězný turnaj a radoval se z toho, že se začíná odrážet tvrdá zimní práce. „Ukázalo se, že změny přes zimu měly smysl. Věřím, že se tímto výsledkem vrátím zpět do týmu a přidám ještě jedno vítězství, než to zde v květnu zabalím,“ připomněl Zach, že příliš turnajů ho v Americe už nečeká.

Ve vítězném turnaji byl boj o titul pořádně dramatický. Se Zachem ještě další dva hráči skončili na výsledku -5, ale play-off se přesto nehrálo. „O výhře v individuální soutěži totiž rozhodovala nejlépe zahraná první jamka v posledním kole. Já na jedničce uhrál eagle,“ popsal Zach, kde přišel klíčový okamžik.

Jeho univerzitní tým nakonec obsadil na souběžném turnaji čtvrté místo a Jiří Zuska bral výborné dělené 19. místo. Společně do Lousville však necestují, během jarních prázdnin mají družstva nabitý turnajový program.

Ne tak Šimon Zach. „Kluky čeká další turnaj, zatímco já využiju pár volných dnů, abych navštívil The Players Championship,“ prozradil dnešní vítěz, že ho nyní čeká cesta divácká návštěva významného turnaje na Floridě.

Datum: Úterý 12. března 2019
Všechny články autora

Související články

Šimon Zach vsadí znovu na přípravu ve Španělsku
Šimon Zach vsadí znovu na přípravu ve Španělsku

30.01.2022 | První plné dvě sezóny mezi profesionály má za sebou dříve nejlepší český amatér Šimon Zach. Oba roky byly významně ovlivněny koronavirovými opatřeními, v prvním navíc musel překonávat zranění. Letos by se rád výrazněji prosadil na Challenge Tour.

Zach s Lieserem začali nadějně, skvělé kolo Ráži ...
Zach s Lieserem začali nadějně, skvělé kolo Ráži ...

24.06.2021 | Skvělé kolo má za sebou Filip Ráža na ME ve Francii – zapisoval 66 ran a přiblížil se hranici cutu, na stejném celkovém výsledku (even par) je také Jiří Zuska. Slibný vstup do BMW International Open v Mnichově zaznamenali Šimon Zach (-2) a Ondřej Lieser (-1).

Šimon Zach si opět polepšil, Jana Melichová bere ...
Šimon Zach si opět polepšil, Jana Melichová bere ...

15.05.2021 | Kolo od kola si vylepšuje Šimon Zach (-6) postavení v leaderboardu turnaje Challenge Tour ve Švédsku, kde je po třetím kole už na dělené 27. příčce. V posledním kole MM Portugalska si mírně pohoršila Jana Melichová (-7), která sice přišla o pódiové umístění, ale bere konečné čtvrté místo.

Na závěr španělského kempu bere Mrůzek počtvrté ...
Na závěr španělského kempu bere Mrůzek počtvrté ...

09.03.2021 | I při svém posledním startu během zimního španělského kempu skončil Filip Mrůzek v desítce nejlepších, na turnaji série Toro Tour obsadil šesté místo. V turnaji startovali také Filip Ráža (16.), Šimon Zach, David Tomi (oba 25. místo) a Kryštof Strýček (45.

Šimon Zach vyhrál turnaj Toro Tour ve Španělsku
Šimon Zach vyhrál turnaj Toro Tour ve Španělsku

05.03.2021 | Šimon Zach vyhrál turnaj série Toro Tour ve Španělsku. Český profesionál byl v čele soutěže už po druhém kole na výsledku -8 a protože dnešní třetí kolo bylo kvůli silnému dešti anulováno, jsou výsledky po druhém kole konečné.

Filip Mrůzek ve Španělsku podruhé bronzový
Filip Mrůzek ve Španělsku podruhé bronzový

23.02.2021 | Podruhé bere Filip Mrůzek třetí místo z turnaje série Toro Tour, která se hraje na jihu Španělska. Ve dvoukolové profesionální soutěži ztratil čtyři rány na vítěze, v TOP 10 se umístili také Šimon Zach a amatér Filip Ráža.

Šimon Zach před rokem uvízl na Kanárských ostrovech, ...
Šimon Zach před rokem uvízl na Kanárských ostrovech, ...

19.02.2021 | Poslední kolo za 66 ran zapisoval na turnaji Toro Tour český profesionál Šimon Zach ve Španělsku a tamtéž se chystá na další dva starty. Má radost z toho, jakým způsobem se mu v přípravě daří a věří, že sezóna bude delší než loňská, která začala nedobrovolným dlouhým pobytem na Kanárských ostrovech.

Filip Mrůzek bere třetí místo z turnaje série ...
Filip Mrůzek bere třetí místo z turnaje série ...

13.02.2021 | Pro třetí místo si došel český profesionál Filip Mrůzek na dalším turnaji série Toro Tour ve Španělsku, kde startovalo pět českých golfistů a také amatérka Tereza Koželuhová.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde