Česká golfová federace

Aktuality

Klára Spilková potřetí na Evian Championship

Klára Spilková potřetí na Evian Championship

Jonáš Mencl, Středa 12. září 2018

Čtvrtý a zároveň poslední start na majoru v letošním roce čeká od 13. září Kláru Spilkovou. Česká profesionálka se představí ve Francii na The Evian Championship, na kterém debutovala v roce 2015 a podruhé si na něm zahrála loni. Rekordně dotovaný turnaj se hraje tradičně na hřišti Évian-les-Bains.

Oproti loňskému ročníku se dotace závěrečného ženského majoru zvedla o 200 tisíc dolarů z 3,650.000 na 3,850.000 dolarů, z nichž si vítězka odkrojí 577.500 dolarů. Hranici čtyř milionů překoná turnaj už v příštím roce, kdy si hráčky zahrají dokonce o 4,1 milionu dolarů v novém termínu od 25. do 28. července. Výše dotace dělá z Evian Championship druhý nejlépe dotovaný ženský major hned po U.S. Women’s Open Championship.

Klára Spilková zamířila do dějiště šampionátu po dohrání Lacoste Ladies Open de France, turnaje Ladies European Tour, kde v minulém týdnu obsadila dělené 40. místo. V pondělí si zahrála cvičné kolo, ve středu ji čeká PRO-Am a od čtvrtka první ostré kolo.

Pětadvacátý ročník turnaje si zahraje 120 hráček, přičemž nejlepších 70 + ties postoupí do víkendových kol. Spilková na turnaji startovala poprvé před třemi lety a obsadila 55. místo. Loni si zahrála podruhé v kariéře, ale neprošla cutem.

I kvůli rozbitému kalendáři Ladies European Tour a turnajovému výpadku se Klára Spilková na předchozích třech letošních majorech, kterých se zúčastnila, výsledkově příliš neprosadila. Cutem neprošla na obou amerických majorech U.S Women’s Open Championship i KPMG Women’s PGA Championship. Do víkendových kol prošla pouze na RICOH Women’s British Open, kde obsadila 50. místo.

Hřiště pro letošní ročník měří 5924 metrů a má par 71. Klára do turnaje vstoupí ve čtvrtek ve 12:37 z odpaliště desáté jamky se Sandrou Gal a Brittany Lang. V roli kedíka se objeví znovu Martin Konečný. 

Autor: Jonáš Mencl 
Datum: Středa 12. září 2018
Všechny články autora

Související články

Klára Spilková na dalším turnaji Epson Tour
Klára Spilková na dalším turnaji Epson Tour

30.03.2022 | V rychlém sledu pokračuje dámská Epson Tour, na které letos působí Klára Spilková. Další čtyřdenní turnaj začíná ve čtvrtek v Arizoně, kde bude chtít česká profesionálka pokračovat ve zlepšujících se výsledcích.

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Klára Spilková na EPSON Tour obsadila 35. místo
Klára Spilková na EPSON Tour obsadila 35. místo

21.03.2022 | První dokončený turnaj v nové sezóně má za sebou Klára Spilková, v rámci série EPSON Tour obsadila dělené 35. místo. Úvodní soutěž nižší americké série česká profesionálka před dvěma týdny ze zdravotních důvodů nedokončila.

Profesionální série s jedním Čechem a čtyřmi Češkami
Profesionální série s jedním Čechem a čtyřmi Češkami

14.03.2022 | Ve třech destinacích tří světadílů se představí během tohoto týdne čeští golfoví profesionálové. V Egyptě začíná série Pro Golf Tour s Janem Cafourkem, v Saudské Arábii startují na Ladies European Tour Tereza Melecká, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová, na americké Epson Tour hraje Klára Spilková.

Klára Spilková podpořila emotivně Ukrajinu, ze ...
Klára Spilková podpořila emotivně Ukrajinu, ze ...

05.03.2022 | Česká golfistka Klára Spilková zaujala na prvním turnaji Epson Tour svojí podporou Ukrajině. Válkou zmítanou zem podpořila podobně jako na PGA Ian Poulter svým oblečením, ale také v následném emotivním rozhovoru. Herně jí turnaj nevyšel – po nevydařeném kole odstoupila kvůli bolestem v břiše.

Golfoví olympionici vstupují do sezóny
Golfoví olympionici vstupují do sezóny

02.03.2022 | Oba čeští golfoví účastníci loňské olympiády ohlásili na druhou polovinu tohoto týdne vstup do letošního soutěžního kolotoče na svých sériích. Ondřej Lieser se představí v Keni rámci DP World Tour, Klára Spilková na nižší americké sérii Epson Tour.

Světové žebříčky zůstávají z českého pohledu beze ...
Světové žebříčky zůstávají z českého pohledu beze ...

07.01.2022 | Ve světových žebříčcích se i nadále nejlépe z českých golfistů daří amatérům Sáře Kouskové a Jiřímu Zuskovi a profesionálům Kláře Spilkové s Ondřejem Lieserem. V amatérském žebříčku WAGR je celkem hodnoceno již 56 Češek a 63 Čechů.

Klára Spilková ve finále Q-School evropské série ...
Klára Spilková ve finále Q-School evropské série ...

13.12.2021 | Klára Spilková se po vyřazení z kvalifikace pro americkou sérii LPGA rozhodla nestartovat ve finálové fázi Q-School pro Ladies European Tour. I nadále hodlá pokračovat v „americké“ cestě, v příštím roce na nižší Symetra Tour.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde