Nová Škoda Kodiaq

Seznamte se s druhou generací oblíbeného SUV značky Škoda

Již brzy na český trh dorazí druhá generace populárního SUV Kodiaq. Pojďte se s ním seznámit již nyní!

Největší SUV model Škoda se poprvé představil v roce 2016 a brzy se stal jedním z klíčových pilířů značky. K dnešnímu dni se vozu prodalo více než 819 000 kusů a svým majitelům dělá radost především nadčasovým designem, velkorysým prostorem v interiéru, vysokým komfortem a suverénními jízdními vlastnostmi. Nyní přichází druhá generace tohoto populárního modelu, která si uchovává silné stránky svého předchůdce a doplňuje je o řadu nových prvků.

Více než 819 000 prodaných vozů

K dnešnímu dni si Kodiaq našel cestu k více než 819 000 zákazníkům v 60 zemích světa. V Evropě se kromě České republiky těší mimořádné oblibě také v Německu nebo Velké Británii. V roce 2022 byl Kodiaq druhým nejprodávanějším SUV značky Škoda.

Více než 40 mezinárodních ocenění

Za „Nejlepší auto pro velké rodiny na světě“ označil model Kodiaq britský automobilový časopis Top Gear. Kodiaq získal také ocenění „Auto roku“ v České republice, Polsku a Bulharsku a několik ocenění „SUV roku“ od britských, čínských, francouzských či indických médií.

Dynamický a osobitý vzhled

Nová generace modelu Kodiaq působí moderním a osobitým dojmem a najdete na něm první náznaky nového designového jazyka Škoda. Robustní vzhled dodávají vozu například skulpturálně tvarovaná kapota, hranaté podběhy kol nebo mohutný zadní nárazník.

Větší a prostornější

Nový Kodiaq mezigeneračně narostl o 61 mm do délky, díky čemuž mají cestující na volitelné třetí řadě sedadel více místa v prostoru nad hlavami. Výrazně se také zvětšil objem zavazadlového prostoru na 910 l (pětimístná verze; 845 l u sedmimístné verze).

Jedinečný odstín Dark Chrome

Vybrané prvky vozu jsou vyvedeny v jedinečném odstínu Dark Chrome. Odstín naleznete na přední i zadní části vozu, například na novém logu Škoda, na rámečku mřížky chladiče či na nápisech na zádi. Ve stejném odstínu jsou také kompletně obloženy D sloupky.

Nová kola

Paleta kol se v porovnání s první generací modelu Kodiaq zcela změnila. Pro druhou generaci modelu Kodiaq jsou k dispozici výhradně kola z lehké slitiny, a to ve velikostech od 17“ do 20“. Téměř všechna kola jsou aerodynamická nebo mají aerodynamické kryty.

Prostorný a inovativní interiér

Interiér druhé generace modelu Kodiaq doznal podstatných změn a nese se především v duchu pohodlí a prostornosti. Kromě nadstandardní výbavy, jako je 10“ virtuální kokpit, třízónová automatická klimatizace, vyhřívání předních sedadel nebo středový airbag, naleznete v interiéru nové generace modelu Kodiaq také řadu novinek.

Nová struktura nabídky

Kodiaq přebírá názvy interiérů známé již z rodiny Enyaq. Interiéry se vyznačují sladěnými barvami a materiály. Na výběr jsou interiéry Loft s šedým látkovým čalouněním sedadel, Lounge s šedým čalouněním z mikrovlákna Suedia a ecoSuite s udržitelně ošetřenou kůží v černé nebo hnědé barvě.

Udržitelné materiály

Všechny textilie použité v interiéru jsou vyrobeny ze 100 % z recyklovaného polyesteru. U interiéru Lounge se jedná o kombinaci recyklovaných přízí se 40% podílem přírodní vlny. Kůže obsažená v interiéru ecoSuite je vyčiněna ekologicky šetrným způsobem zbytky z produkce kávových zrn. Dva typické prvky Simply Clever – deštník a škrabka na led – jsou vyrobeny z udržitelných materiálů.

Nově také jako plug-in hybrid

Poprvé je Kodiaq k dispozici také s plug-in hybridním pohonem s maximálním systémovým výkonem 150 kW (204 k) a čistě elektrickým dojezdem více než 100 km v režimu WLTP. Další novinkou druhé generace modelu Kodiaq je použití mild-hybridní technologie u motoru 1,5 TSI s výkonem 110 kW (150 k). Nabídku doplňuje benzinový motor 2,0 TSI o výkonu 150 kW (204 k) a dvě varianty naftového motoru 2,0 TDI o výkonu 110 kW (150 k) a 142 kW (193 k). Vrcholný benzinový motor a vrcholný naftový motor jsou standardně dodávány s pohonem všech kol. Všechny motory se pojí s automatickou převodovkou DSG.



Nový Kodiaq je prvním vozem Škoda vybaveným novou generací adaptivního podvozku DCC (DCC Plus). Ta využívá dva nezávisle řízené ventily na každém tlumiči, díky čemuž vůz disponuje lepší jízdní dynamikou a nabízí větší pohodlí.

Maximální ochrana

Nová generace modelu Kodiaq přijíždí vybavena řadou vylepšených i zcela nových asistenčních systémů, které dále zvyšují bezpečnost jízdy. Některé z těchto asistenčních systémů jsou již známé z jiných modelů Škoda, zatímco jiné se s novou generací modelu Kodiaq objevují u značky Škoda vůbec poprvé.

Asistence při průjezdu křižovatkou

Poprvé u modelu Škoda. Asistenční systém varuje řidiče před blížícími se cyklisty či vozidly v příčném směru a usnadňuje tak vjezd do křižovatky v místech, kde mu ve výhledu brání stojící vozy, plot nebo další překážky.

Uložený parkovací manévr ovládaný na dálku

Poprvé u modelu Škoda. Uložený parkovací manévr je známý již z modelové řady Enyaq. Novinkou je však ovládání na dálku, kdy může uživatel jednoduše zahájit naučený parkovací manévr prostřednictvím mobilní aplikace MyŠkoda.

Poprvé u modelu Kodiaq

Mezi asistenční systémy, které jsou známé z jiných modelových řad Škoda a u modelu Kodiaq se objevují poprvé, patří například antikolizní asistent, asistent při odbočování, automatické parkování, parkování na dálku, uložený parkovací manévr nebo varování při vystupování z vozu.

Kodiaq druhé generace je vybaven až devíti airbagy. Součástí standardní výbavy je airbag řidiče a spolujezdce, boční airbagy vpředu, hlavové airbagy a centrální airbag mezi řidičem a spolujezdcem. Boční airbagy pro druhou řadu sedadel jsou k dispozici na přání.

Zaujala vás nová Škoda Kodiaq? Ozvěte se nám!

Vestec u Prahy info@auto-brejla.cz +420 244 912 000
info@auto-brejla.cz +420 244 912 000
Naše otevírací doba
Pondělí 08:00 - 18:00
Úterý 08:00 - 18:00
Středa 08:00 - 18:00
Čtvrtek 08:00 - 18:00
Pátek 08:00 - 18:00
Sobota 09:00 - 14:00
Neděle Zavřeno

Jiří Šlechta

Vedoucí prodeje nových vozů

Jan Votava

Prodejce nových vozů

Ivo Železný

Prodejce nových vozů

Gabriela Brožková

Disponentka

Vlašim halova@auto-brejla.cz +420 317 845 990
halova@auto-brejla.cz +420 317 845 990
Naše otevírací doba
Pondělí 07:00 - 17:00
Úterý 07:00 - 17:00
Středa 07:00 - 17:00
Čtvrtek 07:00 - 17:00
Pátek 07:00 - 17:00
Sobota Zavřeno
Neděle Zavřeno

Romana Hálová

Vedoucí prodeje nových vozů

Nestihli jste premiéru?

Podívejte se na záznam ze světové premiéry druhé generace modelu Škoda Kodiaq, která se konala 4. října v Berlíně.

Napsali jsme o ní