Česká golfová federace

Aktuality

Volvo Car Scandinavian Mixed společný turnaj LET a DP World Tour

Volvo Car Scandinavian Mixed společný turnaj LET a DP World Tour

Tomáš Přikryl, Středa 7. června 2023

V inovativním smíšeném formátu si na hřišti golfového klubu Ullna nedaleko Stockholmu ve Švédsku zahraje celkem 78 mužů a 78 žen o dotaci 2 000 000 dolarů a také o jednu trofej. Mezi ženami nastoupí čtyři české hráčky: Klára Davidson Spilková, Sára Kousková, Jana Melichová a Tereza Melecká.

Volvo Car Scandinavian Mixed je turnaj, který nejenže svede dohromady hráčky a hráče z Ladies European Tour a DP World Tour, ale zároveň klade důraz na udržitelnost a sociální aspekty. Proto se v jeho průběhu nepoužívají žádné generátory, všechny buginy jsou elektrické, a i televizní vysílání je zajišťováno s ohledem na dopady na životního prostředí. Velký důraz je kladen také na místní produkty a dodavatele – 40 % z nich tvoří veganské potraviny.

„Samotný turnaj bude zajímavý. Hrajeme sice z kratších odpališť než muži, ale nemyslím si, že by to pro nás byla velká výhoda. Dopadové plochy jsou na pár jamkách pro všechny stejné, ale tam, kde budou muži brát při hře do greenu do ruky devítku nebo osmičku železo, nás bude čekat šestka, možná i pětka. Těch jamek ale není naštěstí tolik, tak uvidíme. Na rozdíl od minula se hřiště rozkládá okolo jezera a je parkovější, s greeny, na kterých se dá puttovat už z foregreenu. Bude to zkrátka výzva, ale už se na ni moc těším,“ sdělila z Ullny po prvním tréninkovém kole Klára Davidson Spilková.

„V úterý jsme měli možnost si hřiště vyzkoušet a musím říct, že něco tak hezkého jsem dlouho neviděla. Měli jsme možnost hrát letos ve skvělých resortech napříč všemi kontinenty, ale Ullna Golf Club je unikátní. Jeho zasazení do švédské přírody, kde se nachází hned vedle obrovského jezera, je doslova dechberoucí. Stejně jako kvalita hracích ploch,“ komentovala hřiště Sára Kousková, která se nově stala ambasadorkou golfové značky Footjoy. „Dlouho jsme neměli podepsaný kontrakt s žádnou společností, která by nám dodávala oblečení,“ svěřuje se Kousková a dodává: „Nabídek jsme obdrželi za poslední rok dost, ale nic nás netlačilo do finálního rozhodnutí. Oblečení jsem měla hodně ještě z univerzity v Texasu. Když se ale objevila na začátku letošní sezóny možnost spojit síly se společností Footjoy, tak nám to začalo dávat smysl.

Jana Melichová se do bojů s muži vydává opět s novou rukavičkou, kterou si nechává na každý turnaj designovat novým umělcem. Tentokrát to nebudou symboly Švédska jako v posledním turnaji ve Švédsku, ale fialová květina, jejímž autorem je slavný švédský tatér Daniel Kulagin. „Řekla jsem mu, že když tady vyhraju, tak si od něj nechám udělat tetování na památku,“ s úsměvem dodala Jana Melichová.

Poslední českou hráčkou v poli je Tereza Melecká. Turnaj se uskuteční od čtvrtka 8. do neděle 11. června s cutem po druhém kole. Do berounského turnaje Tipsport Czech Ladies Open, který se odehraje od 23. do 25. června, bude na hráčky čekat poslední zastávka Amundi German Masters v Berlíně. Následně se již představí domácímu publiku.

Výsledky turnaje můžete sledovat zde

Foto: Tristan Jones/ LET

Datum: Středa 7. června 2023
Všechny články autora

Související články

Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně
Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně

21.04.2024 | Po loňské ztrátě plné hrací karty LET vyšperkovala Tereza Melecká svůj návrat do elitní soutěže děleným 5.místem na Joburg Ladies Open. Po sebevědomém výkonu si zároveň vybojovala účast na turnaji LET v Berouně. Českému kvartetu hráček se letos premiérově podařilo projít v plném počtu cutem.

Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...
Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...

07.04.2024 | Turnaj Australian Women's Classic série LET v australském Bonville se měl odehrát na 3 kola 5.-7.4. Silné deště dovolily odehrát jen sobotní kolo, které stanovilo konečné výsledky a turnaj nebude klasifikován jako oficiální turnaj LET. TOP10 umístění Davidson Spilkové a Kouskové je tím znehodnoceno.

Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů
Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů

04.04.2024 | Zastávkou druhého australského týdne Ladies European Tour (LET) je Bonville Golf Resort v Coffs Harbour, kde ve dnech 5. až 7. dubna české profesionálky odehrají turnaj Australian Women's Classic. V pořadí sedmý letošní turnaj LET s rekordním počtem zastoupených zemí se bude hrát o 300 tisíc euro.

Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii
Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii

31.03.2024 | Na prvním ze dvou australských podniků LET Women's NSW Open prošly cutem Sára Kousková, Jana Melichová a Klára Davidson Spilková, která má navíc na kontě eso z 1. kola. Po dobrém začátku se z českých finalistek udržela ve 3. desítce jen Kousková. Kristýna Napoleaová na své finále LET zatím čeká.

Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET
Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET

15.11.2023 | Poslední dva turnaje letošní Ladies European Tour zbývá odehrát ve druhé polovině listopadu na španělské půdě čtveřici českých profesionálek. Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová odehrají 16.-18.11. Mallorca Ladies Open na hřišti Golf Son Muntaner.

Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...
Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...

26.10.2023 | Posledním mimoevropským turnajem letošního ročníku Ladies European Tour je finále Aramco Team Series by PIF konaný 27.-29. října v saudskoarabském Rijádu. Tento a další zbylé dva turnaje LET v Evropě odehrají společně Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová.

Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...
Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...

22.10.2023 | O další víkendový úspěch pro český golf se postarala Sára Kousková na LET v Indii, když čtyřdenní turnaj završila fantastickým 5. místem. Jana Melichová skončila v TOP20. Obě hráčky si posunem směrem nahoru v žebříčku Race To Costa Del Sol upevnily pozici zaručující plnou hrací kartu LET 2024.

Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu
Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu

08.10.2023 | Aramco Team Series v Hong Kongu zkrátil tajfun Koinu na dvě kola, nicméně v plně odehrané soutěži družstev triumfoval tým Kristýny Napoleaové, když po senzačním výkonu v druhém kole vyhrál s celkovým výsledkem -31. V individuální soutěži byla nejlepší z Češek Klára Davidson Spilková na 21.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde